SSSR po II. sv.v. prý vyvážel totalitu na Ukrajinu a do Německa!?

Asi tak nějak mohl vyznít rozhovor pro televizi ARD který vedla s Ukrajinským premiérem Jaceňukem. Uvedl něco v tom smyslu, že SSSR vyváží svůj totalitní režim. MZV Ukrajiny potom jeho řeč upřesňovalo že pan premiér měl na mysli vývoz totalitního režimu do východního bloku. Tenhle pán, který byl schválen administrativou USA do vedení Ukrajiny, je skutečně, jemně řečeno, kontroverzní osobností!  Stačí si vzpomenout na jeho hysterické oznámení, že si Rusko svůj humanitární konvoj rozstřílí a potom označí za viníka ukrajinskou armádu. Nestalo se, potom to byly nářky o tom, že do kamionů naložili stroje a součástky z muničních továren – nestalo se, i když naše média nějak pozapomněla ukázat fotografie přejíždějících kamionů se zvednutými plachtami a sklopenými čely. Navíc ani zprávu OBSE, která kontrolovala jejich počet, který se vracel. Už jedenáct konvojů s pomocí jelo z Ruska na východ Ukrajiny. Kolik jich poslala vláda z Kyjeva?

Pan prezident Porošenko sice pokládá kytici na památku mrtvých v Paříži, ale svoje lidi na východě Ukrajiny, odstřihl od pomoci a nechává je umírat na nedostatek jídla a vody. Náš konvoj s pomocí, směřující do Luhansku, prý má být tím opakem těch Ruských, těch, které podle Kyjeva vozí zbraně a munici z Ruska. Kdo a kdy to dokázal? Stačí, že to řekne Jaceňuk, Porošenko nebo někdo jiný z Kyjevské centrály. No mezi námi, znám českou poťouchlost a tak jsem přesvědčen, že onu legendu o opačném humanitárním konvoji, oproti těm Ruským, si vymyslel majitel jen proto, aby neměl problémy a „běžel“ v duchu aktuální propagandy. Doufejme, že se po návratu těchto lidí, dozvíme, jaká situace tam skutečně je a jak je to s těmi konvoji se zbraněmi z Ruska. Bylo by zajímavé se od pracovníků OBSE, dozvědět, kdo začíná vždy porušovat klid zbraní na východě Ukrajiny, to, že to porušují obě strany je sice hezké sdělení, ale někdo je vždy první a zpravidla ten druhý jen oplácí. Jenže to se nejspíš nedozvíme. Podobně, jako se média vyhnula panu podplukovníkovi, který vrátil medaile s tím, že nebude nosit vyznamenání, když NATO je zločinecká organizace. Nezaznamenal jsem, že by média měla zájem o to, proč tak onen doktor, který byl účastníkem misí v Jugoslávii, Kosovu, Iráku i Afganistánu, proč soudí, že je NATO zločinecká organizace a jaké má ke svému tvrzení důkazy.

Dlouho byl relativní klid, tak musel opět pan Porošenko prohlásit, že Rusko nedodržuje Minské dohody! Podle mne nemělo Rusko vůbec k těm dohodám jít, i když je sousedem Ukrajiny. To, že tam bojují Rusové, není nic výjimečného – oni tam mají rodiny, mají tam své bratry, sestry, švagry apod. Vždyť tahle země patřila pod Svaz a tak je celkem logické, že vznikaly rodiny s Ukrajinci a naopak. Další olej do protiruského ohně přilila opět paní Merkelová. Domnívám se, že po kritikách které jí za poslední půlrok stíhají v parlamentu, odejde po volbách do politického důchodu. No bude mít konečně pokoj a pomine nebezpečí, že na ní něco vytáhnou Američani, to co si odposlechli z jejích telefonních rozhovorů.  Tu se něco opomene, tu se napíše něco jiného. Už je únavné, jak se hledají jakékoli zprávy o Rusku, které by mohly vytvářet negativní postoj. Dnes to bylo konkrétně o počtech mrtvých při výstavbě areálů v Soči. Ale nikde už nenajdete srovnání s počtem pracovních úrazů u nás, nebo jinde.

Ať si lidé vzpomenou na sovětskou "invazi" druhé sv. války, od Stalingradu az po Německo. Ti, kteří nezažili, asi jen těžko pochopí.Ti, kteří nezažili, nepochopí ani to, když Praha volala Moskvu a Rudou armádu  (gavarít Praga, pamagítě nam,,,). Kdo ví, třeba už říští generace budou považovat Rusko za agresora, a v dějepise se změní pravy osvoboditel naší země, tedy její většiny. Je jasné, že generace, které zažily ten podraz v podobě invaze v r. 1968 nemohou odpustit, a nedá se srovnávat, to, že si Západní blok hájil své zrovna tak jako blok Východní.  Rozjitřená doba, nebezpečí terorismu, naši politici na pochodu v Paříži.  Kolik našich politiků šlo pochodovat když Brievik pozabíjel 77 lidí? Kolik našich vrcholných politiků protestuje proti fašizaci na Ukrajině, kolik jich protestuje proti válce na Ukrajině? Kolik jich protestovalo proti válce v Iráku, v Libyji. Být panem ministrem Zaorálkem, studem bych nevytáhl paty z kanceláře. On byl jedním z prvních, kdo legalizoval a uznal, po krvavém puči, Kyjevskou vládu, ve které byli i fašisti.

Omlouvám se za omyl na začátku v textu. Nebyl uváděn rok, ani souvislost - jak následně rozhovor horečně korigovalo MZV Ukrajiny. Děkuji za pochopení. Více si můžete přečíst ZDE http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/358472-rusko-pobourila-jacenukova-veta-o-vpadu-sssr-do-nemecka.html

Autor: Miroslav Nigrin | neděle 11.1.2015 12:41 | karma článku: 40,54 | přečteno: 2035x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69