Skromnost, pokora, písmo svaté!

Vyvstal další problém okolo církevních restitucí. Říkám si, co asi bylo slíbeno těm, kteří pomáhali tuto Pandořinu skříňku otevřít? Že by pan Kalousek, Schwarzenberg, Marek Benda a další, měli slíbený život na věčnosti, nebo že se i přes všechny svoje výmysly, které tuto společnost stály nemalé problémy, dostanou do Nebe? Že by snad měl Mirek slíbené místo ministra financí někde v Ráji? Nebo bylo dopředu odpuštěno Petru Nečasovi jeho smilstvo s ředitelkou své kanceláře? Nevím jak to bylo, jen vím, že ušili horkou jehlou jakousi "nápravu" křivd církvím - to, že tím vzniknou křivdy celém národu, to jim bylo šuma fuk!

No jak by také ne. Právní "expert" Benda, toliko věřící člověk, má hodně společného s církví - už jen to, že je mu málo poslanecký plat s náhradami na uživení rodiny. Ani církve, jak se zdá, nebudou mít nikdy dost a tak přijdou další a další nároky a s nimi i další a další problémy. Skoro by člověk uvěřil tomu, že v tom je jakási přímá úměrnost - čím méně bude věřících, tím více bude církev chtít. Proč měla vláda Petra Nečase obavu, zeptat se v referendu obyvatel této země, jaký mají na tohle názor? Nedbali vůbec ničeho, zneužili svojí početní převahy k tomu, aby prohlasovali zákon který zadlužil naše děti, vnuky ..

Ptám se, zda církev nezapomněla o tom, že by jí měla zdobit skromnost. Ježíš chodil a rozdával, dělil se s chudými - i současný papež připomíná skromnost a po jejich pedofilních malérech, by jim skutečně skromnost a pokora slušela. Žel skutečnost, jak se zdá, je úplně jiná. Snad má své místo i v současné moderní době i když z části její funkci zpovědníků a těch kteří ulevili duši, převzali psychologové a jiné profese. Je však stále hodně lidí kteří jsou věřícími a pro ně tady ony církve jsou. Jen se to jaksi neslučuje s tím, že ten "dluh" který nám vytvořili shora jmenovaní pánové, budou hradit i ti, kteří věřícími nejsou. Možná někdo řekne, vždť i oni využívali onoho majetku který byl v r. 48 znárodněn, ano to je pravda. Jen jak k tomu přijdou ti, kteří s tímhle neměli nikdy nic společného, jak k tomu přijdou ti, kteřáí se zrovna narodili, ti, kteří se narodí! Nevím, snad že by měli poslat složenku panu Nečasovi, Schwarzenbergovi, Kalouskovi, Bendovi a dalším, kteří pro tento zákon zvedli ruku!

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 19.10.2013 11:05 | karma článku: 30,02 | přečteno: 757x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69