Humanitární agrese Ruska vůči Ukrajině!

Přečetl jsem si jako ostatně i vy, o tom, že na Ukrajinské území vjelo 145 kamionů s humanitární pomocí obyvatelům Luhanska a Doněcka. Myslet si o tom mohu cokoli. Zprávy jsou natolik kontroverzní, že v podstatě nemůžete říci jak to vlastně všechno je, kdo domlouvá každý násedný krok. Krom toho, onu akci organizoval za Ukrajinu bývalý prezident Kučma, se dozvíte, že se mezi sebou domlouvají i kanceláře prezidentů, něco jiného tvrdí jakýsi šéf Ukrajinské tajné služby SBU, který vjezd vozidel označí za přímou Ruskou agresi, pár dní před radí panu Porošenkovi pan prezident Obama, že jakýkoli krok Ruska neschválený Kyjevem je porušením mezinárodního práva. Což pan prezident okamžitě použil. Ani pan Jaceňuk se nenechal zahanbit. Nicméně už dopředu ví, že tento cynický konvoj bude jakoby obětován, aby se tím dal impuls k invazi Ruské armády na Ukrajinu.  Ale vsichni tihle vrcholní pánové se bijí v hruď s tím, že nedopustí nějakou provokaci. Která by byla vážně snadná z obou stran, nakonec obě strany používají stejné zbraně z Ruska! To, že nejspíš neměli vjíždět na cizí území, je pravda. Z hlediska lidí, kteří jsou už dvacet dní bez prostředků to ale zase tak velká agrese nebude! Ti lidé potřebují pomoc! 

Je zvláštní, že v době, kdy tuto humanitární pomoc pan Kučma organizoval, tvrdil, že tato pomoc přijde zároveň s pomocí od USA a EU, mezi tím i Kyjev udělal gesto a řekl, že rovněž pošle humanitární pomoc.  Jenže jaksi tyto pomoci nejsou, není o nich ani vidu ani slechu! Ta humanitární pomoc z naší strany je taková, že se zčistajasna objevila čísla kont zdejších organizací, je ustanoveno dokonce i konto pro uprchlé Ukrajince v Rusku. Škoda jen,  že starterem bylo víceméně ono Rusko, protože tu humanitu vyprovokovalo.

No a potom ještě jedna záležitost mi připadá jako celkem logická. Krom toho, že se vší pravděpodobností pohankou, cukrem, nebo spacími pytli nikdo Ukrajinskou armádu asi neporazí, přesto Ukrajinští celníci pracovali asi jak „nejrychleji" uměli. Nebo spíš podle toho, jaký dostali příkaz. Takže při jejich produktivitě, zvládli za jeden den odbavit 4 poloprázdné kamiony. No nevím, nechci být rejpal, ale jak by to asi vypadalo jinde na hranicích při takovéhle práci? Při selských počtech vám vyjde, že by se ta kolona odbavovala dva měsíce! A to by nejspíš málokterý kamioňák, nebo distributor vydržel. Ono by moc dobře ani nevypadalo, kdyby se potom ukázalo, že je zboží pokryté plísní. Docela si umím představit tu mediální masáž – Rusko poslalo plesnivé potraviny apod. A tak nám opět nezbývá, podobně jako v případě sestřeleného letadla malajsijských aerolinií, čekat jaký bude výsledek. Nicméně možná, že v současné době už je ona pomoc rozdávána. Přeci jen šedesát kilometrů, je otázka málo přes hodinu. Kéž to těm lidem pomůže. Je možné, že se někteří z nich nají naposled!

 

 

Děkuji za pozornost a přeji příjemný víkend vám všem!

 

PS - část humanitární pomoci byla v odpoledních hodinách vykládána do skladů v Luhansku, odkkud bude dál distribuována obyvatelům města. Kolonu doprovázeli separatisti, i přes střelbu ze strany UA, nedošel žádný z kamionů ani řidičů k úhoně.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | pátek 22.8.2014 18:30 | karma článku: 36,20 | přečteno: 1420x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69