Kdo má na Ukrajině víc teroristů?

Napřed to byli ti na Majdanu, teď se objevují i na východu země. A teď tam prý probíhá protiteroristická akce. Zajímavostí je to, že se jí zúčastní jednotky poskládané z celé padesátimiliónové země. Jestli ono to nebude tím, že jednotka, která měla zasahovat v Luhansku, se přidala na stranu lidí požadujících připojení k Rusku. Dokonce ani podle našeho televizního zpravodaje, a čert mu věř, nelze spoustu věcí ověřit. Ale přeci jen je tady mezi těmi teroristy z Majdanu a těmi na východě rozdíl. Nemohu si pomoci, ale nikde jsem nezaznamenal žádné boje, nikde nelétaly zápalné lahve. Budovy, které údajně byly obsazeny těmito separatisty, byly volně přístupné lidem. Pravda pár rozbitých oken bylo, a dokonce i pneumatiky coby barikady kolem těch objektů, ale žádně ukradené policejní štíty, žádné hořící hranice. Nikdo nelinčoval policisty kteří stáli před jejich strážnicí a to, že se pracovnící SBU nechali jen tak přepadnout a bez výstřelu odevzdali zbraně "teroristům - separatistům" tak tomu už vůbec nerozumím.

Zato naši demokrati v USA to mají zmáknuté jinak - ti vědí jaká byla výzbroj a musí přispěchat do Kyjeva, aby tam zajistili ty správné demokratické prezidentské volby. Hlavně aby nebyly zmanipulovány. Ostatně ty, kde byl zvolen Janukovyč, byly prohlášeny pozorovateli také jako demoratické a nezmanipulované, dokonce pan Obama byl jedním z prvních kdo blahopřál Janukovyčovi k jeho zvolení. No a vidíte stejně to nakonec dopadlo tak jak to dopadlo. Ono se ukázalo, že ten Janukovyč nechce viset na provázcích Whashingtonu a Bruselu  a  že je pro Ukrajinu lepší půjčka od Ruska .... no a tím si podepsal rozsudek.Je zvláští, že když se v době protestů na Majdanu ujímali moci v Charkově, ničili, zapalovali a zabírali úřední budovy tehdejší ozbrojenci hlásící se k majdanskému hnutí, bylo vše v pořádku. Co dělá západ - uděluje sankce Rusku a obviňuje ho z čehokoli co lze proti Rusku použít a co je nemožné dokladovat jinak - zvlášť, když neuslyšíte názor druhé strany - tedy Ruska!

A opět je třeba připomenout - nikde se stále nehovoří o volbách parlamentních o těch, které určí směřování země. Nebo Kyjevu nezáleží na zemi jako celku, ale jen na sólo postech, které si obsadili když vyhnali ty co tam seděli za Janukovyče? Ani EU či Ameriku tohle nějak netrápí. Tam se licituje o vlastních plánech a ty jsou trochu mimo Ukrajinu i když o ní se hraje rovněž.

A první lidé byli demokraticky zastřeleni - což to zapít? Vždyť byli označeni za teroristy, ty, kteří se snažili hájit zájem svého národa - NATO už varuje že scénář je podobný jako na Krymu .. a kde tu podobu vidí - na Krymu pokud vím nikdo nebyl zastřelen, nikdo nemluvil o teroristech, lidi jen chtěli projevit svoji vůli  a tak se i stalo! S tím má Západ stále problém, protože je to nebezpečný precedens, který by se z toho mohl stát. Tak co s nimi, s těmi co maji vlastní vůli kterou chtějí prosazovat - postřílet, použít na ně atomovku jak chce Tymošenková?

 

 

situace se dále vyvíjí... http://miroslavnigrin.blog.idnes.cz/c/405406/Zacinaji-sklizet-bouri.html

Autor: Miroslav Nigrin | neděle 13.4.2014 15:09 | karma článku: 36,23 | přečteno: 1869x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69