Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci, 

kupte si naše rakety do konce února jsou ve slevě, ale ani o den déle. Že to něco připomíná – no jistě už jsme si zvykli a dokážeme tyhle hrátky odhadnout jak budou pokračovat, protože se každý rok opakují ve stejném duchu. Jen k té válce by byl odhad asi dost těžký. Nevím jak vy, ale já jsem přesvědčen o tom, že Rusko válku nechce – užilo si té druhé světové nejvíc ze všech. A poměr počtu zemí, ve kterých bojovalo vůči USA je zanedbatelný, stejně tak jako zabitých civilistů. Ty útoky vždy směřovaly proti slabším protivníkům. UKRAJINA – fenomén poslední doby. Myslíte si, že by mělo Rusko zájem o zem kde kvete korupce na každém kroku? Vykradená zem, kterou si řídí oligarchové. Co myslíte dostane pan ministr zahraničí ty přesné a nezkreslené zprávy od Kyjevských činovníků? On bude slyšet jen tu jednu část, tu kterou podporuje vláda náboji do děl a i penězi. Koho ty náboje budou zabíjet – na to si odpovězte sami. Proč asi pan ministr nejde i do Luhanska, na Donbas a neptá se tam lidí aby měl názor z obou stran. Ale poté co samo vedeni Ukrajiny nechce plnit nějaké mírové dohody z Minsku se nabízí kdo je v tomto konfliktu ten“agresor“.  A ti naši hrdinové co by rádi tu válku, by myslím po prvním shlédnutí ustřelené ruky, nebo člověku roztrhaném třeba právě tím naším nábojem, utíkali se schovat a cestou zvraceli… NE!   Vážně žádnou válku nechceme!

A téma další tentokrát se rozhoduje o obyvatelích Evropy a to bez nich. Nebo snad se někdo ptal lidí v Evropě, zda mají zájem platit násobné částky za plyn který sem s chutí bude vozit Amerika. Pro tu by případný konflikt byl požehnáním proto se sem stěhují stovky dalších Amerických vojáků a techniky. Roztřískaná Evropa by následně byla zachraňována Spojenými státy. Lidi nechtějí válku, ani na jedné straně, přesto se stále vede tahle proválečná propaganda. Podobně to bylo i před přepadením Iráku. Veliká propagandistická masáž až tomu lidi začali fandit .. a kde jsou ony ZHN? (Výsledek téměř půl milionu mrtvých civilistů. Kolik jich bylo ve Vietnamu, v Koreji, v Afganistanu, v Jugoslávii ....) Ten válečný fanatismus by skončil s dopadem první střely.

Moderátoři TV se předhánějí s kritikou slov prezidenta, který to vidí tak, že na Ukrajině probíhá občanská válka která neskončí pokud bude západ rozdmýchávat napětí. Jistě říkáte a co to Ruské vojsko na hranicích .. a už vám řekli na to není na hranicích ale přes stovku km daleko a že Ukrajina už má na linii Donbasu také víc jak sto tisíc vojáků. Že země do nich hrnou zbraně,,,…  Vzpomínáte si, už tady byla dohoda Amerického a Ruského ministra zahraničí (Kerry – Lavrov)o tom, že Ukrajina udělá federativní uspořádání,,, vypadalo to docela pozitivně ale zase do toho někdo hodil vidle! No a NATO – myslím si, že Rusko může být v klidu Ukrajina minimálně v následujících pěti až deseti letech v NATO nebude. Amerika se nezúčastní případného konfliktu RF vs Ukrajina, ani NATO tam nevstoupí … a riziko války odmítl i Ukrajinský prezident .. ten hlavně potřebuje  místo zbraní  hodně peněz .. kde ovšem ty peníze skončí je otázka!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 8.2.2022 13:55 | karma článku: 31,40 | přečteno: 573x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69