Janukovyč vyzývá k referendům, Kyjev vypíná cizí televize!

Bylo by to jistě pěkné aby si lidi mohli rozhodnout sami o sobě. Ale vidíte sami jak na to nahlíží ta parta která se dala účelově dohromady. Z OSN zaznělo sto hlasy, že lidi nemají právo na sebeurčení - tedy pokud jim to nějakej tupej ouřada z Kyjeva nepovolí. Inu co s tím - vlastně nic, protože tahle organizace je naprosto bezzubá. Spojené státy vždy tuto organizaci braly účelově. Naprosto se rozcházely jejich proklamace od skutečnosti, takže po skončení studené války, se v podstatě staly vládnoucí světovou velmocí. Včetně ovládání NATO a nikdy je nezastavilo nějaké prohlášení RB OSN, nebo snad celosvětové protesty. Je to v rozporu s Chartou OSN, ve které je zakotveno právo na sebeurčení. Dnes se vykládá účelově mnoho věcí. Je třeba připomenout, že za spoustou rozhodnutí jsou i peníze. Nejen na převraty, které financují americké zpravodajské služby a ani se s tím netají. Utajují jen své věznice které mají po celém světě a v nichž internují tu právem ondy neprávem lidi které zadrželi a kteří - jak se obecně říká mohou být hrozbou národní bezpečnosti Spojených států.

Ano bylo by pěkné, uspořádat referenda ať sami obyvatelé země řeknou s kým chtějí jít na cestě do budoucnosti. Jen to s největší pravděpodobností nevyjde, protože jiné země se už rozhodly, že to udělat nemohou. Nakonec ani ono "referendum" - tedy ve formě parlamentních voleb nikdo zatím nehodlá urychlit. Taky proč, napřed je třeba zemi zadlužit, čímž bude závislá na věřitelích a jejich rozmarech a až potom někdy po náležité masáži uspořádat volby. Jestli někdo věří tomu, že snad budou skutečně demokratické - tak je velký naivka!  Za současné situace musí být ve vedení ti, kteří už začali rozhodovat .. a kdyby to náhodou s volbami nevyšlo, tak se to nějak sehraje. Nakonec známe tento demokratický systém v samotné EU, když země nechtěla přistoupit do EU .. změnila se pravidla a hlasovalo se po náležité masáži ještě jednou - tak to jsou účelová a falešná referenda. Tam už je dopředu určeno jak to dopadne, vlastně jak to má dopadnout. Na Ukrajině to bude podobné - ostatně jistě jste si přečetli kolik už do této země investovaly USA a teď bude vydávat i MMF. Pan "premiér" Jaceňuk v kongresu ve svém vystoupení řekl - potřebujeme aby jste nám dali peníze ... No kdo je dnes nepotřebuje. Výsledek? Už dnes šla pro ukrajince cena energie o 100% nahoru a budou je čekat další a další úsporná opatření a stále chudší život. Je otázkou, jestli tohle zvládnou jen tak v klidu a bez protestů. Je otázkou jak spolknou slova pani Tymošenkové  o střílení rusáků, o jejich likvidaci jadernými zbraněmi. Mnoho otázek - odpovědi ve hvězdách. Faktem je to, že zase to odskáčou ti obyčejní ... a myslím si, že po zavedení bezvízového styku, se můžeme "těšit" na nájezdy ukrajinců, kteří nebudou zvládat život ve své zemi. Co potom - to je další otázka tentokrát pro soudružky a soudruhy v EU - protože to,  že udělali někde chybu, ví už i ten Pepek vyskoč, jen oni si jí nechtějí přiznat a rafinovaně se schovali za Rusko a Putina! Co si neuvědomují je to, že zaseli vítr.

 

...čísla o tom, kolik se vrátilo vojáku zpět do Ukrajiny se rozcházejí ale jedno je jasné vrací se jich přibližně desetina.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/331847-putin-naridil-vratit-ukrajine-zbrane-nerekl-vsak-kolik.html

Autor: Miroslav Nigrin | pátek 28.3.2014 14:52 | karma článku: 30,35 | přečteno: 914x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69