Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Několik důvodů, proč nedostávají maminky včas sociální dávky.

Když jsem viděl záběry paní ministryně, kterak dvě mladinké asistentky jí chrání vlastními vypracovanými tělíčky jen aby nemusela hovořit se  zástupkyní protestujících maminek, z důvodů zpoždění výplaty dávek, tak jsem dostal vztek, nad tou arogancí a zároveň jsem se do morku kosti styděl za takové zacházení s lidmi. Pak jsem se se snažil odhadnout proč k takové situaci dochází.

Jedna příčina je nejspíš ta, že paní ministryně Müllerová (59) je, jak se říká za vodou, děti dospělé a v podstatě jí podobná situace, jako matkám samoživitelkám nehrozí ani nehrozila, protože svá dítka vychovávala za dob předrevolučních, proto nemá vůbec k těmto problémům vztah, nemá vztah ani k problémům samotných maminek, protože ona má výši platu takovou, že se nelze prostě psychicky ani vžít do problémů  žen, které se trápí tím, jak nakrmit, ošatit své děti.  Další problém je ten, že jak už se to stalo i jejímu předchůdci, tak toto ministerstvo je v takovém stavu, že prakticky není vůbec zvláštností že se podobná událost může stát - všichni si dobře vzpomínáme na to jak pan Drábek vehementně tvrdil, že sociální dávky jsou novým systémem předávány bez problémů, ale zaměstnanci na pracovních úřadech mluvili o něčem docela jiném, posléze to nejspíš bylo zakázáno, neboť když něco nefunguje delší dobu pak se z toho stává politická záležitost. U nás to funguje tak, že koalice se o ničem nebaví s opozicí - nedokážou v nejdůležitějších věcech rozhodovat po společně nalezeném kompromisu. Tak to ukázal několikrát pan premiér který došel dokonce tak daleko,  že ani neuznal za vhodné říci svým spolustraníkům nebo koaličním kolegům, co má na stole k podpisu v podobě amnestie! Ale to jsem odbočil. Paní ministryně je opět tím univerzálním člověkem, který zvládá ministerstvo práce a sociálních věcí s vysokou školou zemědělskou. Snad stojí za zmínku, že pan Kalousek paní ministryni vehementně brání. Nevím proč, ale napadá mě uvést i jednu skutečnost v souvislosti s touto dámou .... Ve výkonu svého mandátu, který vykonávala od roku 1998, totiž vzbudila ve sněmovně pozdvižení. Kvůli podezření z krácení daně tehdy sněmovna hlasovala o jejím vydání k trestnímu stíhání. Müllerovou však nevydala.

Asi každý z těchto pánů ministrů, by měl v rámci zdokonalování své empatie, zažít poměry lidí kteří žijí o ono pomyslné patro níž. Ale to nejspíš nehrozí, stejně tak, jako že by platy politiků byly přímo úměrné zvyšující, nebo snižující se životní úrovni obyvatel. Nebo vám připadá normální, když je země v problémech a všude se ubírá, aby si páni ministři a poslanci přidávali? Vám připadá normální a hodné Boha, když maminky nedostávají své sociální dávky, když důchodci přišli o část valorizace, když lidi platí vyšší DPH, které se plánuje ještě příští rok zvýšit na 17%, že v těchto dobách si církev vybere od nás všech odpustky na třicet let?

Dokonce mi ani nepřipadá normální, že se neumíme za sebe rvát. Už i ti Bulhaři to dokázali, jen my se budeme stále patlat v minulosti - jedni budou pokládat věnce u Gottwalda a druzí budou proti nim protestovat jinde na Staroměstkém náměstí, zajímavé je i složení těchto lidí, že jsou mezi nimi takoví, kteří za starého režimu pochlebovali komunistům a dnes, když je to módou si do nich kopnout, tak kopou. Bylo by to celkem jedno, protože každý normálně uvažující člověk ví, že nějaká vláda jedné rudé strany tady nehrozí, jak se nás někteří snaží přesvědčovat a strašit - což už tady fungujě třiadvacet let, jen to stále nějak nesouhlasí s tím, že za celou tu dobu těch odsoužených komunistů za nějaký majetkový trestný čin je minimum, vlastně o takovém ani nevím - čím to asi bude. Nejspíš tím, že mají podplacenou policii, soudy, a vůbec všechny .. že to zní jako blábol, máte pravdu taky si to myslím. Bylo by asi zajímavé, právě teď aby na takové manifestaci promluvila nejedna maminka jak se jí žilo v minulé době, kolik měla problémů se  živením dětí. No jistě neměla denně banány, byl výpadek toaletních papírů a po požáru byl problém i s hygienickými potřebami pro ženy. Jen si říkám, že čekat někde na milodar aby měla máma možnost dát dítěti najíst to vážně nebylo. Je však celkem pochopitelné, proč se neumíme sami za sebe rvát. Lidi mají dnes strach o práci. Ale to neříkám nic nového a jistě to znáte. Kdysi ten strach lidi neměli. Neměli strach ani z toho, že když si vezmou úvěr na dům, že jej nesplatí protože budou nezaměstnaní. Dnes mohou být v klidu snad jen páni senátoři, nebo poslanci a ministři. Pan Schwarzenberg dnes řekl, že je podivné, že lidi víc dnes volí komunisty, když se mají lépe (podle zjištění každý desátý čech má na obživu 6000,- měsíčně-pan ministr nemá nejspíš ani ánung o tom jak se lidi maji), jen zapomněl na tu drobnost kterou je jistota a tu dnes nikdo nemá, až na ty jmenované a pana Schwarzenberga nevyjímaje. Už to taky chápete, proč se u nás lidi nikdy nedají dohromady, jeden důvod je obava o zaměstnání a další je to, že jsou rozděleni, rozděleni politicky, programově, ekonomicky - pravá-levá, ODS-ČSSD, chudí-bohatí  atd.,  tady stále někdo s někým bojuje. Vedeme žabomyší války o ničem a sjednotit se neumíme. Proto si možná i tuto vládu a Kalouska s Nečasem zasloužíme. A jestli někdo dnes řekne, jak jsem to nedávno slyšel, že socialisti se už už těší na svá vládní místečka, pak tvrdím že takový člověk říká nesmysly. Nebo vy by jste se těšili do chléva ve kterém to bylo jakž takž zameteno, ale ted máte přijít a přes ten hnůj, nepořádek a postavené překážky se do něj téměř nedostanete a ještě to máte napravovat - co říkáte těšili by jste se?

Omlouvám se, že jsem odbočil od tématu a napsal toho více, nežli jsem původně chtěl, ale snad jste to se mnou vydrželi, za což vám děkuji. Maminkám přeji aby jejich peníze které potřebují došly tak, jak mají a navíc říkám - NEDEJTE SE!  VY  JSTE V PRÁVU   i paní ministryně je vámi placený zaměstnanec i když to v té televizi vypadalo spiš jako by byla královnou Kleopatrou ke které se nesmí dostat obyčejný plebej!

Autor: Miroslav Nigrin | pondělí 25.2.2013 20:05 | karma článku: 33,83 | přečteno: 1423x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1147x | Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Státní zástupce obžaloval muže, který nastražil před panelový dům bombu

3. července 2024  15:37

Státní zástupce podal k Okresnímu soudu v Domažlicích obžalobu na muže, který letos v únoru...

Putin a Si Ťin-pching v Kazachstánu bojují o vliv. Jejich zájmy se tam kříží

3. července 2024  15:19

Prezidenti Ruska a Číny Vladimir Putin a Si Ťin-pching se v hlavním městě Kazachstánu účastní...

Rusové dobyli čtvrť v Časiv Jaru. Za chyby se platí, píší ukrajinští analytici

3. července 2024  15:04

Ruské jednotky dobyly jednu čtvrť ve městě Časiv Jar v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, uvedlo...

Mistrovství Evropy ve fotbale už na ČT viděly čtyři miliony diváků

3. července 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale v sousedním Německu má před sebou čtvrtfinálové boje a postupující...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik