Nechci aby se vracela tato etapa naší historie.

Protestní shromáždění proti zvyšujícímu se vlivu komunistů v této zemi, na různých místech republiky. Již podle počtu demonstrujících je evidentní o jak velké procento lidí jde. Vrátím se několika větami k nadpisu, který jsem použil. Ano nechci aby se vracela doba padesátých let minulého století. Nechci, aby se tady popravovali lidé, kteří jsou bez viny, nechci aby se tady bezohledně zabíral majetek, který byl poctivě nabytý - ten který má temné pozadí, takový ať je klidně zabrán. Nechci, aby se tady jedna strana povýšila na tu jedinou s patentem na vládnutí. Nechci aby se nemohlo veřejně kritizovat. Nechci tady ani vrahy typu Mašínů, po kterých někteří demonstranti dnes volají. Je to paradox, na jedné straně vyčítají komunistům jejich oběti a na straně druhé by dělali totéž. Říkám kategorické NE takovým činům i výzvám k nenávisti! Podle mne v tom je naprostý rozpor - třeba herec Ondřej Vetchý sympatizuje s činy vrahů Mašínů a omlouvá je, na straně druhé rozesílal svůj email podporující Karla Schwarzenberga na post prezidenta v podstatě za ty, kteří se údajně drží Havlova hesla, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. To by si měli mnozí sami v sobě srovnat.

A připomenu těm kteří mají podobné myšlenky, že dnešní doba by tyto lidi odsoudila jako teroristy, či masové vrahy. Je úplně jedno koho zabili jestli to byl komunista nebo ne, prostě to byli lidé, lidé s jiným politickým smýšlením. Ještě stále se tato skupinka obyvatel nenaučila respektovat demokracii a svobodu vyznání i politického názoru, pokud se neprotiví zákonům naší země. Stále dokola se opakující hrozby, stále stejní moralisté. Někteří jsou z hlediska minulosti velice zajímaví - třeba pan Štětina ..který je uveden v jednom blogu, jako spolupracovník StB - zajímavé k nahlédnutí, včetně ofocených dokumentů - http://slepeckahul.pecina.cz/2010/01/senator-stetina-byl-dobrovolnym.html - nár si udělejte sami!

To, že se objevuje na těchto shromážděních paní Věra Čáslavská se stává téměř pravidlem. Vážil jsem si jí jako sportovkyně, dokonce jsem jí chápal jako matku, když šla k prezidentu Havlovi orodovat za propuštění syna z vězení, který zde vykonával trest za vraždu svého otce, olympijského vítěze v běhu na 1500m z OH v Tokiu, Josefa Odložila. Jen si říkám, že člověk který horoval pro socialismus s lidskou tváří, který využíval všech tehdejších vymožeností, možností cestovat do  zahraničí, financování z ČSTV - tedy státní institucí, podle mne, nemá plné právo na kritiku dnešních členů KSČM z nichž mnozí totalitní dobu zažili jen na počátku svého života.

Říkám si, kde byli tito mravokárci, když veřejně pan Benda velebil  diktátora Pinocheta,  kde byli, když pan Topolánek pronášel své výroky o tom, že až se dostane k moci tak nastane Noc dlouhých nožů, nějak neslyším jejich kritiku těch, kteří rozkrádají naší zem, atd. atd.  Co vidíte jsou šibenice, pěstovaná nenávist a naprostá neochota k nějakému dialogu. Neochota uznat to, že i v KSČM jsou slušní a inteligentní lidé. Vždycky mně napadá jestli by se na operačním sále ptali, zda má operatér levicové či pravicové smýšlení?! A kdyby náhodou byl komunista, tak by s hrůzou v očích seskočili z operačního stolu a uháněli pryč!

Ať se to těmto protestujícím líbí či nelíbí, je mnoho věcí, které měla minulá doba daleko lépe propacované a lidi se nedostávali do tak tragických životních situací jako je tomu dnes. Navíc si dovoluji připomenout, že mi není známo, že by snad od revoluce byl některý z členů KSČM odsouzen za trestný čin. Možná nemám dostatek informací, ale jsem přesvědčen o tom, že by si na takovém případu média smlsla takže bych to nejspíš nepřehlédl. Měli by se zamyslet nad tím, proč lidi komunisty volí, že to je z důvodu současné činnosti zdejší pseudopravice, ne, nemá to nic společného s prováděnými reformami. Co však se nikomu nelíbí, je arogance, neochota poslouchat hlas lidu, naprostá odtrženost od životní reality zdejších obyvatel, k tomu si můžete přidat všechny ty kauzy, do kterých je ve většině namočena právě pravice, protože se pro ní staly peníze všemocným prostředkem, který je nutné za každou cenu získávat. A to klidně i za cenu okrádání lidí - daňových poplatníků. Vláda je zaměstnancem lidí - ale podívejte se na ně, jak se k lidem chovají - přehlíží je jako by byli jen parazity kteří obžtěžují svými protesty.

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 26.2.2013 13:30 | karma článku: 30,59 | přečteno: 893x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69