Schwarzenberg může všechno, Nečas opět v pasti!

Tak si říkám, jestli to Nečasovi stojí za to, stále poslouchat představitele TOP09, když to není Kalousek, tak teď to bude zase Schwarzenberg. Neboť ve sporu s prezidentem Zemanem zatím bude mít navrch pan kníže. Leda, že  by to Nečas složil a nechal TOPku odejít z vlády. V podstatě by se toho moc nestalo, protože jsem přesvědčen o tom,  že se pánům poslancům nebude chtít vyklidit pole a ukončit své poslanecká angažmá o více jak dvanáct platů dříve.

Porovnávám si rétoriku Zemana a Schwarzenberga a nemohu si pomoci, ale pan kníže je ten, který zatím vždy přilil oleje do ohně. Např. už neplatí to co řekl ještě nedávno a panu Remkovi, že by si ho dovedl představit na míste velvyslance v Moskvě, no je pravda, že k tomu dodal - pokud budou Zemanem schváleni jím navrhovaní velvyslanci mj. i pan Vondra do Izraele a pokud Zeman nebude trvat na Klausové coby velvyslankyni ve SR. Prostě srážka dvou tvrdohlavých pánů. Zatím byl výroků ze strany Schwarzenberga směřující na adresu Zemana, nějak více. Zeman omezuje komunikaci s médii jen na nutné minimum, zato pan kníže se nechal slyšet, že by tady Zeman chtěl zavádět móresy prezidentského systému a že je mu třeba říci - NE! Ze strany druhé jen zaznělo to, že podle Ústavy vláda navrhuje a prezident s premiérem podepisují - podle zavedených zvyklostí navrhuje ministr zahraničí. Nezdá se mi, že by tady šlo vyloženě o nějaký spor o profesionalitě paní Klausové, to, že z ní udělal Schwarzenberg dámu, která umí pouze zvát na večeři a přiměřeně se chovat, bylo z  jeho strany celkem hloupé. Měl by zavzpomínat na své začátky a na své vzdělání. Ale třeba i na to, že jindy s klidným svědomím jmenoval velvyslance bez jakékoli průpravy k činnosti velvyslance. Najednou je tady problém. Jenže problém se nejmenuje  Klausová, ale  Zeman.  A očekávat od "premiéra" Nečase, že se k tomu postaví jako šéf této vlády a udělá pořádek - to je jen bláhový nápad. Předpokládám, že jeho rétorika spadne opětovně na stále se opakující téma - nemohu připustit pád vlády a nástup komunistů k moci, protože je tam socialisti vtáhnou, přidá pseudodůkazy okolo odvolání pana Hermana, či jejich spolupráci na komunální úrovni a navíc ještě to, že vláda má před sebou několik dalších reformních kroků které je nutné dodělat. Převedeno do češtiny  bla bla bla!  Jen jsem zvědav kdo z tohoto sporu vyjde jako ten, kterému zůstane čest a poslední slovo. "Premiér" ten už jí dávno ztratil! V podstatě je to člověk který je celou dobu v pasti a je k politovaní .. když jeho vládu nedrží pod krkem Kalousek, tak je to Karolína Peak a když ani ta ne, tak začne vydírat Schwarzenberg.

Naskýtá se otázka - kdo je v této  zemi skutečným premiérem a o co by tato vláda přišla, kdyby z ní odešel Schwarzenberg, Kalousek a pár dalších. Jen by prostě odešli dřív nežli budou volby, pak stejně půjdou!

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 23.4.2013 17:43 | karma článku: 31,93 | přečteno: 1635x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69