Obyčejní lidé - po Paroubkovi, je chce Schwarzenberg.

Další "topácký" projekt Fórum Karla Schwarzenberga má oslovovat prý obyčejné lidi, jak to uvedl pan kníže Schwarzenberg. Celebrity a známé osobnosti tomuto projektu mají dělat reklamu a nejspíš sází na příchylnost některých našinců k celebritám. Inu kdo by si nechtěl třeba popovídat s režisérem Hřebejkem, nebo olympijsou vítězkou Čáslavskou, nebo s hercem Vetchým. Projekt dozajista zajímavý. Jen bych řekl, že s ním přichází pan Schwarzenberg tak trochu s křížkem po pohřbu. Zaprvé to tady už bylo a za další, lze tomu skutečně věřit?

Lze věřit panu ministrovi, že se bude najednou zajímat o názory "obyčejných" lidí, když to dosud vlastně nikdy nedělal, jen s vyjímkou své kandidatury na post prezidenta a jistě i před parlamentními volbamy.To jsou totiž všichni náramně vstřícní a plni optimistických žvástů o tom, jak to bude všechno ou kej, jen dejte pozor na komunisty, protože s těmi by to  byla tragédie a ten kdo nevěří, že se s nimi navrátí politické procesy, zabírání majetku a střílení z nějaké Aurory, tak to je prostě nemyslící člověk, který v podstatě ve Fóru Karla nemá co dělat.

A tak si říkám,  zase další Kalouskovina, využití toho, že se Karel Schwarzeberg dostal do popředí zájmu, když ve své kandidatuře na Hrad oslovil přes dva milióny lidí. Toho je třeba rychle využít, stejně tak jako celebrit, které píší oslavné ódy na Karla a kritické maily Václavovi. Jsme my to divný národ. Vlastně docela jasně rozdělení. Jsou tady ti jak se říká pravdoláskaři, kteří v sobě pěstují nenávist, protože se nedovedou přenést přes některé věci, které je trápí, jako třeba prohra Schwarzenberga v duelu o prezidentský post. Nebo chyba prezidenta Klause s jeho amnestií. Jistě, byla to chyba, kterou pochopil napodruhé i pan Schwarzenberg, ale už se prostě stalo, tak to připočítejme téměř minulému prezidentovi mezi mínusy a jdeme dál. A potom ti druzí ti kteří mají na věci odlišný názor a ty chce Karel ulovit, tedy zase jen na návnadu celebrit. Jen je víc než jisté že jim nebude naslouchat tak jak to dělal doposud. Taky proč by to dělal, on potřebuje aby byl navrchu a k tomu mu pomohou právě oni. Protože celebrit tolik není aby to s nimi vyhrál.

Pro mne tato iniciativa  Fórum Karla Schwarzenberga řeší hlavně to, že se budou více ukazovat na veřejnosti ti, kteří by jinak možná časem zůstali zapomenuti. I kvůli tomu by měli poděkovat komunistům,  že tady stále jsou, představa, že by nebyli, je myslím hlavně pro ně, velmi stresující - neměli by totiž proti čemu protestovat a nač nadávat, či si dělat bodíky víc u některých voličů (jako třeba pan Hašek který se tak vehementně distancuje od jediné velké levicové strany která v parlamentu bude, docela bych řekl že to dost dobře nepromyslel) .. a co dál?   Kdo ví, museli by se nedejbůh zařadit mezi obyčejné lidi. Mezi ty, které sice chce Karel oslovit, ale je to jen ze zištných důvodů, ani náhodou, že by snad byl nějakým lidumilem. On prostě potřebuje lidi, kteří ho budou zase volit - nejen jeho ale hlavně pana Kalouska. No a spadnout do průměru je myslím pro tohoto starého pána nepředstavitelné!

No a pro vás kteří váháte - zamyslete se, Karel tvrdil, že chce bojovat za slabé, ale hned v zápětí odmítl návrh na snížení DPH na potravinách a lécích. Proč asi - inu Mirek řekl,že šetřit se musí i kdyby měli pochcípat hlady!

Autor: Miroslav Nigrin | pondělí 4.3.2013 13:57 | karma článku: 28,58 | přečteno: 925x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69