Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsou země typu A* a potom B-, hledejte rozdíly!

Možná ten nadpis mohl být jen jednoslovný - PARADOXY, ale i tak si myslím, že se dá nazvat takový malý výlet do historie. Poslední dobou se stále naše média a mnohé země í uskupení zaobírají Ruskem. Zejména jeho činnost na Krymu. Pokud pominu to, kolik informací je lživých - třeba ta poslední o tom že snad ruská armáda napadla vojenskou základnu v Simferopolu a zabila tam jednoho vojáka - pravda je taková (z očitého svědectví z místa zpravodaje Čr) že se nejednalo o vojenskou základnu, ale o jakýsi vojenský výzkumný ústav kartografie do kterého vnikla Krymská domobrana a dokonce ani tvrzení ukrajinských vojáků o tom že oni nepoužili zbraň, nebude  nejspíš pravdivé, protože je nesmysl, aby někdo střílel proti neozbrojenému jednotlivci, zvášť když má početní převahu a zbraně.

Rusku se vyčítá to, že je údajně na území Krymu - dosud nikdo nedokázal že kromě základen vojska RF skutečně jsou. Dokonce i naše média, která se svojí propagandou činí seč jim síly stačí, nepoužívají výraz vojska RF, ale neznámí ozbrojenci. Takže od doby, kdy si navýšilo Rusko na základnách počet vojáků se na Krymu událo to, že se zformovala domobrana, kterou s největší pravděpodobností vyzbrojilo Rusko. Ale i tohle je spekulace. V podstatě od začátku do současnosti, zemřel na poloostrově jeden člověk. 

EU - se zlobí a dělá opatření, USA se zlobí a dělá opatření. Média informují stylem, že na Rusku nezůstává nit suchá pro jeho kroky - používají se názvy jako - nepřípustné, protí mezinárodnímu právu, neslučující se s Ukrajinskou ústavou atd. atd.  Přitom tenhle svět, který je tolik morální ještě nedávno jen komentoval události které sice nevedly k připojení jiných zemí k území okupantů - ale měly daleko drsnější výsledky - navíc je třeba upozornit na to, že nikdo z těch zemí nevolal o pomoc, o vojenský zásah. Zavzpomínejme.

Irák

Americká vláda začala v Iráku nahrazovat příslušníky bezpečnostní služby Blackwater členy ochranky Triple Canopy. Smlouvu, podle níž měl v Iráku ochraňovat diplomaty a americkou ambasádu, mu nebyla obnovena v lednu, protože v září 2007 příslušníci ochranky bezdůvodně postříleli 17 iráckých civilistů. Pro společnost je to velká rána. V Iráku měla tisíc zaměstnanců, uvedla ve čtvrtek CNN

http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/196750-americti-piloti-vrtulniku-strileli-iracke-civilisty-vcetne-deti-potvrzuje-video.html

 

Vojáci Iráčany zajali poté, co se jejich jednotka opakovaně stala terčem útoku povstalců. V budově, kde muže zadrželi, se údajně našlo množství zbraní a munice. Podle jednoho svědka panovaly v jednotce frustrace a strach.

 

Čtveřice se zavázanýma očima byla střelena zezadu do hlavy pistolí.

 

Hatley svou vinu odmítal a soud vzhledem k nedostatku důkazního materiálu rozhodoval jen na základě svědeckých výpovědí. Soud dal zapravdu žalobci Derricku Graceovi, který hovořil o naprostém zhroucení disciplíny, při němž se z vojáků stali vykonavatelé soudní moci i popravčí zároveň.

 

Podle Iráčana měla každá věznice svoji „komisi pro výslechy“. Tvořil ji důstojník rozvědky a osm vojáků provádějících výslechy. Skupina neváhala použít jakoukoliv metodu - od věšení zadržovaného hlavou dolů, přes použití elektřiny a bití přes citlivé partie těla - až po vytahování nehtů.

 

Mučení bylo podle Samarího běžnou praxí. „Vzpomínám si na 14letého hocha přivázaného k jednomu ze sloupů knihovny. Měl nohy nahoře a jeho tělo bylo modré od kabelů, jimiž ho bili,“ řekl.

 

 

Šéf právního oddělení britského ministerstva zahraničí z doby invaze do Iráku uvedl, že válku považoval od počátku za protiprávní. Upozornil na to ministra, ale ten jeho argumenty smetl ze stolu. Sir Michael Wood svou výpověď písemně formuloval pro Chilcotovu komisi, před níž má v pátek stanout i tehdejší britský premiér Tony Blair.

 

….Britské ministerstvo obrany začalo prošetřovat 33 nových obvinění, podle nichž britští vojáci zneužívali zadržené Iráčany. Podle jednoho z nich dva armádní příslušníci měli v roce 2003 znásilnit šestnáctiletého chlapce. Uvedl to list Independent….

US armáda a další armády po letech z této země odešly - zůstala po nich otevřena Pandořina skřínka v podobě sektářských sebevražedných útoků a bombových atentátů. Irák tato válka rozvrátila a do dnešního dne tam denné dochází k bombovým útokům které stály život už desetitisíce lidí.

 

Libyje

Severoatlantická aliance při svých náletech během konfliktu v Libyi v loňském roce zavinila smrt nejméně 72 civilistů. V pondělí to uvedla americká nevládní organizace Human Rights Watch (HRW). Organizace obvinila NATO, že rozsah škod způsobených jejími akcemi ignoruje.

Také organizace Amnesty International už NATO kritizovala za neodškodněné civilní oběti náletů. Uvedla, že zaznamenala nejméně 55 případů zabití civilistů včetně 16 dětí a 14 žen.

Bojovníci, kteří loni v Libyi za pomoci NATO porazili síly vůdce Muammara Kaddáfího, se přesunuli do Sýrie, kde pomáhají s výcvikem a organizací povstaleckých jednotek bojujících proti vojákům prezidenta Bašára Asada. V úterý to uvedla agentura Reuters s odkazem na svědectví jednoho z veteránů občanské války v Libyi........

---Důsledek několik let trvající občanská válka v Syrii, ve které USA se postavily na stranu rebelů kteří  zabíjí všechny sympatizanty B. Assada. Ženy, děti - prostě bez vyjímky. Použití chemických zbraní přiznali vzbouřenci - došlo k němu z nepatrnosti. USA mají zájem vojensky zasáhnout do tohoto konfliktu. Dosud nemohly, neboť Rusko je předběhlo a vyjednalo díky diplomacii odevzdání chemických zbraní. Teď se USA chopily příležitosti, když po světě zaznívá kritika Ruska kvůli Krymu, takže prvním krokem bylo odmítnutí účast Ruska na odvážení chemických zbraní ze Syrie a vypovězení vyslanců Syrie z USA. 

. Americké velvyslanectví v Damašku je však od února 2012 uzavřeno. Americké zájmy v Sýrii nyní zastupuje ambasáda České republiky.

 

Začátkem března Washington omezil pohyb syrského zástupce při OSN Bašára Džaafarího po území USA. Syrský diplomat se nyní nesmí vzdalovat více než 40 kilometrů od centra New Yorku. Motivem prý byly obavy z toho, aby nešířil po zemi Asadovu propagandu.

 

Afganistán

 

Vojáci NATO v Afghánistánu jsou v pohotovosti. Připravují se na protesty Afghánců poté, co jeden americký voják v neděli u Kandaháru postřílel 16 civilistů včetně dětí. Tálibán už vyzval k pomstě. Americký prezident Barack Obama se za tragédii omluvil afghánskému prezidentovi, ale Hámid Karzáí označil masakr za neodpustitelný.

 

(http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/304065-americky-vojak-se-priznal-k-masakru-afghancu-aby-se-vyhnul-trestu-smrti.html)

.

POKRYTECTVÍ

 

Bílý dům vydal prohlášení, v němž odmítl krymské referendum a postup Ruska označil za "nebezpečný a destabilizující". "Doby, kdy mezinárodní společenství tiše přihlíželo, zatímco jedna země se násilně zmocnila druhé, jsou dávno za námi," píše se v prohlášení.

vzpomeňte si na tuhle větu, až spadne první americká raketa na území Sýrie

 

...........................................................................................................................................

ano, dalo by se takto pokračovat dál a dál - připadá mi velmi pokrytecké o co se snaží Amerika a EU - trestat Rusko, když jedna velmoc si osobuje právo zabíjet válčit na jiných územích a druzí, kteří v podstatě vyslyší žádost o pomoc svých krajanů jsou za to sankcionováni. Někde je chyba, nebo spíš někdo má strach a někomu se taková situace hodí do jeho plánů. Máme jiný metr pro každého? Kolik lidí jásalo v Bagdádu, když tam začaly přilétat americké tomahawky? Proč se tehdy nezvedala taková vlna rozhořčení jako dnes? - Všichni měli strach o tom to je! Všichni politici mlčeli, jen lidi po celém světě protestovali. A média - ta pouze suše informovala.

No a ještě na závěr perličku:

 

Ke konci roku 2007 dluhy vzniklé z civilních úvěrů představovaly téměř 17,7 miliardy korun, rok předtím to bylo 18,4 miliardy. Pohledávky ze speciálních úvěrů, které podléhají režimu utajení, dosahovaly ke konci loňského roku více než 5,3 miliardy korun.

 

Největšími dlužníky ČR jsou Irák, Kuba, Libye, Rusko a Súdán. V souladu s uzavřenými dohodami své dluhy pravidelně splácejí například Albánie, Alžírsko, Laos či Nikaragua.

 

Děkuji za pozornost a příjemný den vám všem -- a VŠE NEJ  Josefům k jejich jmeninám!

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Miroslav Nigrin | středa 19.3.2014 8:48 | karma článku: 22,83 | přečteno: 638x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1147x | Společnost
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Hlavní záhadou Putinovy cesty po Asii je díra v limuzíně, říká Kmoníček

21. června 2024  14:52

Podcast Vladimir Putin si v Severní Koreji pořídil řadu rozverných fotek s Kimem, Vietnamu slíbil pomoc při...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Mapuje sexualitu za holokaustu. Do queer dějin patří i Anne Franková, říká

29. června 2024  13:28

Seriál Vystudovala historii, anglistiku a sociologii v Berlíně, disertační práci psala v Torontu a nyní...

Politici AfD museli před volbou vedení přelézat zátarasy. Odpůrci obsadili ulice

29. června 2024  13:03

Alternativa pro Německo (AfD) si v sobotu v Essenu na úvod dvoudenního sjezdu vybere nové vedení, o...

Autobus hořel na dálnici D5. Evakuovaly se dvě desítky lidí

29. června 2024  12:09,  aktualizováno  12:52

V sobotu krátce po 9. hodině dopoledne vyjeli středočeští hasiči k požáru autobusu na dálnici D5....

Česko míří k 35stupňové výhni, pak vše spláchnou přívalové deště s bouřkami

29. června 2024  12:47

Přímý přenos První prázdninový víkend bude v Česku tropický. Zatímco sobotní maxima vystoupají na většině území...

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik