Nositel Nobelovy ceny míru,

a prezident Spojených států Amerických nám byl naší televizí nabídnut v celém jeho vystoupení na VS OSN. Potud dobré!

Avšak naše vyvážené zpravodajství nám už nedalo dalšího řečníka, prezidenta Ruské federace. Čím to asi bude, napadá člověka, když sleduje naší televizi, která na Čt24 povolala nejpovolanějšího politologa a geografa pana Romancova, aby hodnotil věci, ryze výběrové. Tak se hovořilo o Ukrajině, hovořilo se i o řeči těla pana Putina a kterak se jistě cítil nedobře, když svůj projev četl a tím pádem neudržoval oční kontakt s účastníky Valného shromáždění. Hovořilo se o zájmech Ruska v Sýrii a dalších jejich negativech. Už vůbec se nehovořilo o, sice z patra vedeném monologu, předřečníka prezidenta Obamy. Nehovořilo se o rozporech v jeho projevu. Nikdo nic nenamítal, když řekl, že Amerika musí být silná, aby byla schopna zasáhnout tam, kde nefunguje diplomacie. Nikdo nic nenamítal, když pan Obama sdělil Valnému shromáždění, že oni jsou tu proto, aby na Ukrajině nechali samotnou Ukrajinu si vybrat co bude dál, přestože toto právo upírají Sýrii a už dopředu sdělují, že Asada u moci prostě nechtějí. Z jakého titulu oni chtějí rozhodovat o tom, kdo má a kdo nemá být ve vedoucích postaveních zemí? Zazněl i argument, že tento prezident posílá armádu, zabíjet vlastní lidi. Dovolil bych se zeptat, co se děje na Ukrajině? Neposílá i pan Porošenko armádu proti vlastním lidem? Nebo chce snad někdo tvrdit, že se na Donbas přestěhovalo kus Ruska a že ti tam dělají onu rebélii, kterou chtějí pánové Porošenko, Jaceňuk, Turčinov a další zlikvidovat zbraněmi? Pan prezident Ameriky se hodně naparoval, jak oni chtějí pro všechny ono dobro, je jen otázka, jestli ono olověné dobro každému vyhovuje. Pan prezident opomněl říci v kolika zemích se Spojené státy a jejich zpravodajské služby postaraly o státní převraty, kolik bylo zemí, kde financovaly oponenty a vlastně i teroristy. A to jen proto, aby byly naplněny jejich zájmy. Úplně zapomněl na to, kolik milionů lidí to stálo životy. Prezident, který je zároveň nositelem Nobelovy ceny míru, je ve vleku vojenských struktur jeho země. Je loutkou pro generály, kteří už dávno vedou své války, je ve vleku šéfů zpravodajských služeb, kteří mají napíchnuté telefony, počítače už dávno a ono ucho velkého bratra za oceánem naslouchá, aby mohlo vše využít ve svůj prospěch. Je jen málo těch, kteří se ještě nepodvolili. Vznosný projev, který se zabýval mravokárností vůči ostatním, jak se dalo čekat, na talíř se dostala Čína, Rusko, Irán a jako perličku vložil do svého projevu onu padesát let sankcionovanou Kubu, se kterou chtějí mít najednou dobré vztahy. Inu asi jim chutnají Kubánské doutníky, nebo, že by bylo motivem oprášení ruské základny na území Kuby? A opět pan Obama na něco zapomněl, na svůj slib, že do roka uzavře onu káznici na Quantanámu. Kolikátý už je to rok, co to neplní? Jak dopadla jejich válka v Afganistánu? Odcházejí a Taliban vítězí. A takhle to dopadlo ve všech zemích, které navštívili. Zničená země, politický a ekonomický rozvrat, desítky, stovky tisíc mrtvých civilistů – a …. A tahle země chce stále kázat o morálce.

Opravdu bylo dobře si ten projev vyslechnout, a srovnat si jeho obsah s realitou, se známou realitou. Jeden rozpor větší nežli druhý, … chce aby se lidi svobodně mohli rozhodovat co chtějí, ale lidi na Krymu se rozhodnout nemohli, neboť jejich právo je v rukách Kyjeva, který, jak se dá předpokládat by ony Krymské rebely potrestal rovněž protiteroristickou akcí své armády a to chce někdo tvrdit, že se tam nejedná o občanskou válku. Vlastně se zdá, že pro USA jsou výhodné diktatury, tam kde si chtějí vybudovat něco lidi, tam je třeba poslat onu nedokonalou hamburgerovou demokracii, na křidélkách pravdy s konvenční náloží.

Trocha manipulace s počty.

Jako obvykle. Tak alespoň úsměvně vyzní ona neustálá manipulace s počtem účastníků na protestních akcích proti imigrantům, za referendum o vystoupení z EU, nebo za vystoupení z NATO. Televize má bezesporu pravdu, když sdělila jako obyčejně, že protestovalo několik stovek lidí, klidně by se dalo uvádět, že jich bylo několik desítek a byla by to rovněž pravda. Jaká je pravda, ukazuje tato fotografie a sdělují účastníci těchto akcí. Nejspíš naše média oslovují stále ještě ten zbytek populace, který nevlastní počítač, nebo se neumí pohybovat po internetu.

Přijďte o tomto i jiných věcech současnosti diskutovat na Svobodný vysílač - ZDE

Děkuji za pozornost a přeji všem příjemný den.

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 29.9.2015 7:45 | karma článku: 38,45 | přečteno: 1549x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69