Madam Merkel zachraňuje Schengen!

Víte, čím dál víc mne tahle dáma připomíná onu slečnu kdesi v USA, která si na FB pozvala všechny přátele na oslavu svých narozenin. Inu proč si neudělat „mejdlo“, zvlášť když rodiče nejsou doma a ti za živým plotem

to prostě zkousnou. Milá slečna ovšem nepočítala s tím, že její pozvání vezmou za své nejen její kamarádi, ale i ti, kteří jí z onoho facebooku znali. Takže toho večera se sešlo v domečku a jeho okolí několik tisíc lidí, které posléze musela přijít rozpustit policie i tak stihli udělat pěkný nepořádek na trávníčcích a květeně nehledě k tomu, že nezbyla v baru ani tatínkova tak oblíbená dvanáctiletá whisky a lednice zela prázdnotou.

Že by podobnost čistě náhodná s tímto příběhem. Snad. V tom příběhu to přišla vyřešit policie. V našem případě to nepůjde. V tom příběhu si ona dívenka uvědomila, že udělala chybu a proto zavolala o pomoc policii. V našem případě se madam Merkel nechala slyšet, že když už byli pozváni, tak je přece nevyhodíme, ale pošleme je k sousedům, aby si i oni smlsli. Problém možná bude v tom, že ti sousedi nejsou tak bohatí, nikoho nezvali a potom, záleží na tom, zda budou chtít jít návštěvníci k sousedům na Tuzemák, když u toho, kdo je pozval, si chtěli dát whisky. Pokud madam kancléřka prohlásí, že jediná možnost jak zachránit Schengen je rozdělit imigranty, pak přiznala, že je zodpovědná za jeho likvidaci. A jak to uděláme, když nebudou chtít k nám jít? Budeme je sem vozit násilím? I když co se týká našich šikulů na nejvyšších místech i vysokých podnikavců, ti by to možná i trochu podplatili,  znáte to:  „ nechci imigranta zadarmo „ …. ! Ale to není přeci jen o nás. Už přibližně víme, kolik vynaloží vláda na jejich výuku češtiny a jakési orientace v křesťanském prostoru 200 miliónů a co ostatní výdaje? Ano EU něco přidá, a co dál, ubytování stravování, umístění dětí do školek, škol, zaplacení speciálních pedagogů atd. A ostatní země? Kolik jich bude chtít zůstávat třeba v Rumunsku, nebo Řecku, které mělo samo se sebou ekonomické problémy? Proč se stále neuvažuje o projektu a investicích do jejich zemí. Proč se svět nesnaží o rychlé ukončení války proti IS. Místo toho stále licitují, kdo si bude moci připnout onu pomyslnou medaili za to, že byl první. Obama prohlásí, že zničí IS, ale copak ho neničí už rok? Jaké má hmatatelné výsledky? Jistě když bude IS díky Rusku a Syrské armádě téměř zničen, mohou přiletět jejich bombardéry a shodit finálovou bombu a říci – vidíte, my jsme vám nelhali, opravdu jsme zničili IS.  Co říkáte, že to je na hlavu!!!

Děkuji za pozornost!

Pěkné odpoledne a vše NEJ všem Kateřinkám, Kačenkám, Katkám... k jejich dnešním jmeninám!!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | středa 25.11.2015 16:04 | karma článku: 39,23 | přečteno: 1543x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69