Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Přijďte se v sobotu zeptat na Václavské náměstí : Kdo za to může?!

Myslím si, že je celkem zbyečné konkretizovat, protože by se tady dalo napsat tolik kauz a problémů které tato vláda dokázala za pár roků vyprodukovat, že by to nebylo ani čtivé a zbytečně by to zvyšovalo krevní tlak a ohrožovalo to některé, kteří ještě stále naivně věří že je tato vláda dobrá, na jejich zdraví. Chci se soustředit jen na jednu otázku. Jak to vlastně bylo v oné kauze Mostecké uhelné a oněch 12, nebo 14 miliard zmrazených ve Švýcarsku, které chce teď tato zem normálně zabavit. Omlouvám se za delší článek ve kterém jsem použil zprávy z internetu. Ale stojí to za přečtení.

13. listopad 2011

Švýcaři se Česka v minulosti opakovaně dotázali, zda se chce k trestnímu řízení připojit jako poškozená strana, české úřady nereagovaly. Švýcarsko přitom v rámci trestního řízení zablokovalo v přepočtu přes 12 miliard korun.

Komunikaci se Švýcarskem má na starosti ministerstvo financí. "Strašně rád bych se připojil do vyšetřování jako poškozený, ale není to tak jednoduché. S vrchním státním zastupitelstvím o našem připojení ke švýcarskému vyšetřování intenzivně jednáme," řekl ministr financí Miroslav Kalousek týdeníku Respekt, který vyšel v pondělí 31. října 2011.

16. listopad 2011

Premiér Petr Nečas kvůli závažnosti tématu svolal k problému Mostecké uhelné na páteční odpoledne (18.11. 2011) zvláštní schůzku ve složení Karolína Peake, Miroslav Kalousek, Jiří Pospíšil a Karel Schwarzenberg.

 

18. listopad 2011

Po jednání odpovědných… Nečas uvedl, že česká strana preferuje buď připojení k trestnímu řízení, nebo vstup do procesu skrze civilní řízení. Dalšími možnostmi by bylo připojit se k žalobě o část škody, případně žádat náhradu škody čistě v civilním řízení.

Česká strana vytvoří speciální tým, který se na proces zaměří. Premiér uvedl, že ve Švýcarsku si Češi najmou advokátní kancelář, která ji bude zastupovat. Jasněji by mělo být během několika týdnů.

23. prosinec 2011

O možnosti připojit se k řízení informovala švýcarská prokuratura české úřady už v roce 2006, a nikoliv až letos v září, jak tvrdí některé české úřady, cituje dnes deník Le Temps z rozhodnutí soudu. České úřady zaujaly "pasivní postoj" a "daly najevo svůj nezájem", uvádí Le Temps. (rok 2006 – volební vítězství ODS, po Kubiceho zprávě, premiérem Topolánek, ministr financí Tlustý, který byl později – na podzim po druhém sestavování vlády opět Topolíkem, vyměněn za M. Kalouska)

17. únor 2012

Švýcarští vyšetřovatelé jsou údajně přesvědčeni, že část z 12 miliard korun vyvedených z Mostecké uhelné společnosti (MUS), konkrétně tři miliony eur (přes 75 milionů Kč), získaly společnosti napojené na podnikatele Tomáše Pitra. Česká televize (ČT) o tom informovala s odvoláním na dokument švýcarské prokuratury.

Vyšetřovatelé Česko požádali o provedení domovních prohlídek u jednoho z Pitrových advokátů a ve firmách, které Pitr dříve ovládal, uvedla ČT. Pitr je stále ve švýcarské vazbě.

Švýcarský soud poslal dokument českým úřadům v listopadu 2010, nedlouho po Pitrově zatčení. Podle dokumentu peníze získala firma Marila Invest zastupovaná Pitrovým advokátem Robertem Ostrčilem. Peníze k ní doputovaly přes firmu Antinary Anstal, kde Ostrčil podle Švýcarů také figuroval.Vyšetřování Švýcaři otevřeli v červnu 2005 kvůli podezření, že z MUS byly přes vedení firmy nelegálně vyvedeny peníze. Významná část majetku byla podle obžaloby převedena do Švýcarska a "vyprána". Obžaloba zahrnuje skutky kvalifikované jako praní špinavých peněz, nekalá správa, podvod a falšování listin.

14.11. 2012

Švýcarsko chce zabavit 660 miliónů švýcarských franků (14 miliard korun) pocházejících z podezřelé privatizace Mostecké uhelné společnosti (MUS), napsal ve středu švýcarský deník Neue Zürcher Zeitung (NZZ).

Pozdní probuzení Prahy

Švýcarský deník se pozastavuje nad "pozdním probuzením Prahy", konkrétně nad tím, že české úřady údajně "léta popíraly, že v případu vůbec došlo k zločinu". Švýcarská prokuratura se prý domnívá, že "Česku zkrátka chyběla vůle případ objasnit".


Česká vláda si nakonec najala právníka a u švýcarského trestního soudu podala hned tři žádosti o připuštění k procesu. Bellinzonský soud ale všechny tři žádosti odmítl s tím, že "Bern Prahu varoval dost dlouho; teď jí zkrátka ujel vlak", napsal NZZ.

Toliko jedna kauza. Pojedu si poslechnout v sobotu na Václavák onu známou  otázku:  KDO ZA TO MÚŽE

Autor: Miroslav Nigrin | středa 14.11.2012 15:47 | karma článku: 30,15 | přečteno: 1284x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1147x | Společnost
  • Nejčtenější

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Vrátit se jako hrdina. Ukrajina už cvičí vězně, kanibaly jako Rusko nebere

6. července 2024

Premium Ukrajina začala s propouštěním vězňů, kteří chtějí bojovat za svou vlast proti Rusům. Krok je...

Podvodníci na turisty mají žně. Říká se jim deštníkáři a tváří se jako charita

6. července 2024

Premium Turistická sezona přitahuje do Česka mnoho cizinců, které se snaží některé společnosti nalákat do...

„Kandiduji dál a znovu zvítězím,“ odpověděl Biden na pochyby o jeho stavu

5. července 2024  22:54

Navzdory spekulacím a pochybám o své mentální a fyzické kondici nehodlá Joe Biden odstoupit z...

Fico poprvé od atentátu na veřejnosti. Přednesl projev na svátečních oslavách

5. července 2024  21:58,  aktualizováno  22:24

Poprvé od květnového pokusu o atentát na svou osobu se slovenský premiér Robert Fico objevil na...

Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!
Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!

Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Jako zálivku použijeme ajvar, ke kterému přidáme pár lžic oleje a dochutíme bylinkami.

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik