Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.  

Jistě si vzpomínáte, jak před pár roky to bylo u nás, tehdy se začalo masivně brojit proti topení pevnými palivy a nastala veliká nabídka plynových kotlů, dotace i odpouštění daní atd.  To asi proto, aby se po letech těm, kteří se nechali nalákat na ekologické téma, začalo vysvětlovat, že vlastně udělali hloupost, že měli přejít přímo na solární vytápění. Proč?  Inu protože někdo vymýšlí, kterak je to Rusko nezodpovědné a drží celou Evropu vlastně pod krkem a přivírá kohouty. Do Polska z plynovodu Jamal vlastně už neproudí žádný plyn, ale je údajně přepouštěn z Německa do Polska a na Ukrajinu. Ukrajina si před pár roky brala plyn od Ruska a to za nadstandartní ceny, k tomu si ještě tu a tam udělala nejspíš v plynovodu nějakou tu odbočku, ale o tom se moc nemluví, nebo vlastně ano, ale jen ze strany Západu, který má jednu z podmínek k neudělení dalších sankcí Rusku, že do toho bude zahrnuto i to, že ona Ruská plynárenské společnost hodně přimhouří oči a bude mlčet nad oněmi „úniky!!“ na Ukrajinském tranzitu. Do toho se ještě kšeftuje s Evropskými povolenkami. Světe, nebo spíš člověče div se, jinde se dočtete, že vlastně Rusko plní své dodavatelské závazky a za onen šílený nárust cen vlastně nemůže. V Německu se ztenčují zásoby plynu a do toho už je údajně na cestě 40 lodí z USA  se zkapalněným břidlicovým plynem. Ten plyn kupovala svého času Ukrajina. Platila však za něj trojnásobek běžné ceny.

A teď se v tom vyznejte.   No a aby to nebylo všechno tak někdo moudrý vymyslel, že bychom mohli potrestat Rusko, kdyby náhodou napadlo Ukrajinu – (kde mimochodem dochází v podstatě k občanské válce na východě země, kde žijí převážně národnostní Rusové), tak jim dáme co proto a nepovolíme jim sem dodávat plyn plynovodem Nord Stream II – no vždyť je to „logické“ Rusové byly už od začátku stavby tohoto plynovodu torpédováni USA, protože jim hodili v podstatě vidle do jejich snahy se zbavit drahého břidlicového plynu. Takže jedna sankce za druhou na firmy, které pomáhaly s výstavbou – nakonec se jim to samotným podařilo dokončit. Evropa má problémy s dostatkem plynu ale nechá ten kohout pro Rusko uzavřený – inu když už plují ty desítky lodi z Ameriky … a mohli bych být závislí na Rusku .. no hrůza .. tak raději si budeme doma topit sirkami a hodně se přes zimu oblékat, ti bohatší si zaplatí za plyn z břidlicových „kapes“, nebo si najmou na topení sluníčkovou energii. Prostě to těm Rusům zase pořádně nandáme. Proč?!  No protože to nikdo nechce, ale někteří to chtějí moc! Do současnosti plnili dodávky podle harmonogramu. Tak proč je nepotrestat, když to velký bratr potřebuje a nařídí! Napříště nás úplně vynechají a budou tuto surovinu posílat do Číny která velice ráda skočí po jakémkoliv množství.  A  Evropa .. bude závislá na Americe .. ale to už vlastně je od doby kdy její zpravodajci odposlouchávali Evropské politiky….   Ta co už se v tom vyznáte?  Já trochu ano, ale stále mi uniká ta logika která by v tom měla být. Podobně jako v tom, že vlastní vodu platíme Francouzům, že jsme prodali zaoceánské lodě, že sice vyrábíme elektriku, ale máme jí tak drahou že to je až neskutečné.   Tak se ptám kdy už se konečně najde někdo, kdo dostane odvahu tyhle věci vykřiknout do světa a praštit do stolu a říci TAK DOST  budu ulehčovat život vlastním lidem… už proto, že nejsem jen vyžírka a kývací parazit,  ale  PATRIOT!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | středa 29.12.2021 15:37 | karma článku: 36,69 | přečteno: 795x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02