Obranný pakt NATO - diktuje?!

Jsme součástí aliance, která nejen v poslední době ukazuje, co je jejím cílem. Nechápu dost dobře to, co má znamenat zasahování do vojenských strategií obrany Ruska na jejich území. Když si odmyslím řadu problematických misí US army, či NATO, které napadaly cizí země a nechali za sebou mrtvé civilisty, když odmyslím jejich dálkově řízené drony které shazují bomby na cizích územích, tak stále je pro mne nepochopitelné, jak tyto země mohou diktovat jiné zemi, kde má mít postavenou svojí armádu.

A nejen to, ale i kolik tam má být vojáků. Nikdy jsem neslyšel, že by něco takového zaznělo z druhé strany. OSN ta už dávno rezignovala, protože ví, že jí stejně mocnosti nebudou poslouchat, takže je organizací v podstatě na dvě věci. Nedokáží ochránit před útokem aliance žádnou zem jak se měli možnost o tom přesvědčit. Ani takové organizace jako UNICEF - co udělala pro děti, které ve válkách trpí. Co udělala pro to, aby donutila USA podepsat dohodu o zákazu používání nášlapných min? A teď budou pánové z NATO cenit zuby na Rusko? Proč - zvyšovat napětí - vždyť kdy jindy by se k Rusku tak blízko dostali a navíc je třeba využít momentálního nasazení kdy i EU a jiné země nepřijaly Krymské rozhodnutí k připojení k Rusku, jako přání tamních obyvatel. To nikoho nezajímá.  Dnes se v podstatě ukazuje, že NATO a USA mají s Ukrajinou své plány. Navíc Ukrajina je v podstatě v rozvalu - současné samozvané vedení země, nemá pod kontrolou nic, od armády až po regiony které se bouří. Takže po dobrých chvílích ministrů zahraničí USA a Ruska, po návrhu na mírové řešení, se opět našel někdo kdo začne harašit zbraněmi? K čemu dobrému to povede, jen ke zvyšování napětí. Nejhorší je to, že pánům generálům NATO nikdo nedokáže, že není pravda, že by se Ruské jednotky z pohraničí stahovaly. Pokud vím tak jich na Krymu na zakladnách bylo kolem dvaceti tisíc, teď jim přibyli ještě přeběhlíci z armády Ukrajiny .. no a tuhle díru nejspíš hodlá NATO zalátat. Jen tím opět zasévá vítr do vztahů jak mezi Ukrajinou a Ruskem - které se po setkání ministrů zahraničí už zdály být na dobré cestě, ale i zvyšování napětí mezi Ruskem a aliancí. Zdá se mi, že někoho velmi svědí prsty aby ten knoflíček zmáčknul a vyzkoušel jestli jsou rusové skutečně připraveni. Těch, kteří mají velkou chuť posílat rakety je v alianci a armádě USA dost - ostatně vždycky si zkoušeli zbraně jen na státech, které nemohly být konkurencí. A nepředpokládám, že by tomu bylo na ruské straně jinak .. jen kdyby se ukázala přiležitost..... zatím však se snažili vždy vymaněvrovat s nějakým jiným řešením. Což by se dalo dokladovat a jejich činnosti v RB OSN. Předpokládám, že kdyby nebylo Ruska a jejich snahy, tak už je ze Sýrie jen kouřící kus země se spoustou mrtvých vojáků, ale i civilistů po úderu NATO - nebo USA. Přestaňte už konečně tahat svět do katastrofy - nikdo by na tom nevydělal. A před těmi, které svědí prsty -... Bůh nás chraň! Jo a nevěřte, že by to snad zmáknul Rambo, nebo Univerzální vojáci!

A kdo za tím opět je? - "kolébka" demokracie?!

http://zpravy.idnes.cz/nato-posili-na-hranicich-s-ruskem-dqg-/zpr_nato.aspx?c=A140401_225719_zpr_nato_inc

 

mate-li chut prectete si : http://miroslavnigrin.blog.idnes.cz/c/403834/Je-skutecne-Rusko-takovym-nebezpecim-Nebo.html     nebo vite co, radsi jdete ven na slunicko mozna je to lepsi .. tohle stejne nevyresime :o)

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 1.4.2014 20:34 | karma článku: 34,56 | přečteno: 1177x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69