Sumit NATO vs Putinovy plány.

Asi hodně lidí bude sledovat jak budou jednat pánové z onoho obranného paktu NATO. Jakou mírovou myšlenku vynesou na světlo světa. Zatím, z prvotních zpráv, to vypadá tak, že to asi moc o mírových snahách nebude!

Zdá se, že tomu Putinovi zatrhnou ty jeho sedmibodové plány, ty mírové rejdy s Ukrajinou. A tak bude pan Porošenko potažmo Kyjevská vláda slavit úspěchy. Porovnejte si to, z jedné strany přichází návrh na řešení situace a rychlé ukončení konfliktu, zastavením bojů, stažením vojsk, přizváním neutrálních pozorovatelů a usednutí k jednacímu stolu. Na straně druhé jsou to už aviza o tom, že se bude Ukrajina (Kyjev) vyzbrojovat, že se budou posílat další poradci, po těch amerických, kteří už tam jsou. Vážně, tenhle pakt je vskutku obranný a snaží se ze všech sil situaci urovnat! Gratuluji, doufám, že pošleme i my zbraně a experty. Ostatně zbraně už tam jsou, zatím v rukou povstalců, nebo proruských separatistů, či teroristů, nebo milic,  teď nevím co jsou vlastně zač.

A to všechno proč?  Protože jak říká pan Obama: Všichni jsme rovni! (je třeba těm co jsou pro "naše" plány výhodnější - v tom tkví ona rovnost)

 Nedávno jsme si měli možnost přečíst článek o tom, že Rusko provede vojenské cvičení, včetně jaderných zbraní(určitě bez ostrých střeleb) na Altaji, tedy několik tisíc km od Ukrajiny - a autor napsal, že svět je tím zneklidněn. Dnes jsem si přečetl, že NATO provede manévry na Ukrajině, tedy několik set km od centra bojů mezi Kyjevem a opozicí. Co na to svět? Je klidný?!

Přeji příjemný den a pohodu.

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 4.9.2014 8:40 | karma článku: 34,09 | přečteno: 1231x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69