Na co se úplně zapomíná aneb volíme i Nečasovu vládní politiku.

To, co se děje v naší zemi poslední dny vlastně ani neumím pojmenovat. Řady mediálních dříčů tahají další a další kýble špíny, zejména na Zemana, hodnotí jeho výrazy, coby zkušení psychologové a místo toho abychom se dozvídali to pozitivní tak z mnohých médií zaznívají jen servilní řeči, na adresu protikandidáta, jako bychom stále neměli kus vlastního svědomí a slovo vlastenec nám v podstatě nic neříkalo. A tak mnozí půjdou volit jen pod dojmem mediální supermasáže, aniž by znali skutečný stav věcí. Myslím si, že i pan Schwarzenberg musí být mnohdy překvapen, jak je úžasný a neodolatelný, jakou má krásnou postavu a ušlechtilé držení těla, že by mu i Fred Aster, či Arnold Schwarzeneger museli závidět a jeho seznámení s manželkou bylo pohádkovým příběhem ve stylu Pretty Woman při kterém ukáplne i slza.

Nikde nezaznamenáte pořádný rozbor práce kandidátů a to, co za nimi vlastně je. Je až zvláštní si uvědmit, že téměř devadesát procent národa odmítá vládu Petra Nečase a její kroky, ale nezaznívá vůbec to, že její součástí je i Karel Schwarzenbeg. Do pozadí se tlačí všechny sporadické kroky, odsouhlasené systémem - máme víc hlasů a vy, opozice, můžete akorát držet klapačky. V téhle trajektorii se pohybuje i Karel Schwarzenberg. A národ, kterému se to nelíbí, se nechal opět rozdělit - kým - no přece médii, herci, zpěváky atd. Nejspíš jsou oni pro nás větším fenoménem, nežli ona svoboda, nežli vlastenectví. Když se objeví zmínka o vlastenci a bojovníkovi za naší svobodu, generálu vv Beerovi, člověku, který pro vlast nasazoval život v bitvách s nacisty, a vyzval Schwarzenberga aby odstoupil z volby o prezidentský post, tak se o tom ani slovíčkem v TV nezmíní. A tak si pomalu zvykáme na to, že v podstatě stejně nic nezměníme. Máme velmi zkreslený obraz o Karlu Schwarzenbergovi, který je tvořen jen pochvalnými ódami na jeho skvělost! Prakticky bych řekl, že i ten Havel by mu musel závidět - tedy pokud se v hrobě neobrací, že jsou tady lidi, kteří skočili na lep tomuto pánovi, kterému sice Havel pomohl když ho vytáhnul na Hrad, ale který svojí kancléřskou činnost příliš dlouho nevykonával. 

Každému doporučuji opět si prohlédnout debaty obou kandidátů a odpovědět si na otázku - kdo z těch dvou, hovoří srozumitelněji - nemyslím tím Schwarzenbergovo drmolení, ale ve smyslu, -otázka  - srozumitelná odpověď. Mám obavu, že přesně tak by to s tímto pánem vypadalo na Hradě -- jak on říká, já toho moc nenapovídám ,,, a tak se zamysleme, zda budeme posílat na Hrad toho, který toho moc nenapovídá, toho, který usíná již při hodinové debatě, toho který mnohdy, jak to ukázal, není schopen najednou pochopit otázku, protože je "zahloubán" sám do sebe, toho, který podporuje tuto vládu a podílí se na všech jejích krocích. Jen naivní člověk mu uvěří to, že se odtrhne coby prezident od kamaráda Kalouska, od přítele Nečase, od Karolínky Peak - tomu vážně přece nemůže nikdo věřit. No a jestli jej budete volit, pak mu jen dáváte velkou trafiku na dožití, bez ohledu na to, jak moc se provinil vším tím, co podepisuje a prosazuje s touto vládou.

Nevím, jak dalece vás ovlivňují ony osobnosti, které se míchají stále do politiky - stále tíž protagonisté. Za sebe mohu s klidným svědomím říci, že mám rád Svěrákova Járu Cimrmana i jeho humor, ale dovolil bych si  k němu dodat - pane Svěráku, děkuji Vám za to, že mi svými hrami masírujete bránici, když se směju, ale mozek a moje národní cítění nechte na mně samotném, to si masírovat nenechám ani od Vás ani od ostatních celebrit které se ať už z jakýchkoli důvodů dali do podpory člověka, který v této zemi nežil když jí né vždy bylo dobře a v poslední době dokázal jen vyhovět panu Kalouskovi a rušit ZÚ v mnoha zemích, aby se nyní začaly toto vládou prodávat .. už je toho totiž málo co lze prodat . snad už potom zbývá jen Svatováclavská koruna, jablko a žezlo, ke kterému chcete mít pane Schwarzenbergu jeden z klíčů!

Lidi, vážně tomuhle pánovi chcete dát klíče od korunovačních klenotů?

 

Autor: Miroslav Nigrin | středa 23.1.2013 11:13 | karma článku: 33,08 | přečteno: 1217x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69