Udržte Ukrajinu celistvou!

Nebo snad by se dalo napsat i  udržíme Ukrajinu celistvou? Tyhle výzvy mně v současné době připadají dost opožděné. A udržení celistvé Ukrajiny mi připadá podobné jako výrok mého nejlepšího kamaráda, který své manželce říká - "lásko udělám tě šťastnou i kdyby tě to mělo stát život!" To si všichni činní a komentující ty zvraty a v podstatě onen Majdanský převrat několika tisíc - těžko nazvatelných lidí mezi které patří jak rváči sportovního klubu, tak i nově se tvořící skupiny banderovců ale i lidí toužících po lepším  životě, tahle skupina lidí se rozhodla, že dost bylo demokraticky zvoleného prezidenta, dost bylo demokraticky zvolených zástupců v parlamentě a stačila jedna ulice, jedno náměstí a těch pár tisícovek lidí a dnes ovládají vrcholné orgány. Žádné volby, demokracie nátlaku, vyprasku oponentům. Sami si dosadili své lidi do vedení země, svého prokurátora, a zmasírovaného předsedu parlamentu který se schovává za náplasti na obličeji. 

Někde někdo řekl - tohle budeme podporovat, řekli to ti nejmocnější - oni řekli, že se musí zastavit krveprolití - jen jak jej zastavit - když ony bojůvky rozdmýchávaly konflikt, jak zastavit člověka, který hází zapálenou lahev s hořlavinou, jak zastavit vzájemně se podporující rváče? Nikdo z politiků na tohle nedbal. Zastavit krveprolití - všechny tyto výzvy byly adresovány na prezidenta - nabídl jim místa v parlamentu - nic, nabídl jim podíl na moci - nic, nabídl jim místo premiéra - nic .... Pak přišl vyjednavači z EU a zrodila se dohoda - mezi tím už byl připravený seznam, koho EU ale i USA nebudou přijímat na své území - podivné, když dohoda se sepsala, přesto trest? Verbální ujišťování prezidentovi, že jej ochrání, vyznělo naprázdno - nakonec se schovává na území Ruska, které mu tu bezpečnost dokázalo zajistit. Nikdo z nejvyšších neřekl ani slovo, když Majdan odmítl okamžitě domluvenou dohodu. Oni ji porušili - k čemu potom byli na místě zástupci zemí EU? Oni měli být garanetem dodržení dohod - co se stalo? Hodili to opět na prezidenta, že ony podklady nepodepsal - jenže to bylo už v době, kdy oponenti řekli - tohle nás nezajímá - zmlátili předsedu parlamentu, vymohli si změnu zákonů, ustanovili si sami svého generálního prokurátora a hned vydali zatykač na Janukovyče - kdo z garantů dohody pozvedl hlas proti neodržování oné úmluvy - NIKDO. Kdo z nich se zastal a postavil svoji osobu za to, že on byl tím, kdo zaručoval Janukovyčovi bezpečnost, když tato dohoda vznikne - NIKDO. Kdo byl ten, kdo nabulíkoval ukrajincům, že EU je samospasitelná a že jedině ona je může zase postavit na nohy? - NEVÍ SE! Tím, že se země přiklonili k rebelům aniž by v podstatě věděli kdo jsou oni bojující na barikádách, tím nastartovali onen proces štěpení této země. Žádný z ministrů zemí EU nebyl schopen a dodnes není, říci jakou podporu má dnes ta narychlo upletená vláda z Majdanu. Náš prezident řekl, že Janukovič slíbl podepsat přístupové rozhovory a nepodepsal je. Asi věděl, že dohovory, které jsou podmíněny novými volbami jsou podivné - zvlášť když volby byly demokratické i podle pozorovatelů kteří byli přítomni.  Dnes mají obavu, že se země rozštěpí a část jí spolkne Rusko, které jim ostatně už začalo půjčovat ze slíbené patnáctimiliardové půjčky. Podle mne je dnes už velice těžké hovořit o tom, že džbán, který jsme třeba neúmyslně pomáhali nakřápnout, se už nejspíš neslepí. Ostatně to ukážou příští dny, týdny, měsíce - a volby. Co potom vážení - co když většina společnosti bude volit protimajdansky? Co dál?

Tohle není omluva Janukovyče, tohle jsou principy, které nás provází a za které by se leckdo měl minimálně stydět, ale jak je vidět tak pokrytectví, lež, podlost, pohodlnost, se stává obecným fenoménem doby. Smutné!

Už vím jak vypadají farizejové - ti kteří gratulují k demokratickému zvolení prezidentovi, aby po pár letech odplivli pri vyslovení jeho jména. Přát si toho můžete hodně vážení, jenže to není na vás a Ukrajina a její lidi si to udělají po svém.

Bude velmi zajímavé sledovat, koho si na Hrad vlastně pozve Zeman - že by nějakého rebela? Nejspíš ano, protože nikdo oficiálně zvolený do podzimu na Ukrajině nebude!

 v tomto duchu jde demokracie na Ukrajině:  https://www.youtube.com/watch?v=q8JC-ZjqFb4

 

http://miroslavnigrin.blog.idnes.cz/c/398635/Odklonit-pozornost-od-Majdanu.html

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 27.2.2014 14:03 | karma článku: 24,29 | přečteno: 599x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69