Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Skutečně Karel Schwarzenberg spojuje tento národ?

No nejsem si jist, že by byl kandidát sjednotitel, zatím spojil kulturní frontu do které se nehodlám přidat, přestože masáž v médiích je jasně proknížecí a denně nám jsou servírována jména celebrit, které budou volit Karla Schwarzenberga. Už jim ani nevadí, že nevybírají vyrovnaně, protože je to myslím si tak na půl, dokonce si troufnu tvrdit, že Zeman vede. Ale co na tom - je to prostě mediální masáž obludných rozměrů. A nejspíš v tom hrají roli i peníze, už minulý týden řekl Schwarzenberg, že na ten týden hodlá do kampaně investovat pět miliónů, Zeman jeden milión. Vyvrcholením oné masáže, bylo včerejší servilní zveřejnění činnosti paní hraběnky v tv NOVA, kde jsme se dozvěděli, že ona dáma se učí česky - a dokonce už umí říci "pozor vlak"  a  na dotaz jak se máte odpovídá rozkošně - "dobře". Tím samozřejmě nechci snižovat inteligenci této paní. Na otázku proč se neučila dřív česky odpovídal pan Schwarzenberg, že jí nechtěl zatěžovat a potom měla onu nehodu a v době rekonvalescence se naučila svahilsky.

Ale zpět k onomu sjednocování. Zatím zaznamenávám hlavně to, že naopak se tady dějí věci, které připomínají spíš fanatismus, který rozděluje. Např. avizované odmítnutí herce Dejdara jen proto, že podporuje Zemana na post nejvyšší. Nikdo se nehodlá vůbec zamýšlet nad tím, že se dokola obviňuje Zeman z různých věcí, které dávno vysvětlil, ale co na tom. Prostě se řeklo, že lže! U pana knížete tohle není možné, pan kníže nelže, už proto, že je aristokrat. Když sledujete duely těchto dvou pánů, tak vidíte, pokud nejste opravdu zaslepeni kampaní či onou fanatickou stranickou slepotou, že se od Schwarzenberga nedozvídáte konkrétní odpovědi, vždy jde jen o obecná ujišťování a naučené fráze. Na konkrétní otázky odpovídá obecně a to v duchu regulí parlamentu, které má naučeny. Dokonce nejednou jsem si všiml, že vlastně ani nečte dokumenty které podepisuje - proto také hned na začátku podpořil onu Klausovu amnestii, až když byl informován o tom, koho všeho se týká a že to byla chyba podpořit, tak honem spěchal věc napravovat a změnil svůj slovník, zrovna tak, jako v případě jeho slov na adresu Benešových dekretů kdy jeden den řekl, že jsou neplatné a další den se opravoval že jsou právně vyhaslé. (pro ty, kteří budou tvrdit že to není pravda, je třeba shlédnout záznam debaty s V.Moravcem  a poté další s J. Punčochářem)

On sám se instaloval do role toho, který bude pokračovat v Havlově duchu. Proč to řekl? Proč, když dělá všechny kroky ve vládě, se kterými by Havel rozhodně nesouhlasil,  viz. všechny ty reformy, snižování úrovně lidí, atd. atd. No odpověď je celkem jednoduchá - je to jen docela chytrý tah, jak vidíte na počtu herců a zpěváků, ti tomu již uvěřili - ale nevím proč bych se měl přiklánět k jejich názoru, když oni žijí úplně někde jinde nežli běžní obyvatelé této země. Není nic jednoduššího, než hladovému nabídnout krajíc chleba. Tento národ je morálně vyhladovělý, je naprosto rozložen a vize - prezidenta sjednotitele (v podstatě už z dob T.G.Masaryka) je lákavá. On je hodný, on je spravedlivý, on nekrade, ... atd.  To, že o něm nikdo nic v podstatě neví, to nevadí. Nikde se neobjevují jeho problematické ekonomické aktivity, nikdo nezveřejňuje jak nakupuje pozemky, nikdo nepoukazuje na jeho pohodlnost, vlastně už mnohokrát jím avizovanou, že ne on, bude docházet do parlamentu ci senátu .. ale bude si je zvát na Hrad. Znovu opakuji, tato země potřebuje prezidenta, který bude jak vosa, bude pošťuchovat zákonodárce, bude s nimi konzultovat věci, bude spolupracovat na "opravě" této země, však zdevastovaná je až dost. Pan Schwarzenberg je jistotou muže, který bude zavřen na Hradě a bude maximálně pracovat v duchu zahraničních kontaktů, protože to je to, co mu přiroslo k srdci. Ony kontakty jsou zárověň otevíráním dvěří pro vlastní prospěch. Kdo tvrdí, že to nemá zapotřebí, pak bych si dovolil upozornit, že vlastně nemá zapotřebí nakupovat zdejší pozemky a přesto je nakupuje.

Shrňme si to.  Národ se dělí, né sjednocuje, Schwarzenberg tvrdí že bude pomáhat slabším, přesto se podepíše pod dokument, který obral důchodce o původní částku valorizace důchodů - je dobře dodat, že se tím shodoval s Klausem, který to rovněž podepsal. Vlastně ve většině případů podepsal pan ministr dokumenty a zákony, které následně podepisoval i prezident Klaus. No a tenhle člověk chce tvrdit, že Klaus a Zeman jsou spřaženi? Dovolte mi abych se pousmál...  ale dobře, je to kampaň a v té jsou různé věci dovoleny, ale nikdo potom ať netvrdí, že pan kníže nelže! Ještě jedna věc tady je, která není zmiňována, ale je celkem také podstatná, jeho stranickost. On je předsedou strany TOP09 a pokud si dobře vzpomínám tak to není tak dlouho, kdy se spekulovalo o tom, že tato strana vznikla po dohodě pana Topolánka s Kalouskem. Jedná se v podstatě o stranu pana Kalouska, který si vetknul do svého čela, tehdy nejoblíbenějšího politika. No a znáte to co se říká kdo je oblíben, ... na stejném místě byl před tím Klaus, Parkanová, Gross, a další .... no jistě, kdo nic nedělá, ten nic nezkazí a kdo nic nekazí, ten je oblíben ...a snad proto i ona kulturní fronta podporuje toho kandidáta, který má za své - nikomu se do ničeho neplést, ať si každý dělá co chce.

Jen jedno mne mrzí, že pan Svěrák neposlal do boje o Hrad svého Járu Cimmermana - nejspíš bych ho volil, ale Schwarzenberga  volit nebudu! Co se tolik prosazuje a propaguje, obvykle stojí za ......

Moc bych si přál aby ono sjednocení vedlo k tomu, že na Hrad půjde ekonom, člověk s jiskrou, neustálý nepokoj  a ten, který nedá našim zákonodárcům pokoj, ať už bonmoty, nebo svým rebelstvím - za ním byly jasně viditelné výsledky, zatímco za současným ministrem zahraničí a členovi této vlády, je jen řada malérů problémů a devastující reformy. Ať Karel Schwarzenberg sjednotí národ v tom, že ten zvolí prezidentem Zemana.

Přeji vám krásný den a těm, kteří budou volit Schwarzenberga přeji, aby jich bylo hodně a aby jejich kandidát obsadil ono krásné druhé místo.

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 22.1.2013 11:10 | karma článku: 34,52 | přečteno: 1262x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1147x | Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Pavel i se dvěma členy vlády zamíří na summitu NATO ve Washingtonu

4. července 2024  10:27

Prezident Petr Pavel povede příští týden delegaci České republiky na summitu NATO, který se koná 9....

Policie hledá muže, který se vezl na spřáhle vlaku. Zveřejnila fotografie

4. července 2024  10:26

Policisté zveřejnili fotografie muže, který v červnu na Plzeňsku vylezl na spřáhlo vlaku a nějakou...

Atentát na Fica nově vyšetřujeme jako teroristický útok, oznámil prokurátor

4. července 2024  9:41,  aktualizováno  10:24

Úřady nově vyšetřují květnový atentát na slovenského premiéra Roberta Fica jako teroristický útok,...

Muž nechal psa v bytě plném výkalů téměř vyhladovět, hrozí mu šest let

4. července 2024  10:24

Případ, který před třemi měsíci otřásl Uherským Hradištěm, bude mít patrně soudní dohru....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik