Majdanské vládě zase nevyšla akce!

Opět se ukázalo, že současná samozvaná vláda v Kyjevě nemá situaci na Ukrajině pod kontrolou. Hlavně nemá pod kontrolou ozbrojené složky, které se přidávají na stranu protestujících lidí --podle Kyjeva - teroristů a separatistů. Nic jim nevychází, ostatně jim nevycházelo nic už od začátku, už když poprvé vytvořili pokus o mobilizaci armády. Zůstalo jim tehdy 6000 lidí ochotných být ve zbrani. Další a další města se bouří proti vládě, která nic nečiní, jen vyhrožuje. Takže včerejší nadpis na Idnes - "Ukrajina zametá s proruskými separatisty, Nasadí i armádu.."  je významově správný - jen to zametání není proti prorusky laděným lidem, ale naopak  s  nimi ... prostě jim to košťátko pomáhají tahat nebo jen stojí opodál a přihlížejí.

Ono se docela těžko zasahuje proti lidem, kteří jdou proti nim a nemají zbraně - vysvětlují co se u nich děje a co vlastně chtějí - nikdo po nich nehází molotovovy koktejly, nikdo na ně nestřílí, dokonce se ony budovy co byly zabrány ani nevypalují, nikdo se nelynčuje. A tak dochází na řadu i možné referendum, protože situace je už pro tuto vládu neúnosná - v podstatě jí zbývá nemnoho času, který bude nejspíš vyplňovat oněmi zkazkami o tom, jak to všechno organizuje Rusko a Putin, jak jsou u nich ozbrojenci s ruskými zbraněmi - světe div se, když se část zbrojního arzenálu Ruska vyrábí na Ukrajině a jistě obchod ve zbrojním průmyslu s mezi Ukrajinou a Ruskem existuje .. to jen pro ty hloupější se dávají takovéto argumenty. Opět se bude operovat s lidmi v uniformách bez označení - tedy ruských - jak jinak, že? Jen se stačí podívat na výzbroj ruské armády a vidíte že je to přeci jenom něco jiného. Ale jako argument zejména pro hrátky Ameriky(NATO) EU aj. to prostě stačí - takže se Rusko nejspíš dočká dalších sankcí. Nepředpokládám, že by snad něco oplácelo. Na tohle je Rusko dospělejší mežli celý Západ. Ten Západ, který v podstatě nic neřeší, jen si honí trička rétorickými výzvami ve směru k Rusku. Že by se někdo snažil udělat skutečně něco pro Ukrajinu - to už je pro ně moc složité. OSN se opět ukázalo, jako organizace naprosto k ničemu. Jestliže nedokáží vyslat pozorovatele na Ukrajinu pak k čemu jsou tam ti velmi dobře placení panové a dámy - aby prezentovaly jen hrátky svých vlád? Na to si mohou udělat videokonferenci a vyjde to levněji.

Takže žádná akce se konat nebude, část jednotek je stejně na straně druhé a vyhlašovat něco dalšího by byla jen další ostuda Kyjevské vlády. A Západ, ten by měl přestat hrát tu hloupou Americkou hru jejímž jediným cílem je izolovat Rusko, aby měli opět rozvázané ruce a mohli hned jít zlikvidovat další starou munici třeba do Sýrie. Jen si nemohu pomoci, ale nechápu, proč už konečně někdo z té strany která stále laje Rusku, proč se někdo nezamyslel nad tím, proč se tohle všechno děje - že na tom Rusko nenese v podstatě žádnou vinu. Kdyby Ukrajina byla zemí kde šlo většině lidí hlavně o změnu režimu a směrování na EU, pak by se nedělo to, co se děje nyní. Proč by té majdansko-molotovské vládě lidi nefandili a nepřijímali její rozhodnutí s radostí? Proč by přebíhala policie, statní úředníci, vojáci na opačnou stranu?  Nad tím je třeba se hluboce zamyslet soudruzi za Západu. Né se jen hloupě podivovat, nebo kontrolovat počty letadel, tanků v Rusku u hranic a rozdmýchávat napětí. Začněte už konečně spolupracovat a nevymlouvejte se na Rusko - to se snaží - kdyby jim na tom nezáleželo, tak nebudou vyzývat RB OSN aby zabránila občanské válce na Ukrajině - jak se ale ukázalo, tak kromě Ruska je to ostatním jedno .. nebo jim to možná i vyhovuje když se tam pár desítek tisíc lidí povraždí, jenom kvuli tomu, že jeden mluví rusky a druhý nějakým ukrajinským "hantecem".

A ještě jako úsměvnou tečku si přečtěte tyhle vtipy - tedy argumenty USA - mně osobně se líbí ten o "statisících Ukrajinců ze všech částí Ukrajiny(na Majdanu) a ze všech oblastí života..." - tím chtěli vyzvednout boxera Klička... no je vidět, že vlastně jen přebírají to, co jim vláda Majdanu napovídá .. jen by se měli třeba podívat na záběry jak to v těch městech vypadá, že tam nikdo nehází zápalné lahve, že se k nim přidávají i bezpečnostní jednotky.. tohle už nějak mezi argumenty nezaznívá.... zde

 

článek na téma argumenty najdete zde:

http://miroslavnigrin.blog.idnes.cz/c/405570/Ruske-argumenty-Americke-odpovedi.html

Autor: Miroslav Nigrin | pondělí 14.4.2014 14:16 | karma článku: 41,89 | přečteno: 10270x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69