Odtučuňovací kůra před vánoci neuškodí.

Šestnáct jihočeských studentů se rozhodlo žít zdravě a dají si čtyřiadvacetihodinovou hladovku. Pochopitelně trochu přeháním, jim nejde o zdraví a ani nejsou na tom tak, že by snad byli tak chudí rodiče, že by je drželi před svátky daleko od jídla, aby byl Štědrovečerní stůl bohatší. A byli kdysi studenti, kteří si vážili toho, že mohou studovat, byli i tací, kteří studovat nemohli. Byla doba, kdy byly v této zemi školy, okupanty, zavřeny.  Těmto současným studentům nic z toho nechybí, jim jde o .... no ono je to celkem těžké určit, oč jim jde a jestli jsou původci tohoto protestu opravdu studenti, čemuž osobně nevěřím, ale tvrdí, že nechtějí paní Mgr. Baborovou, členku KSČM na postu šéfky rezortu školství na kraji.

Je to další počin studentů, kteří potřebují být mediálně ve středu pozornosti. Jejich požadavek se zvyšuje. Zprvu to bylo jen to, že nechtějí Baborovou na postu školství, ale nyní již přitvrdili a chtějí aby pan Zimola přehodnotil rozhodnutí spolupracovat na kraji s komunisty. Jakou mají studenti představu o volbách a jak se tvoří dohody, nebo které strany se dávají dohromady to je ve hvězdách. Oni prostě chtějí, aby Baborová a komunisti šli pryč.... nebo ne snad pryč, ale aby šli mimo vedení kraje. Což takhle kdyby šli tohle studenti vysvětlovat všem těm, kteří volili KSČM, těm, kteří na rozdíl od oněch studentů, těch kteří mohli volit, přišlo k volbám. Vůbec logika kterou by onen požadavek měl mít nějak chybí - pokud by se Baborová v minulosti dopustila nějakého špatného jednání, kdyby snad propagovala Gottwalda a chválila jeho kroky z padesátých let ,,, nic takového není známo, naopak lidé kteří tuto učitelku znají mají k její osobě jen slova chvály. Proč se tedy má odvolávat člověk, který se ničeho nedopustil, který ještě neukázal zda je či není jeho práce na onom postu kvalitní? Napadá mně jen to, že ten problém vůbec není Baborová a původci protestu nejsou studenti, kteří se dají snadno zmanipulovat, ale že za tímto požadavkem stojí někdo v pozadí s osobním zájmem, který tahá za provázky. Ostatně tak to přeci v naší zemi chodí.

A tak bylo potřeba udržet si mediální pozornost, když zklamalo pozvání paní Dáši Havlové, která na jejich manifestaci nepřijela, tak bylo třeba udělat za každou cenu něco, aby se to dostalo opět do popředí zájmu médií. Proto se přistoupilo na hladovku - no na pózu zvanou hladovka na 24 hodin. Ostatně půst nikomu neuškodí.  V podstatě se dá říci, že místo hamburgera, si vyčistit žaludek hladovkou, vůbec nebude na škodu.

No a u médií mně celkem mrzí, že se věnuje tomuhle, místo toho, aby informovala například o druhém důchodovém pilíři a jiných "vymoženostech" kterých se příští rok dočkáme.

A pro studenty - učte se, studujte jak nejlépe umíte a vy, které jak se zdá začala bavit politika, kandidujte za politické strany a snažte se dělat práci co nejlépe. A potom  - doufejte v to, že než začnete skutečně něco dělat, že se nenajde nikdo, kdo by vám házel klacky pod nohy, tak jak to právě teď děláte vy.

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 13.12.2012 9:24 | karma článku: 19,71 | přečteno: 628x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69