Tady je Kalouskovo - Kubo, Mirčo, nekecat a dělat ...

Tak nějak by se dala prezetovat debata v nedělních OVM. Václav Moravec se ukázal jako jeden z těch moderátorů, kteří jednoznačně dávají najevo svoji politickou orientaci. Jeho nátlak na premiéra Rusnoka, byl z velké části až protivný. Dobře někdo si řekne že se mi to  zdálo, někomu se to bude naopak líbit, avšak opakováním otázek a snahou dotlačit k odpovědi, kterou moderátor očekává, nebo vyžaduje - to už je značně neprofesionální jednání. Jestli v pořadu doluje z premiéra odpověď na otázku, zda bude mít ještě druhý pokus, když to řekl někde pan Pecina a premiér mu odpoví že o ničem takovém neví a moderátor dál tlačí ve snaze chytit premiéra za slovícko. Podobně neprofesionální mi přijde rozebírat odbornost narhovaných lidí - pokud porovnám odbornosti ministrů Nečasovy vlády... ostatně sami vite - kultura - družinářka, vnitro - nelze dohledat, ale naposledy taxikář, zdravotnictví - rentgenolog, finance - chemik, premiér - přírodní vědy, zahraničí - lesník, číšník, nebo předsedkyně parlamentu - střední zemědělská škola, Podobně z moderátor se chová snad jen paní Drtinová. Nevidím v tom  žádnou profesionalitu - jen mi to přijde jako výslechy na Guantanámu v přímém přenosu.  Naopak, ne následně jedno moderátorovi, jak nazývá pan Kalousek vládu premiéra Rusnoka, jedno je jak náznakově uráží prezidenta počátkem ruského slova v překladu "jeho blahorodí".... ale opět to nebylo nic mimořádného co bychom od pana ministra nečekali.

Kalouskova rétorika je taková, že je evidentní, kdo v Nečasově vládě hrál prim a dodnes hraje. Panu Kalouskovi se nelibí krok prezidenta, který řekl, že vládu Rusnoka jmenuje na to aby se strany dohodly a rozpustily sněmovnu. Panu Kalouskovi to nejde pod nos a tak je třeba změnit ústavu. On říká, že Zeman vyhlásil boj sněmovně. To říká člověk, který doporučoval premiérovi Nečasovi odvolávat ministry, ten, který řekl, že než li nějaká prozatímní vláda, raději předčasné volby atpod. Jejich 101, ať  pan Kalousek říká co chce, je tak nestabilní, že prostě nemá cenu pokračovat - no a dát snad na vůli voličů ... kašlat na ně, ti budou potřební až krátce před volbami. Teď je tady tato koalice - ještě jsem neslyšel pravdivé sdělení že:  jistě že budeme hlasovat sami pro sebe -- paní Karolína Peak by měla jasně říci - pokud mi nedají nějaký post ve vládě Němcové, tak je nepodpořím. Její poslanci LIDEM by měli řící - budeme hlasovat tak, abychom vydrželi co nejdéle, protože je nám jasné, že po volbách se už do sněmovny nedostaneme. Pan Kalousek by měl popravdě říci - chci vládnout dál, mám ještě nějaké kšefty rozdělané a teď se mi to zrovna nehodí končit. Paní Němcová by měla pravdivě říci -- já sice nevím co to všechno obnáší, ale oni mně navrhli s tím, že ODS možná alespoň trochu zvednu preference po tom maléru Petra Nečase. Poslanci za ODS by měli říci - vždyť bych byl sám proti sobě hlasovat pro rozpuštění sněmovny, protože při osmi procentech se nás do sněmovny dostane jen velice málo. Totéž řeknou a v podstatě to za ně i řekl pan Schwarzenberg, když prohlásil - no přece nebudou hlasovat proti sobě, když si mohou užít ještě platy až do příštího roku.

Vidíte, jaké máme politiky ... i to, jak se  zmínil pan Rusnok o tom jak pracuje sněmovna je pro nás orietnační abychom veděli, jak to s námi skutečně myslí .. a jaké zájmy hájí ---- hlavně čí zájmy.

Beseda na Primě byla také přínosná, zejména panem Doležalem - politologem toliko inklinujícím ke straně, jehož ptáka si zapomněl vetknout na klopu sáčka. Rozškrtnutý do červena, se snažil pranýřovat Zemana a jeho kroky, přestože profesor a právní expert jej dostával svý výkladem vždycky na lopatky! Podobně sdělení pana Jakla, kterému notně přikyvoval i pan Doležal, že policie položila vládu Petra Nečase a její vysledky nejsou žádné - je, slovy jeho guru Václava Klause .. naprosté ale naprosté nedorozumění a velmi humorné. Z těch slov byla slyšet i obava - co tam v tom svém šuplíku ještě ta policie asi má ... proto ony výkřiky o tom, že policie jediné čeho dosáhla, byl pád vlády. Nějak zapomněl dodat, že se pan premiér do toho maléru navezl díky svým neposedným (né teniskám) trenýrkám. Ale jak už kdysi kdosi zmínil ... na každou svini se vaří voda ... tak pánové dočkejte času jako ... to už je na vás.  Příjemné odpoledne.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | neděle 30.6.2013 15:11 | karma článku: 40,37 | přečteno: 2184x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69