Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tahle rétorika mne dohání k ....

...taky vás dohání k žaludečním potížím? Vlastně jsem ještě nesdělil co by to mělo být. No dnes jsem si přečetl výrok paní Miroslavy Němcové, tedy pokud je autentický, tak tato paní řekla, že politiku nemůže dělat ten, kdo už někdy zradil občany. Buďto jsem cimprlich na výroky paní Němcové,nebo jim nerozumím. Tento výrok byl směrován na adresu pana Babiše.  Je mně celkem jedno jestli to je na něj, protože rozhodně jeho voličem nebudu, či na kohokoli jiného. Slyšet tento výrok od paní, která je už roky ve vedení ODS, je věru silná káva. Inu před volbami se řekne cokoli. Jen je zajimavé, že si nechává okopávat kotníky od pana Schwarzenberga, nebo Kalouska.

No nejspíš to bude tím, že na té pomyslné pravici jiných možných partnerů není nazbyt a tak je v tomto směru umírněná. To, že své výlevy proti Babišovi aplikuje Mirek Kalousek, není překvapením, protože tenhle pán je vcelku sólový hráč který se schovává za svého knížete. Ono je celkem úsměvné, když hovoří cosi o tom, že pan kníže pomáhal našemu disentu, zatímco Babíš se paktoval s estébáky. Ono to v podstatě nebylo nezištné, tato pomoc. Hned po revoluci se mu jeho snažení začalo vracet, už tím, že si jej vzal na Hrad pan Havel do funkce kancléře. A hned následně se začaly vracet majetky a brát úvěry a nakupovat další pozemky atd.

Ale v těchto předvolebních nesmyslech dokáží vyplodit hlouoposti i pánové z druhé strany. Např. když pan Sobotka se bije v prsa, že po volbách s komunisty NE. Rád bych věděl, jak to tedy tenhle pán udělá. Že by šel do spolupráce s Babišovým ANO, nebo že by snad kývnul Němcové na spolupráci? Řekl bych, že je to naprostý nesmysl. On totiž nikoho jiného nalevo a s podobným sociálním programem, krom komunstů, mít nebude. Takže by se měl nejspíš snažit o to, aby ono Bohumínské usnesení, doznalo nějaké změny podobně jako lustrační osvědčení a další přežité záležitosti. Možná bude daleko víc aktuální čistý trestní rejstřík, nežli nějaké lustrování či kádrování, zda ten či onen je v partají. Ostatně je to partaj jako každá jíná. Kdo nesouhlasí, ať požádá o její zrušení a rozpuštění. Pokud na to má dostatek důkazů, že je to strana nedemokratická s metodami které se neslučují s právním řádem naší republiky a je v rozporu s principy demokratických stran. 

Prostě by si měli páni politici dobře rozmyslet co  říkají - oni jim lidi nebudou tolerovat do nekonečna jejich neplnění slibů. Takže paní Němcové to může přinést problémy, když se jí někdo na ulici, pokud tedy nebude mít obavu z obarvení svých šátečků od rajčátek nebo vajíček, a vyjde i do ulic mezi občany, aby jí někdo položil otázku co ona konkrétně pro nás udělala a proč neodešla ze strany, ve které bylo za poslední roky tolik malérů a afér, že jen těžko přesvědčí o tom, že ona je ta, která se svojí stranou občany nezradila, proč všechno ze své pozice tolerovala. Ostatně onu zradu jim už ukazují sami voliči, ale i jejich členové, když houfně utíkají jinam, nebo alespoň pryč z ODS. No a preference.... stačí se podívat. V podstatě nejspíš do sněmovny půjde paní Němcová, Kuba, Pospíšil, Benda, a pár dalších kteří si zajistili doživotní účast v parlamentu - tedy pokud je někdo nepošle kroužkováním úplně jinam. Pro některé by to mohl být velký šok!

Ještě hodně bude výroků, nad kterými zůstává rozum stát, zejména jsou-li prezentovány lidmi, kteří se nechvalně zapsali do nedaleké naší historie. Proto se tolik média snaží aby nám předkládala tu historii starou pětašedesát let ale snaha analyzovat tu historii posledních dvacet roků, ta nám jaksi uniká. Školáci sice dostanou DVD s předlistopadovým školením příslušníků SNB, ale nikdo z nich už nebude vědět o lidech jako třeba pan Ježek, Dyba, Stráský, Salzmann, Stehlík, Soudek, Čalfa nebo Viktor Kožený aj.  Co byl Fond národního majetku a které rodinné zlato a stíbro slibovali pání politici zachovat a kam se podělo. Kam se podělo zlato, které nám bylo v r. 1982 vráceno z Velké Británie. Celých osmnáct tun zlata, z toho zhruba deset tun ve vzácných mincích. Tohle nejspíš nebude do dějepisu zařazeno, protože by žákům musel někdo vysvětlit, proč tehdejší totalitní vlády onen poklad uložily a neprošustrovaly, aby po revoluci se tento poklad začal rozprodávat. Otázek by asi bylo víc než je zdrávo jak se říká ale odpovědi nejspíš nepřijdou. Jen si říkám, že by měli přijít orgány činné v trestním řízení a ... pracovat a pracovat a pracovat..... proto, aby dostaly ty, kteří se učili, učili, učili a kradli a kradli a kradli!

Príjemný den vám všem a děkuji za pozornost.

 

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 19.9.2013 20:34 | karma článku: 25,49 | přečteno: 1022x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1147x | Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Nakažených černým kašlem v Česku ubývá. Šíření mohou umocnit prázdniny

1. července 2024  15:54

Počty nakažených černým kašlem v Česku pomalu klesají. Za uplynulý týden lékaři evidovali 1037...

Chování Ruska vyžaduje zásadní změnu přístupu k němu, řekl prezident Pavel

1. července 2024  5:51,  aktualizováno  15:25

Na Pražském hradě politické špičky ladily postoj Česka před summitem NATO ve Washingtonu, na kterém...

Digitalizaci stavebního řízení provázejí problémy. Někde se nešlo ani přihlásit

1. července 2024  14:28,  aktualizováno  15:21

Od prvního červencového dne stačí k podání žádosti o stavební povolení už jen chytrý telefon nebo...

Babiš loni vydělal 130 milionů, většinu z Agrofertu, ukázalo daňové přiznání

1. července 2024  15:01

Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš uvedl v majetkovém oznámení za loňský rok příjmy více...

Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA
Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA

Hledáme 40 maminek, které s námi otestují probiotické kapky Kendamil. Tyto kapky jsou speciálně navrženy pro péči o střevní mikroflóru vašich...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik