Míček je na straně Klause - co udělá?!

Tak se koalici a věrným sólovým odpadlíkům a hlasovačům pro Nečase, podařilo protlačit "balíček". Asi pro každého v této zemi nejsou tyto změny ničím pozitivním, moc se v ekonomice nevyznám, ale odhaduji podle toho jak se vyvíjí naše ekonomika, která se oněmi Kalouskovými opatřeními, zpomaluje, že tak to bude pokračovat i nadále. V podstatě už se nejedná o normální brzdění, ale přijde na řadu ona brzda s ABS. Ony zrůměrované částky (80-100, - 186,- Kč měsíčně navíc..), které se dozvídám od různých ekonomů, kteří říkají že se o tolik zvýší náklady v domácnostech, jsou naprosto nesmyslné a silně podhodnocené. Nevím jak to počítají ale když si započítám, že jde nahoru cena potravin, léků, prací a všech ostaních výrobků, přidám k tomu zvýšení cen energií do kterého se opět promítne zvýšené DPH prostě všechno tohle vytáhne kapes lidem několik set korun a to jednotlivcům v rodinách se to potom znásobí. Ostatně to všichni vidíte sami na nákupech.

A tak čekáme, jak na to zareaguje pan prezident. A i když by si jistě nečasův spolek zase našel lidi, kteří by přehlasovali Klausovo veto, tak si myslím že se prezident zachová asi podobně jako v nedávných dobách, kdy se pod návrhy pokrytecky nepodepsal. Podobně to udělal i v případě jmenování Karolíny Peak na post ministryně obrany, kdy ji označil za křehkou dívenku, která se přes noc nejspíš nenaučí řídit takový rezort, ale neodmítl její jmenování, na rozdíl třeba od jmenování některých soudců v minulé době. Potom se divil, když mu křehká Karolína vytřela zrak svojí razancí, jak dokázala zatočit s nejvyššími činovníky na ministerstvu.

Takže očekávám, že prezident i když v minulosti kritizoval kroky které zvyšují DPH v této situaci, nejspíš opět přistoupí k tomu, že se pod dokument pouze nepodepíše, ale nechá jej projít. Ale kdo ví, třeba ten míček vrátí a nenechá jej dopadnout jen tím, že mu uhne!

 

Na příští rok vám všem přeji opravdu pevné nervy, budou potřeba!

Bůh s námi!

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 20.12.2012 10:17 | karma článku: 20,63 | přečteno: 861x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69