Jsem v klidu, když už vím, že:

ti, kteří k nám přijedou, mají stejné zájmy jako my. Že stejně jako my, i oni urovnávají mezinárodní spory hlavně mírovými prostředky, tak aby nebyl ohrožen mír, bezpečnost a spravedlnost. Navíc stejně jako to vnímáme i my, i oni se ve svých mezinárodních vztazích vyhýbají hrozby silou, nebo jejím použití.

Takže doufám, že i oni se přidají k těm, kteří budou protestovat proti válkám a budou mávat nad hlavou vlaječkami všech zemí světa a budou vypouštět holubice míru.  Přijedou jako poslové míru, kteří upevňují přátelské mezinárodní vtahy a zasazují se o lepší porozumění svobodných institucí a  vytváření podmínek pro stabilitu a blahobyt. Budou to zástupci země, která usiluje o vyloučení konfliktu z hospodářské politiky, ze země, podporující hospodářskou spolupráci mezi účastníky paktu NATO.

Takže v podstatě nechápu, proti čemu chce někdo protestovat. Určitě, proti válce a rozdmýchávání nenávisti, proti hrozbám silou nebo proti ohrožování míru, ano to chápu. Vždyť oni jsou ale těmi zástupci té strany, ke které jsme se přidali, abychom podporovali demokracii, abychom usilovali o mírová řešení, o hospodářskou spolupráci, o vzájemnou pomoc. Tak proč ty vlny? Jistě, máte právo vyjádřit svůj názor – ale když se to nehodí do politiky země, pak se stáváte ruskými agenty, tou jednou miniaturní částečkou společnosti- komunistů, kteří tady rozpoutávají takové zbytečné řeči o míru, zrovna když se to nehodí. Že se nestydí. Asi si pořád nechtějí uvědomit, že vedoucí úloha je už docela někde jinde, nežli v jejich straně, dokonce, že se u nás zastavila jen na chvíli a už je od nás daleko! Ale velí dostatečně razantně a k plnění používá jak jednotlivce tak i mediální prostor. Tak jak se to má.

Co nevidět tady budou ti chlapci, co sebou vezou mír a bezpečnost, kterou rozváželi už do mnoha zemí světa a jak se tam dnes mají. Oni nás jedou osvobodit a né, jako to říkal ten pán ta Rudá armáda v pětačtyřicátém, která nás přijela dobýt. Doneste jim osolený chléb, točené s čepicí, naši zpěváci ať jim zapějí – jistě mají ten repertoár Glen Mullera ještě v paměti a pak hoši, šlápněte na plyn, silnice vám vyprázdníme!

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 28.3.2015 12:52 | karma článku: 23,16 | přečteno: 636x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69