Několik postřehů z Václaváku.

Trochu bych poupravil pana premiéra, který spojuje tuto demonstraci s politikou, to, že se jí zúčastnili i členové vedení ČSSD a KSČM, byla jejich věc. Na oné demonstraci nevystupovali, takže se nejednalo o žádnou předvolební kampaň jak pan Nečas tvrdí. Navíc nevím jak může předjímat to, že budou volby, když ještě Karolína Peak neřekla ono poslední slovo, tedy lépe řečeno nepřesvědčila někoho, že se mu to vyplatí, když přejde k ní, protože to "veverky" dobře ví, že si nemohou dovolit volby v červnu.

Ono se to nehodí ani ODS, která se podle průzkumů dostala až za KSČM.

Co pro mne bylo dost překvapující, byla prezentace počtů účastníků našimi médii.  Jednalo se spíš o odhady, neboť oněch devadesát tisíc lidí, byl jen dost chabý odhad skutečnosti, protože Václavské náměstí pojme přibližně 160 000 lidí a bylo plné, navíc byla plná ulice souběžná, tedy Politických vězňů a ulice přilehlé k Václavskému náměstí. Takže střízlivým odhadem cca 180 tisíc lidí. Televizní štáby natáčely, ale výsledek byl rafinovaný sestřih záběrů, který vypadal, jako by ona demonstrace byla jakousi vesnickou zábavou na kterou si křiklouni přivezli z domova řízky. Další lží bylo, když jeden z moderátorů prohlásil, že ... je čtrnáct hodin a spodní část Václavského náměstí se vyprazdňuje... realita byla taková, že ještě před půl třetí byly lidi na Václaváku i v jeho spodní části, rozcházet se začali až kolem půl třetí.

Diskusní příspěvky vedli zástupci VŠ, studentů, PRO ALT, odborů a zástupce tělesně postižených. Většina kritiky byla zaměřena zejména na rozkrádání státu, na aroganci moci, na spojení vládnoucí garnitury s lobbisty a kmotry, korupce a v neposlední řadě i o dopadech "reforem".

Lidi, kteří tam přišli demonstrovat, chtějí nové volby, chtějí změnu Ústavy tak, aby byla možnost přímé demokracie a odvolatelnosti poslanců i vlády, omezení jejich imunity apod.

Není pravda, že by se zúčastnili jen staří lidé, bylo zde mnoho i mladých jenže pokud nejste přímým účastníkem, tak v televizi takový záběr neuvidíte.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 21.4.2012 21:01 | karma článku: 35,71 | přečteno: 2588x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69