Napřed nám vnucovali Fishera a teď drmolu knížete?

Znáte to přísloví - Není všechno zlato co se třpytí! A ony manipulace veřejným míněním už tady také známe, snad jsme se poučili a nebudeme volit reklamu s bodrým úsměvem a zejdlíkem piva! Jsem přesvědčen o tom,  že debata všech kandidátů na ČT1 lecos naznačila. Třeba kandidáti kteří jsou JÁjové, kandidáti, kteří jsou trapně se opakující, nebo ty, kteří využívali odpovědi druhých, které odpapouškovali. Zřetelně se ukázali ti, kteří podsouvaji svojí profesi do prezidentské činnosti. Ona drobná nastavení nohy či kopnutí do kotníku, bylo asi očekávané i když tak trochu zbytečné. Dokonce ani pan kníže nezměnil - jak humorně říkal, svoji lenost a místy měl svěšenou hlavu - ale protože pan Moravec otázku pro něj dvakrát opakuje, tak už pan Schwarzenberg reaguje na všechny a většinou nemluví o úplně něčem jiném. I když né vždy tak jak by měl. Při debatě pár dnů nazpět, se usmíval tomu, že se jemu smály lidi ve studiu, no nejspíš je neslyšel, nebo spíš nevnímal, jak to on dělává, takže neměl ani ponětí, že ten smích patří jemu.

Rozhodně se na tuto velkou debatu připravil nejspíš dlouhým spánkem, takže budil dojem čerstvého pána. Pána který v jedné věci docela ulítnul ale je to pro něho typické, totiž to, že on se nikomu do účtů nedívá, ani do těch, svých spolupracovníků. Jak řekl, "..ať si každý dělá co chce!" No asi právě proto si nedokáže srovnat pana Kalouska, aby každý rok podával své majetkové přiznání což dělají všichni, jen Mirek sděluje, moje příjmy jsou přímo úměrné mým výdělkům. Vlastně to podobně řešil i v případu pana Čunka, kdy si najal cizí detektivní agenturu, která v podstatě ani svoji práci nedokončila vzhledem k tomu, že jí k prostudování chybělo 700 listů dokumentů, a pan kníže ještě před tím řekl, že v případě, když se zjistí, že Čunek je vinen, tak odstoupí.... agentura Pinkerton nedokončila svojí činnost, ale pan kníže Karel neodstoupil ani nezveřejnil výsledek šetření této agentury. Neodstoupil dokonce ani poté, co se ukázalo, že kauza Čunek byla uměle zastavena na podnět justiční mafie, ve finále panem Salichovem. Další Schwarzenbergovo odstupování bylo při neshodách k dokumentu EU, také zůstalo jen u vyhrožoval. Podivné jsou i jeho ekonomické aktivity, např  v roce 1997 spolu se svým přítelem Zdeňkem Bakalou (Patria Finance) a francouzskou firmou Pernond-Ricard koupil v privatizaci karlovarskou Becherovku. Vláda se po dramatickém jednání většinou jednoho hlasu rozhodla pro jejich nabídku, přestože byla až druhá nejvyšší, přičemž pro tuto nabídku hlasovali Schwarzenbergovi spojenci z ODA a KDU-ČSL. Dosud ziskový podnik skončil do tří let ve ztrátě a média psala, že se tuneluje státu před očima.

V poslední době se pro podporu tohoto kandidáta, rozhodli i neúspěšný kandidát na Hrad, pan Dlouhý, nebo se pro něj vyslovil i ekonom Jan Švejnar. Že by jen náhoda?  Ale nééé, vy snad věříte, že v naší zemi je něco náhoda?...roce 1992 figuroval pan kníže Schwarzenberg jako výkonný ředitel ve společnosti Nadace Bohemiae, v níž figurovala i jména Vladimíra Dlouhého, Josefa Zieleniece, Michala Lobkowicze, Lucie Pilipové nebo Jana Švejnara a která měla do České republiky lákat zahraniční investory. Rok po svém založení přestala nadace platit daně a poté skončila v konkursu s dluhem na daních 3 milióny.

Jan Žáček v Parlamentních listech v březnu 2012 z těchto kauz vyvozoval: „Umí ze státu vytáhnout maximum a když nejde o jeho majetek, umí ho buď rozházet nebo si ho použít pro své účely. Nebo prostě není dobrý hospodář se svěřeným majetkem. Takže pozor, aby – pokud by se stal českým prezidentem – neskončil v konkurzu i Pražský hrad.“/viz wikipedia/

No a ještě je tady jedna věc proč panu knížeti nedám svůj hlas. Jeho vazba na pana Kalouska.  A tak se mohou média snažit seč jim síly stačí, ale pan kníže je pro mne nevolitelný. Apropo on není zdaleka tak žoviální a bodrý pán jak se zdá, měl jsem možnost jej vidět nejednou v póze naprosto nerudného a podrážděného starého pána a věřte, vůbec nepůsobil dojmem toho, v poslední době  vtipkujícího aristokrata! A potom, je to i pro jeho dobro, umíte si představit jak takový člověk trpí při desetihodinové cestě letadlem, časové změny, podnební pásma! On rád bere jméno Boží nadarmo, tak jeho rétorikou,  kéž Bůh dá a ještě dlouho pan kníže chodí a žije po této zemi,ale to létání ať už nechá mladším.

Takže jasné NE ode mne má Fischer, Schwarzenberg, a ostatní no ještě vyřadím dámy a zůstanou mi jen dva kandidáti z pánů (i když už jsem si favorita vybral, teď ještě trochu váhám), opoziční smlouva to nevyhraje a dokonce ani celkem slušný pan Sobotka. Ještě budu přemýšlet.  A co vy? Už jste si vybrali?

Autor: Miroslav Nigrin | pátek 11.1.2013 7:50 | karma článku: 25,60 | přečteno: 1388x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69