Putin dělá schválnosti!

Navíc takové, které se od něj nečekají,  sprosťák jeden…..  Ono se vlastně stále něco děje, něco, co se dá komentovat.

Jedním z našich rovnoběžek, je třeba hodnocení Zemanova svátečního projevu v televizi. Už jsem na toto téma psal, jak se tohoto úkolu zhostil pan redaktor Jindřich Šídlo. No a má to své pokračování. Bod po bodu si rozebrali prezidentovu řeč a označovali pravdu, manipulaci a lež. Je humorné si přečíst, že prezident neříkal pravdu, když řekl, že Škodovka vyváží nejvíce automobilů do Číny, ale že se tam škodovky vyrábějí takže je pravda, že největší odbyt je v Číně. A další podobné humornosti. Prostě taková hra „ nachytejme Zemana, on si to zaslouží“. Shodou okolností, jsem si vyslechl projev pana Okamury, který hodnotil konání bývalého prezidenta Havla a porovnával to co sliboval, či říkal a kolik z toho bylo pravdy. To hodnocení bylo daleko radikálnější v poměru LEŽ vs PRAVDA.  Tak nějak bylo těch lží více, nežli v případě Zemana. Ostatně to je jednoduché Havel byl hlavně snílek a snaživý filozof amatér. Takže tam by panu Kalouskovi vize nechyběly, ovšem ty nenaplněné.

No a teď k tomu zatracenému Putinovi.  Obama zavřel dvě pracoviště Rusů v USA  a vyhostil pětatřicet jejich diplomatů. Hned v zápětí hlásila CNN, že byla v Moskvě uzavřena anglicko-americká škola. Tuto informaci prohlásila mluvčí ministerstva zahraničí za LEŽ! ( tedy bych si dovolil upozornit onen nový odbor na MV co se týká propagandy, že CNN je nevěrohodný zdroj informací) No a očekávaná reakce z Moskvy – Putin měl vyhostit také pětatřicet Amerických diplomatů a udělat další opatření.  Jenže ten Putin jako naschvál nikoho nevyhostil, žádná opatření neudělal a ještě jako schválnost, pozval děti Amerických vyslanců na Novoroční oslavu  do Kremlu. Prostě je to jasné – ten člověk je nebezpečný, nechová se podle daných standardů ale dělá si co chce. Vnáší tím do světového řádu chaos a zmatek.

Nicméně jako odpověď panu Obamovi, kterého mimo jiné Američani vyzývají k vrácení Nobelovy ceny míru a sekretář komise, která toto ocenění uděluje, je jím velmi zklamán, tedy jako odpověď je to velmi dobré. Dokonce to připomíná ono biblické ty po mně kamenem …

 

Dovolte mi, abych vám všem popřál veselého Silvestra, bez zranění, bez Novoročního bolehlavu, či žlučníkové koliky. Přeji vám v následujícím roce, ať vás provází zdraví, štěstí, láska a samé pozitivní zprávy. Doporučuji věnovat méně času těm, kteří mají jedinou tu nejsprávnější pravdu a neragovat na ty, kteří místo argumentů používají vulgarismy.  Krásný nový rok 2017-    a děkuji za pozornost!

Autor: Miroslav Nigrin | pátek 30.12.2016 16:47 | karma článku: 39,20 | přečteno: 1370x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69