Přichází zima, plískanice a imigranti trpí.

Víte, dnes už mi vážně došla trpělivost. Nejsem člověk, který je bez citu, a asi brečím uvnitř sebe, ale to, co se na nás zkouší to srdceryvné předkládání videí, fotografií, doplněno texty : Déšť, zima a hlad.

Situace běženců, kteří se snaží proniknout do vytoužené Evropy na srbsko-chorvatské hranici, se s nastupujícím podzimem neustále zhoršuje. ….„Všude naříkaly děti a plakaly ženy, založili jsme velké ohně, ale stejně nám byla hrozná zima, nikdo nám nedal nic k jídlu, jen nějaký chleba,”… Jak jsem psal, nejsem žádný člověk bez citu, je mi jich také líto, ale zeptejte se na to, kdo to způsobil. Nedávejte vinu Evropě, nedávejte vinu, České republice a jejím obyvatelům, nedávejte vinu prezidentovi. Co chcete, máme se u fotografií rozplakat? Ano je to k pláči a jistě mnoho lidí se dokáže empaticky vžít do jejich situace, ALE – oni  ve velké části případů odcházeli sami, oni věděli, že berou malé děti, je to jejich nezodpovědnost.

Ostatně sami víte, jak se k dětem chovají, že matka se obleče, ale dítě má bosé nohy, že otec si vezme záchrannou vestu, ale manželce a dítěti ji nedá. Proč se neptáte těch, kteří šli do okolních zemí se zbraněmi a udělali tam takový nepořádek, zeptejte se těch, kteří tam vyzbrojují a cvičí, ty mírnější teroristy proti Asadovi, ty skupiny rebelů kteří mají pomoci zajistit si ve vedení země někoho, kdo bude vstřícný USA, hlavně ne Rusku. Už víte, že onen odpor a IS vznikal v Iráckých internačních táborech z doby okupace země USA a GB armádami tak dlouho se prostě chodilo ve džbánu pro vodu, …že to vyvrcholilo až současným exodem. Proč máme záplatovat díru, kterou jsme nevytvořili, to, co jí mají na svědomí, z velké části, nás napomínají, abychom byli lidštější. Uvědomuje si vážně někdo důsledky tohoto, uvědomuje si někdo onu neslučitelnost náboženství a kultur, které se tady střetávají?

Chcete plakat a lkát nad chudinkami dětmi tak plačte – podívejte se, jak žijí ve světě a podívejte se i na druhou stranu, na tu, kde dětičky vyhazují potraviny do popelnic a školních košů. Ano oni si mysleli, že tady najdou zemi zaslíbenou, zvláště když jim madam Merkel rozevřela náruč a řekla, přijďte, my vás bereme, aby po chvíli řekla – nebudeme vás brát všechny, a nebudeme to jen my, ale sousední země si taky musí vzít ten kus z hořké pilulky. Dosud nikoho nenapadlo, že by Amerika a Evropa, neměla politikařit a měla by pomoci Rusku likvidovat v Sýrii radikální islámisty. K čemu jsou stálé hloupé licitace, jestli Asad ano, nebo ne.

Vždyť je to jeho armáda, která bojuje proti islámistům. Nebo budou Západní země tvrdošíjně trvat na svém a do Evropy budou proudit další statisíce lidí? Nejen těch, které vyhnala válka, ale i těch, kteří byli vyhnáni ruskými nálety, těch, kteří ještě nedávno uřezávali hlavy a ničili tisícileté památky.  Až se situace v zemi stabilizuje, ať sami lidé rozhodnou, koho chtějí v čele státu. O tom nebudou rozhodovat ani Spojené státy, ani Rusko, ani Evropa – o tom si musí rozhodnout lidé tam a tam je třeba nesměrovat pomoc, tam bude třeba zemi znovu postavit na nohy. Ale nezkoušejte nás dokola trapně manipulovat a hrát na naše city.

Ty jsou v pořádku, jenže takovýmto propagandistickým „snažením“ brzy i ty city otupí. Ukažte lidem, kde všude děti trpí. Oni netrpí jen na té hranici a nejsou to jen uprchlíci, jsou to děti po celém světě a vy byste měli tlačit na ty majetné, aby oni pomáhali. Znám lidi, kteří si platí v Africe dětem školu, znám lidi, kteří posílají na různá konta, aniž by tušili, kolik z jejich peněz jde na mzdy zaměstnanců a kolik se skutečně dostane k potřebným.

A tomu komisaři z OSN, který nás a prezidenta tak nálepkuje, doporučuji seznámit se se zákony EU, se zákony naší země a potom si vyrazit na výlet do ČR. On to bude asi podobný človíček jako jsou ti, kteří nám říkají, jak tady ubližujeme Romům. Vážení vraťte se na zem!

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 22.10.2015 19:37 | karma článku: 42,16 | přečteno: 2597x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69