Pokrytecké rozhodnutí prezidenta Klause!

Prezident nechal projít církevní restituce! Asi se nedalo od pana Klause očekávat něco jiného a že by snad na sklonku své kariéry vyslyšel národ, kterému po dvě období dělal prezidenta, to byla také jen sci-fi. I tak řekl, nebo vlastně k zákonu napsal - že nebude trápit Nečasovu vládu svým vetem. Takže vážení spoluobčané, díky měkkosrdcatosti pana prezidenta, máte na triku další dluh, který budete platit ... dokonce i vy páni studenti z gymnázia v Třeboni!

Mimo jiné ke svému rozhodnutí předsedkyni parlamentu napsal: „S konkrétní verzí zákona – pro leckoho možná paradoxně – nesouhlasí i mnoho těch našich spoluobčanů, kteří obecně s vydáním historického majetku církvím souhlasí a k církvím mají pozitivní vztah. Já jsem jedním z nich. Přesto jsem po dlouhém zvažování přistoupil k tomuto svému rozhodnutí,“

Mně osobně stále nejde do hlavy to, že si někdo dovolí říci, že církvím bylo cosi odcizeno. Třeba by mi to dokázal vysvětlit bratr Kalousek, nebo křesťanský demokrat a milovník Boha a Pinocheta Marek Benda. Ale jak může být něco odcizeno, co zůstává v používání to je pro mně záhadou. Z Božích stánků si pokud vím komunisti žádná rekreační střediska nedělali, dokonce byly udržovány na náklady státu. Jestli někdo řekne, že  některé chátraly, pak mohu klidně předložit fotografie některých objektů jak vypadají po třiadvaceti letech od revoluce a neuvěříte - jsou to zříceniny. Prostě i po únoru 1948 zůstali církevní hodnostáři a kněží dál ve svých svatostáncích a sloužili mše, vykonávali svatební obřady, nebo pohřby, křty, zpovědi aj. Byli placeni ze státního rozpočtu, tedy konkrétně z kapitoly ministerstva kultury. Pro tyto záležitosti byl na tehdejším krajském národním výboru ustanoven tajemník pro věci církevní, který s církví komunikoval. A proto mi připadá, že hovořit v této souvislosti o krádeži, je stejné, jako by jste šéfovi, který by si pronajmul vaše auto a nechal vás v něm jezdit, řekli, že vám jej ukradl. 

Kdo se domníval, že by snad Klaus shodil restituce, nebo že snad odmítne daňový balík zákonů nebo protlačený druhý důchodový pilíř, který už jednou vetoval, na to klidně zapomeňte. Dal přednost špatným zákonům, aby nepoškodil špatnou vládu Petra Nečase, kterou si nepřeje většina obyvatel této země. A to vše na úkor většiny lidí v našem státě a to sliboval, že bude prezidentem pro všechny. Stal se prezidentem jen pro sebe sama a své chráněnce!

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 22.11.2012 17:10 | karma článku: 36,86 | přečteno: 1671x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69