Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mediální rétorika.

Majdan měl své hrdinné demonstranty, zatímco v Doněcku jde o proruské radikály a separatisty. Když někdo zemře,  zpravidla to je na straně majdanu - demonstrant - ony desítky mrtvých policistů nikdo nejmenoval. Co kdo očekává,  že se bude v této  zemi dít? U nás to řekl, hned na začátku konfliktů na Majdanu, pan ministr vnitra Chovanec - "začíná tam občanská válka". On v té době ani nevěděl, že se bude muset situace z naší strany rétoricky upravit, a dnes by jistě stál také na straně EU a USA a NATO - protože musí, jinak sbohem politiko. Takže je možné závidět lidem, kteří s úsměvem shlédli referendum na Krymu a potom popravdě řekli co tam viděli, aniž  by museli mít obavy o nějaké fajn koryto. Smutné je, že jsme k tomu dopomohli i my tlacháním našich vrcholných politiků, Kteří si nevzali za své ono přísloví: Mluviti stříbro, mlčeti zlato a také .... dvakrát měř a jednou řež. Oni rovnou řízli - leč v tomto případě, místo slepého střeva, začali řezat do střeva tlustého!

Takže jsme se dozvěděli další dění na Ukrajině. Doněcká republika. Jejich žádost směrovanou Putinovi a Rusku, aby jim pomohlo, si myslím že nikdo nevyslyší. Přeci jen je to o dost jiná situace nežli na Krymu. Už jen tím, že tam proběhlo klidné referendum. Nakonec tady by se dalo říci, že v Doněcku nejsou žádní ozbrojenci takže by měli lidé na takové referendum potřebný klid, který na Krymu, jak se nám snažila naše média vštípit, vůbec nebyl když tam courali ti se zbraněmi... jak se ukázalo z výpovědí přímých účastníků tak to až tak pravda nebyla. Kdo však očekával, že bude na Ukrajině klid a že se tam ony minimálně dva tábory rusů a ukrajinců dohodnou, ten se mýlil. Představitelé NATO se podivují a varují a tlučou do válečných bubnů, co že se to děje za hranicemi Ukrajiny - no přece Rusko tam má svojí armádu - představte si a v Rusku. Pro mně je třeba víc nepochopitelné, že Amerika hodlá do Evropy poslat, k oněm deseti tisícům, dalších pět tisíc elitních vojáků. V podstatě se dá říci, že armáda USA vlastně na svém území obshospodařuje jen raketové základny a sklady munice. Jinak jsou pořád v nějakých zemích, o kterých tvrdí, že by mohly ohrožovat jejich bezpečnost. Nikdo neprotestuje, každý je spokojený, tu a tam nějaký konflikt, pár desítek tisíc lidí mrtvých - ale to je pro "dobro" věci jinak bychom se už dávno přelidnili a představa, že by se běžnému američanovi změnil jeho životní styl, je nepředstavitelná. Snad by tam došlo k revoluci! Prostě generálové jsou od toho aby bojovali a ti co šéfují v NATO a dostávají rozkazy z USA - jsou opravdu profíci. Neustále stejné písnička. Stále stejné rétorika, stejná legenda .. ohrožení bezpečnosti Spojených států. Ukázat prstem na nepřitele a tepat a  tepat a tepat. No a pokud už si pan "Jac" neví rady tak řekne, že situaci v Doněcku provokuje Putin. Sice se odstřihla Ruská televize, ale lidi tam určitě poslouchají zakázané vysílání Moskvy. Možná by to chtělo natisknout takové malé samolepky s velkým nápisem:  POSLOUCHÁNÍ ZAHRANIČNÍHO VYSÍLÁNÍ POD TRESTEM SMRTI!

Ještě snad k panu prezidentovi - ten by zase bojoval. Bylo by možná dobré ho při jeho vzdělání poslat do první řady, aby ten útok NATO vedl. Musel by se na to dobře vyladit a to by bylo aby nevyhrál. .... No ale já se domnívám, že on moc dobře ví, že k takové akci NATO neřistoupí, protože si vůbec není jisté jak by to dopadlo a proto se nám zase Miloš rozpovídal, vlastně rozkrákal - protože jak sdělil, není žádný jestřáb, jen tak aby řeč nestála a on byl za toho důležitého.

A opět se naskýtá otázka: Kde jsou mezinárodní organizace a síly, které by kontrolovaly na Ukrajině tato ohniska napětí? - nebo stačí slíbit peníze, či snad čekat až tam půjde dělat pořádek Rusko a přitvrdit mu v sankcích?  To je trochu málo né? Co na to EU, co na to OSN? .. aha ta od nás potřebuje vojáky do Afriky..tak to potom ano....

Autor: Miroslav Nigrin | pondělí 7.4.2014 13:53 | karma článku: 26,21 | přečteno: 739x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1147x | Společnost
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Hlavní záhadou Putinovy cesty po Asii je díra v limuzíně, říká Kmoníček

21. června 2024  14:52

Podcast Vladimir Putin si v Severní Koreji pořídil řadu rozverných fotek s Kimem, Vietnamu slíbil pomoc při...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Politici AfD museli před volbou vedení přelézat zátarasy. Odpůrci obsadili ulice

29. června 2024  13:03

Alternativa pro Německo (AfD) si v sobotu v Essenu na úvod dvoudenního sjezdu vybere nové vedení, o...

Autobus hořel na dálnici D5. Evakuovaly se dvě desítky lidí

29. června 2024  12:09,  aktualizováno  12:52

V sobotu krátce po 9. hodině dopoledne vyjeli středočeští hasiči k požáru autobusu na dálnici D5....

Česko míří k 35stupňové výhni, pak vše spláchnou přívalové deště s bouřkami

29. června 2024  12:47

Přímý přenos První prázdninový víkend bude v Česku tropický. Zatímco sobotní maxima vystoupají na většině území...

Nigerijec doprovázel Polku, dostal po hlavě. Opilému Čechovi hrozí pět let

29. června 2024  12:03

Až pět vězení hrozí českému občanovi, kterého zadržela polská policie po útoku na Nigerijce na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik