Inu proč si nezalhat, když to pomůže?!

Nevím jak vás, ale mne udivuje stále více věcí, které se v této zemi dějí. Například mne udivilo zproštění viny pány Čtvrtníčka a Potměšila, kteří svým jednáním, převlečeni neoprávněně do policejních uniforem, zavinili infarkt jednoho z řidičů, kterého stavěli. Když pominu to, že nemají nárok na to obléci si uniformu, že nemají nárok na stavění vozidel a nemají nárok takovýmto způsobem vůbec žádat o pomoc nějaké nadace, tak jsem udiven, že se nedopustili žádného trestného činu.

Stejně tak jsem překvapen, že ti, kteří házeli předměty na Albertově, po prezidentovi i dalších zúčastněných se nezodpovídají z útoku na osobu veřejně činnou. Už mně nepřekvapuje, že v dopravě dnes každý druhý telefonuje za jízdy, přestože sada handsfree je finančně snadno dostupná. Nepřekvapuje mne, že se jezdí do křižovatky na červenou, protože má nejspíš každý velký „kvalt“. Překvapuje mne, že policie k těmto věcem mlčí. Překvapuje mne, že nikdo neřekne, že obléknout si neoprávněně uniformu a zastavovat vozidla, přísluší jen policii, která je k tomu zmocněna zákonem. To, že se účelově lže, jako v případě sledování paní exmanželky premiéra Nečase je celkem logické – kdyby totiž potvrdil bývalý šéf rozvědky, že jej úkolovala milenka pana premiéra, byl by v problému a ona také, když ovšem řekne, že jej úkoloval premiér z obavy o bezpečnost své exmanželky (spíš to bylo tak aby se vědělo, kde se zrovna nalézá a případně nemá-li nějakého přítele), tak je to v pořádku. Stačí, aby pan Nečas řekl, že měl obavu z teroristů a je to doma!

To, co mi nejde do hlavy, je to, že si tihle lidé myslí, že český národ je složen jen z idiotů, kteří tomuhle uvěří. Výsledkem bude jen to, že příště se kdejaký zloděj oblékne do policejní uniformy a bude potom operovat s tím, že to vlastně není trestný čin, a že on to myslel dobře, že pokutoval jen ty, kteří skutečně telefonovali za jízdy!   Vítejte v Absurdistánu!

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 15.1.2015 10:23 | karma článku: 31,91 | přečteno: 1032x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69