Minule to byl Ivan, teď to bude John! Zvykneme si?

Už je to tady zase. To jsem si myslel, že už něco podobného nezažijeme. Před lety jsme si připomínali, jak nás osvobodila Rudá armáda před Hitlerovými hordami. Příslušníci této armády  položili život za naší svobodu. 140 000 ruských vojáků zemřelo za naši svobodu, kterou nám po letech sebrali. Jednou podivnou myšlenkou, kterou si ti nejvyšší vykládali po svém a těžili z ní, no a ti v nejnižších patrech z ní těžili také, když vymysleli ono – „když je všechno všech, tak je to přeci i moje“ a proč bych to nemohl mít jenom já. (po revoluci však záhadně každý byl tím, co bojoval proti komunismu a byl jím perzekuován)  Nastalo Pražské jaro, ale někdo usoudil, že onen obrodný proces ve straně a společnosti není zrovna moc výhodný pro něho samotného tak si postěžoval a poslal psaníčko o kontrarevoluci v Československu. Netrvalo dlouho a byla tu nastěhovaná celá Varšavská smlouva no a její ruská část tady dočasně zůstala dvacet let. Neznal jsem člověka, který by s tím souhlasil, nebo z toho měl radost. Ale ohnuli jsme hřbet a těch dvacet let jsme to raději přehlíželi. Možná i s jakousi nadějí, že kdyby se něco semlelo, tak že by nám pomohli. To, že se mlelo, ví každý, třeba když se začaly instalovat na hranici v Německu rakety Pershing II a sověti sem začali navážet své rakety SS-20. Kdo v Německu chtěl mít Americkou základnu, kdo chtěl mít Americké Pershingy? Toť otázka. Stejně tak to bylo i u nás. Kdo tu chtěl Rusy a jejich rakety? Až na pár bláhových komárů nikdo.

A je tu opět doba, kdy občané zemí nemají v podstatě žádnou páku na to, aby tohle všechno změnili. Nemají vliv na to, zda tady bude základna USA, zda tady budou Americké zbraně i vojáci, kteří je budou obsluhovat, nemají dokonce ani vliv na to, když někdo rozhodne, že Rusko je tím cílem – tím, na který se už téměř rok ukazuje díky médiím. Tam máte svého nepřítele. Jo vy tomu nevěříte, pak jste pátou kolonou a Putinovými agenty v této zemi. Nechcete válku, nechcete jít na Rusa, … jste zrádci jedni prokremelští. Chcete žít v klidu a v slušných sousedských vztazích, chcete obchodovat, chcete vyměňovat kulturu, chcete jen normálně žít, bez bubnování k válce, bez jednostranných informací, prostě jen ŽÍT   … ŽÍT  V MÍRU se všemi národy. Myslíte si, že se Americkým obyvatelům líbilo, že jejich vláda chce zaútočit na Irák? Ne, nesouhlasili! Dokonce po světě tehdy byly statisícové protestní demonstrace. Co se stalo? Mediální masáž dokázala během půl roku změnit výsledky tak, že nadpoloviční většina obyvatel začala věřit tomu, že v Iráku jsou ZHN, které je ohrožují, ohrožují jejich systém, jejich životní styl. Takhle se dělá propaganda. V minulé době se ani komunistům nelíbili lidi, kteří zastávali pacifistický postoj. Příroda nám oproti zvířatům dala mnoho výhod, inteligenci, řeč, aj. ale my jsme se, jak se zdá, dodnes nenaučili je používat. Chováme se v podstatě hůř nežli zvířata. Zvíře zabíjí, když má hlad, nebo když je ohroženo. My zabíjíme, když chceme nějaký zisk, výhodu. Ale nedělají to ti, kteří ten zisk potom využívají, mají na to své vojáky, kteří nezabíjí jen vojáky nepřítele, ale i ty, kteří s tím nemají nic společného. I my jednou tak dopadneme, budeme zabiti, protože jsme si včas neuvědomili, že zabíjí člověk člověka, pro zisky někoho jiného, který je schovaný v bezpečí a klídku.

Nevím jak vy, ale já říkám: "Dejte už nám pokoj, přestaňte nás pořád před něčím zachraňovat. My to zvládneme i bez vás!"

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | pátek 6.3.2015 8:58 | karma článku: 32,04 | přečteno: 752x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69