Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak fungovala bývalá zpravodajská služba StB?

Také už jste si položili tuto otázku? V podstatě by se na ní dalo odpovědět, že to byla tlupa nezodpovědných hloupých lidí, kteří si ulehčovali práci tím že vytvářeli smyšlené spisy, dopisovali do nich smyšlené schůzky a všichni ti "donašeči" v podstatě byli běžní občané, kteří měli pouze tu smůlu, že si je "stáťáci" vytáhli z telefonního seznamu a udělali z nich své imaginární spolupracovníky! Kdo ví, třeba to dělali kvůli odměnám a nebo, třeba tím chtěli tímto způsobem ničit tehdejší režim. Vlastně ani nechápu, jak tato služba mohla fungovat, když jim nikdo nepomáhal - a ti co jsou ve svazcích které nestihli zkartovat, jsou tam vlastně dopsáni kvůli tomu, že soudruzi byli líní agitovat a raději si vymýšleli spolupracovníky z evidence obyvatel, řidičských průkazů nebo kdo ví odkud. V každém případě museli být velmi dobří v sepisování všech těch schůzek a navíc i prokazování viditelných výsledků své práce.

V podstatě se dá říci, že jediný kdo mohl tím spolupracovníkem být je komunistický předseda Filip, protože u něj se to předpokládá. Soudy postupně osvobozují herce, zpěváky a lidi kteří se pohybovali v zemích na západ od nás, v době, kdy se o tom našinci mohlo jen snít. Nikdo z nich se nepochlubí, že tí co cestovali tímto směrem byli vždy osloveni Stb. No ale pro to, aby neměli dnes problémy, tak si nechávají soudem potvrdit čistotu svých úmyslů a jednání. Tohle se začíná dít i v případě pana Babiše. Je celkem logické, že zpravodajská služba tehdejší doby byla zaměřena mimo jiné na ekonomiku a to jak na vnitřní tak na tu zahraniční a oslovila každého, kdo měl jakékoli kontakty či výjezdy směrem na západ a navíc, Podniku Zahraničního Obchodu ve kterém pan Babiš pracoval a vyjížděl zastupovat naše podniky do zahraničí, byla spolupráci se zpravodajskou službou předurčena. Ostatně podobně to chodí i v jiných zemích světa. Diplomati a pracovníci zahraničního obchodu byli automaticky kontaktováni a zařazováni mezi agenty zpravodajské služby. Takže až potud by mně na tom celkem nic nevzrušovalo, protože na našem území v té době jistě operoval nejeden západní agent s ekonomickým zaměřením. Ostatně např. zájem američanů u hmoty používané na kontaktní čočky nebyl neznámý.  Co mně na tom "dojím" je najednou ta snaha se očistit za každou cenu, všimněte si kdo se snaží očistit. Nikdy to nejsou ti běžní lidé, ale vždy ti o kterých hovoříme jako o VIP  a ti, kteří se ucházejí o místa ve vládě! Asi každý si na tohle musí udělat svůj vlastní názor. Třeba i na to,zda nějaký důstojník někdejší Stb je tím čestným který říká pravdu, když tvrdí, že Babiš - NE-ní evidován!?! Osobně si myslím, že takovýmto způsobem -- tedy lží a zastíráním skutečnosti se nikdy opravdové morálky v této zemi nedobereme! No dnes už je asi všechno jedno, pan Babiš vlastní odhadem dvě miliardy dolarů a jak známo z výroku našeho exprezidenta - peníze jsou až na prvním místě.  Doufám že ty naše nevezmou za své, ale budou znásobeny! Ale nevím, mám tomu opravdu věřit?

Autor: Miroslav Nigrin | neděle 24.11.2013 20:36 | karma článku: 16,75 | přečteno: 678x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1147x | Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Sto deset let od první pokuty za černou jízdu. Přirážka byla za korunu

1. července 2024  18:41

Revizoři v Praze vybírají pokuty už od roku 1914. Jinde v republice černí cestující jezdili...

Raději rezignuji! Kandidáti ve Francii nechtějí tříštit síly proti Le Penové

1. července 2024  18:27

Nejméně 165 kandidátů převážně z řad levice či z bloku prezidenta Emmanuela Macrona se v pondělí...

Na činy z Bílého domu platí imunita, rozhodl Nejvyšší soud. Trump to chválí

1. července 2024  16:52,  aktualizováno  18:04

Nejvyšší soud Spojených států oznámil, že exprezidenti mají „absolutní“ imunitu pro jasně oficiální...

Téměř polovina Čechů vnímá ekonomickou situaci jako špatnou, vyplývá z šetření

1. července 2024  18:03

Současnou ekonomickou situaci v zemi hodnotí pozitivně 17 procent občanů, 47 procent ji vnímá jako...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik