Megavýzva a projevy úcty!

Na začátek citace z Německé strany: Megavýzva – spočívající ve velkém počtu uprchlíků podle ní musí být řešena tak, aby Evropská unie neutrpěla trvalé škody! Tolik paní kancléřka Merkelová.

Opět připomenula, že je to otázka nejen Německa, ale i ostatních zemí v Evropě. Možná neumím tak vznosně hovořit a možná tomu nerozumím, ale mám na to svůj pohled a ten je takový, že dnes už megavýzvy nejsou k ničemu. Vy, už jste paní kancléřko, tu EU poškodila a nedá se s tím nic dělat. Snad jen hasit tu, či onde plamínky vašeho konání. Vy jste v podstatě podvedla i ty, kteří s důvěrou šli za zemí zaslíbenou. Šli, protože jste jim nabídla azyl. Mnozí z nich ani nedošli, ale zemřeli po cestě. Mnozí z nich budou i oněmi radikálními islámisty, kteří dnes budou potichu, aby zítra šli a odpálili bombu, koleje, metro, most, klub a zabíjeli nevěřící. Pan Schwarzenberg několikrát zopakoval, jak jsou ti lidé inteligentní. Ano měl i pravdu ale co z toho? Jeden z teroristů studoval vysokou školu, ale nezastavilo ho to v provedení takového zvěrstva. A pan premiér označuje lidi, kteří jsou sympatizanty prezidenta, za špatnou společnost. Co to je za premiéra, který takhle hovoří? Poslouchal vůbec, jak ti lidé tam mluvili? Nezaznělo tam žádné slovo, které by vyzývalo k boji proti nim, naopak z druhé strany jsou slyšet výzvy k zabíjení bezvěrců. Chodí verbovat i do oněch sběrných táborů v Evropě. Pan ministr Dienstbier hovoří cosi o fašizaci společnosti. On je právník a jako takový by měl hodně vážit slova. Ať tedy jmenuje, podobně jako pan Schwarzenberg, který o oněch fašistech rovněž hovořil, ať tito pánové jmenují jakoukoli oficiální stranu, která je fašistická. Jestli jí najdou, pak není něco v pořádku, neboť schvalování a registrace stran, či hnutí proběhlo lajdácky, když se objeví strana s fašistickými rysy. Podívejte se do Belgie, do Francie – jsou také tam xenofobové? Měli byste se stydět, označovat národ, který má obavu o svoji budoucnost takovými nesmyslnými přívlastky, přestože víte, že to není pravda. Důsledkem takových výstupů je potom i hodnocení ze zahraničí. Ne Zeman, ale vy, kteří tady vytváříte iluzi toho, že on je xenofob, v podstatě děláte negativní reklamu celé zemi! Co je xenofobního na tom, když řekne, že ho udivuje, že mladí silní muži nebojují za svou vlast, ale utíkají pryč, že ti, v jejichž zemích není válka, se nesnaží pracovat, aby se jejich země pozvedla. Nebo že by za tím byla jen závist, nebo je v pozadí kdosi, kdo tahá za nitky a oni jen otevírají pusinky jak marionety?

17.listopad – 22. listopadu

Zítra bude velké shromáždění. Studenti za přítomnosti kamer a televizních štábů budou uctívat památku 17. listopadu. Trochu si připadám jak za staré doby, kdy se Velká říjnová socialistická revoluce oslavovala v listopadu, ale co na tom. Vánoce si člověk také může udělat třeba v červenci a dát si rybu se salátem. No a třeba i dát nějaké dárky, když se na to tak těšíme, že můžeme někomu udělat radost.  A tak vám přeji, aby se vám to opáčko piety vydařilo, když už jste nepomysleli na to, že je třeba ono shromáždění ohlásit na 17. listopadu, chápu to, máte hodně učení a starostí, podobně jako páni radní v Praze. Tak dejte na sebe pozor, ať nenastydnete, přeci jen v trenýrkách bude asi chladno. Vlastně vám ani nezávidím, když se něco nesemele, tak o vás média nejspíš příště nebudou mít zájem, když se semele, tak si u většiny společnosti moc nepolepšíte. Tak alespoň přeji, abyste ten pietní akt k 17. listopadu zvládli s úctou a důstojně poděkovali těm, o kterých ten původní listopad je, tedy o těch, kteří nasazovali krk za svobody VŠ a těch, kteří chtěli svobodu slova, pohybu, vyznání apod. To vše už máte, tak jim za to náležitě poděkujte!

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 21.11.2015 18:36 | karma článku: 37,24 | přečteno: 1070x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69