Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když se nám to nehodí, tak to předěláme!

Tak nějak na mně působí ono dohadování se o změně ústavy. Dokud byla "pravice" u moci, tak pohoda, dokud měla prezidenta, který je tahal z bryndy, pohoda. Když nechal pana premiéra Topolánka vládnout v demisi a bez důvěry, pohoda. Tak si říkám jaký je to rozdíl. Někdo začne vykládat, po vzoru pana Kalouska, že to je dnes jiná situace. Ptám se v čem asi je jíná. Že za sebou nemají ministři partaje? Hmmm tak to je vážně hodně důležité, bez toho by to tu nejspíš všechno zčernalo, voda by začala být jedovatá a lidi by zešíleli hrůzou že tu nejsou partaje. Ono je to vůbec hodně troufalé od Kalouska tohle tvrdit. Nebo vy víte o nějakém ministrovi, který by byl odpovědný za svá špatná rozhodnutí a že jich bylo... no a výsledek, např. pan Drobil, strana si jej vzala nazpátek do svého lůna a dala mu funkci v orgánu nejvyšším!? No dobře  s těmi partajemi přeháním, ale povzneste se nad tyhle plky, přestaňte přemýšlet o tom, že ten který ministr nemá nad sebou knížete, nebo Kubu, případně Karolínu, nebo i Slávka, nebo soudruha Filipa, či šéfka Bártu. Vezměte si, že budou odpovědní svojí prací vám, vám všem. Že budou skládat účet parlamentu, který tam jen zastupuje vás všechny. Jim totiž nezáleží na vás všech, jim záleží na nich samotných. Jak může pan Kalousek prohlásit, že peníze nedá ... oni jej voliči k tomu zmocnili aby držel klíče od pokladny a trucoval jak malej kluk. Je v podstatě už značně směšnej a čím víc výpadů tím větší z něj mají lidi "srandu", stejně jako ze spícího Karla, který dostal téma a ve chvilce bdělosti se vybrečel v Rakousku. No a jak dlouho tam budou, zase záleží na parlamentu. Jestli dnes brečí bývalá koalice, že je to od prezidenta neodpovědné, tak mají možnost to vyřešit rozpuštěním sněmovny a je vymalováno. Jenže touhla po moci je prostě silnější! Zástupci lidu a touha po moci ... no nějak divně mi to zní, hodně odtažitě!!!

Jsou to kašpaři, nic jiného. Média jim nahrávají a hledají každý možný prohřešek toho kterého ministra, prohledávají evidence a wikipedii jen aby se našlo něco, co by je znevěrohodnilo. V podstatě je to taková státobezpečnostní práce kterou vykonávají včetně zhrzených politiků pseudopravice.

Velmi zajímavé budou následující kroky ve sněmovně. To, že by se rozpustila, je velmi málo pravděpodobné, už jen proto, že potřebují páni poslanci ještě výplaty do příštího června, ostatně tuším, že i odchodné se jim vypočítá ze všech platů. Po hlasování o rozpuštění dojde k srpnovému hlasování o důvěře vládě Jiřího Rusnoka. Tady to bude asi nejzajímavější, neboť podle starého přísloví, lepší vrabec v hrsti, nežli holub na střeše, není vyloučené, že páni poslanci tuto vládu podpoří. Proč by to měli udělat? Inu proto, že příští pokus k sestavení vlády dostane s největší pravděpodobností pan Sobotka. Je otázka, zda bude pan prezident spěchat s pověřením Sobotky, když se zachová jako Klaus, tak počká pár měsíců a pak bude Slávka jmenovat. A mohl by klidně počkat třeba čtyři, pět měsíců. Svět se nezboří, republika taky ne, novináři budou mít o čem hovořit a psát, Kalousek dostane infarkt, starý pán se vrátí do Rakouska protože ho to nebude bavit, Nemcové zešediví vlasy z té hrůzy ve které žije, stane se pro ní toxické vše kolem ní, no a po volbách .. no co po volbách. To se na nás bude z poslaneckých lavic nejspíš zase culit zcela vyrovnaný a vyléčený Kalousek, který bude volit opatrná slova aby si neodradil socany a komunisty, pan Schwarzenberg si zase založí své upracované ruce pod hlavu a bude spát, pan Kuba, Němcová a Pospíšil budou zase těmi kteří budou v parlamentu ve výborech sice v opozičních lavicích ale i tak tam budou. A to je to, s čím by se mělo něco udělat. Jak se říkalo v povídce Šimka a Grossmana  Moje jízda tramvají....  " my jsme taky unavení, střídat střídat ozývalo se ze všech stran a stojící se vrhli na sedící....." Je to na nás jak to vykroužkujeme a koho tam pošleme a koho nechceme už vidět!

Jó a s tou ústavou, dejte pokoj! Ona nebyla napsána tak aby se někomu líbila nebo ne. Proto má v sobě ony mantinely mezi kterými se můžeme pohybovat. Nebo chcete dát prezidentovi - kterémukoliv, na krk obojek s elektrodami a kolem elektrický ohradník?  Kdy to potom uděláte  s námi, až se vám to bude hodit?

 

... vidíte jak rychle se zapomnělo na předchozího prezidenta a jeho lednový ústavní krok - amnestii?

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 16.7.2013 7:51 | karma článku: 26,24 | přečteno: 634x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1147x | Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Maďarský premiér Orbán je na Ukrajině. Poprvé od začátku války

2. července 2024  6:19,  aktualizováno  8:14

Maďarský premiér Viktor Orbán v úterý poprvé od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu přicestoval do...

Před vrchním soudem stane žena obžalovaná z kuplířství, dostala osm let

2. července 2024  7:51

Olomoucký vrchní soud se zabývá odvoláním Aleny Czakóové z Třince, které ostravský soud uložil osm...

V Mexiku našli 19 mrtvých, zřejmě oběti krvavé války drogových kartelů

2. července 2024  7:04

Nejméně 19 mrtvých si vyžádal střet dvou drogových kartelů ve státě Chiapas na jihu Mexika....

Hurikán Beryl v Karibiku zesílil na nejvyšší stupeň. Prožene se i kolem Jamajky

2. července 2024  6:16

Hurikán Beryl v jihovýchodním Karibiku zesílil na pátý, tedy nejvyšší stupeň, informovalo americké...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik