Jděte k volbám .. ALE .. nevolte...

Tak nějak vypadá v poslední době mediální obraz předvolebního nabádání. Ve vedení stran jsou dohady, někde nejsou - to však jen zdánlivě, protože nejsou medializovány a nebo je tam tak přísná stranická disciplína, že je dopředu dáno kdo bude a kdo nebude tím vyvoleným. Hodně těch vyvolených potom už dopředu s úsměvem na kamery sdělí, že se těší až se zase po volbách ve sněmovně setkají (viz prohlášení pana Marka Bendy). Někde se vizážistky snaží dodat obličeji svěží náboj, před fotografováním na bilbordy, což se ani po americkém úsměvu naznačujícím, že nekupujete žádnou herku, ale člověka se zdravými zuby, prostě né a nedaří i když po zpracování photoshopem má dotyčná vzhled pětadvacetileté manekýny s jednou vráskou aby byl dán punc moudrosti a zkušeností. V jiných institucích najednou přichází na to, že země je "ohrožena" nástupem komunistů, jako by si nevšimli, že ti opravdoví jsou úplně jinde a navíc, že v podstatě není jediný argument pro to, nazývat je nedemokratickou stranou, neboť taková by jistě byla okamžitě rozpuštěna stejně jako strana Dělnická. A v onom náhlém zjištění, že ti komunisti by mohli, světe div se, mít značně rozhodující hlas, tak začnou expedovat do škol a školiček historický materiál o tom, kterak se příslušníci někdejšího Sboru národní bezpečnosti, mají zaměřovat při kontrolách církevních hodnostářů na osoby s nimi cestující, na to, zda Bible není náhodou jiná nežli ta správná atd., protože prý se málo děti učí o historii té nazvané nesvobodnou. Dodávají se materiály i se správnými odpovědmi, neboť žáci, přichzející do styku s těmi, kteří naší minulost zažili, né vždy si od nich přináší ten jediný správný, tedy kritycký náhled na tuto dobu. A tak se hrnou do škol další dokumenty, jež donedávna nejspíš ležely v archivech a nikdo si jich nevšímal - nebylo proč dosud byl klídek a komunisti měli svých deset jedenáct procent.

Dozvíte se KDO s KÝM -ANO   a  KDO s KÝM - NE. A tak někdy nevěřícně kroutíte hlavou nad tím, jak může pan Sobotka vyřknout větu o tom, že nebude spolupracovat s komunisty, přestože ví, že nikoho jiného na levici ke spolupráci nemá a zemanovci to nevytrhnou. Kroutíte hlavou nad tím, jak chtějí konkurovat ve volbách proti sobě Schwarzenberg a Němcová, pokud tedy nemá být předvolební klání ve stylu "ÓÓÓ ano,  ÓÓÓ nikoliv, promiňte pane kníže, rádo se stalo madam...." Média vám předloží program stran, leč profesionalita končí slovy - a tohle vám slibují a nezapomenou přihodit i svůj vlastní názor. Nikdo vám neukáže kdo skutečně a jak v uplynulém období pracoval, nikdo neřekne - vážení a pokud tohohle politika nechcete, pak máte možnost poslat na jeho místo někoho ze zadních řad, protože ti obvykle skutečně pracují. A vy se opět "těšíte" jak jim to ve volbách nandáte a po volbách se divíte že jsou tam zase titíž. Všichni zapomínají na morálku, zapomínají na to co by měli skutečně volit - že to není o obličejích ale o charakterech. Jenže obličeje se asi lépe prodávají - pochopil to pan Babiš, ale i pan Stropnický - že "tady jsou peníze a tam je třeba jít, za tenhle tým kopat"

Jděte k volbám - ale nevolte....

Nevolte - lháře,   nevolte - pokrytce, nevolte- nadutce,  nevolte - tlachaly,  nevolte - suverény,  nevolte - servilní jedince,   nevolte - prospěcháře,   nevolte - lidi s nenávistí v srdci,   nevolte - korupčníky, ..... atd.   přečíst program a odvodit si zda je reálný, myslím dokáže většina lidí a nezapomínejte na to, že ti, kteří známkují ty druhé podle podle historie staré sedmdesát let, nemají nejspíš žádný argument z posledních dvaceti roků. Historii je dobré připomínat, ale je třeba vnímat i svět ve kterém se utvářela a přistupovat k ní jako k historii a né jako možný její návrat. Všichni ví, že je to nereálné, už proto, že tady máme dvacet let trvající demokracii -- sice ještě mladou a nezralou ale schopnou ubránit svobodu které minulost nebyla nakloněna.

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 10.9.2013 15:24 | karma článku: 22,57 | přečteno: 941x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69