Proměnlivá Karolína!-už má slíbeno?!

Není to zase tak dlouho, co paní Karolína Peak říkala, že nebude podepisovat  žádný bianco šek, kdy řekla prezidentovi, že jména oněch osmi přeběhlíků ve stínové straně LIDEM, nepřipojí podpis pod 101. Tvrdila, že se rozhodne podle programového prohlášení Rusnokovy vlády a případně jí podpoří. Tato její slova se dají chápat jako negativní motivace směřující do ODS.

A tak bych řekl, že už má slíbeno. Na téhle pseudostraně a vypočítavosti paní Peak je postavena ta 101 o které dokola jak kafemlýnek vykládají pan "doktor" Benda, Němcová, Kalousek, Schwarzenberg, Kuba, nebo Pospíšil?  No potěš koště. Tak bych docela paní Karolíně přál aby jí pan prezident vypálil rybník, když už ona jemu udělala totéž a nechal vládnout Rusnokovu vládu až do voleb. A aby si pánové z ODS a TOPky uvědomili, že to prostě tak nejde a že raději nové volby. Tím by mohla paní Karolína svůj krám s ambicemi zavřít. Protože ona moc dobře ví, že po volbách je s nimi konec a jejich umělý a účelový projekt, který byl vybudován jen pro oněch osm lidí, prostě nikdo volit nebude!

Protože prezidentovi nic nenařizuje, za jak dlouho musí jmenovat dalšího premiéra, pak klidně může nechat vládnout Rusnoka i bez důvěry. Nebylo by to mimořádné už to tady bylo a tím, že část poslanců zvedne pro Rusnokovu vládu ruku, je veta po nějakých řečech o tom, že nemá podporu parlamentních stran.

Jinak se neustále ukazuje, co jsou zač tihle lidé z vedení ODS a TOP ... neustále se opakující kritika, neustále zamlčují to, co se jim nehodí a co hovoří ve prospěch prezidenta. Jsou si vlastně s onou Karolínou dost podobní. Jim nezáleží na zemi - viz. Kalouskovy výroky že nikomu nesvěří finance - tedy schválení rozpočtu, jim nazáleží ani na lidech kteří je volili. A protože je u nás stále nevyřešena otázka odvolatelnosti poslanců pak to takhle vypadá - ještě navíc právě těmto lidem nahrává i Nejvyšší soud svým rozšiřováním imunity, nad hranice původně zamýšleného - zákonodárcem. No a na kom jim záleží, to víme všichni!

Jsem přesvědčen, že už paní Peak má  zajištěné místo v případné vládě paní Němcové. Vždyť je snadné říci, že je třeba pokračovat v rozdělané práci. Je však absurdní to, že ta, která vytvářela morální kodex VV, potom byla první, která jej zradila,  následně vytváří jakousi protikorupční strategii, je tak pasivně korumpovatelná.

Jsem pro, aby se změnila pravidla, aby se změnila Ústava a zařadil se do ní bod o odvolatelnosti poslanců, kteří zradí program pro který kandidovali! Konečně udělat rázný konec s koryty a korytářstvím!

 

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 23.7.2013 11:36 | karma článku: 32,25 | přečteno: 1259x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69