Horký brambor madam Merkel, aneb kam s nimi?!

Uprchlíci, uprchlíci, uprchlíci. Téma neberoucí konce! Stále kolem dokola je slyšet o tomto problému, a pořád není slyšet, že by byl řešen!

Napřed nám bylo naléváno onoho patoku, nikoli čistého vína, o tom, jací jsme xenofobní. Tohle se naše země dozvídala v době, kdy se v Maďarsku stavěl plot, kdy se přerušovalo vlakové spojení mezi Belgií a Německem, kdy jih Evropy už řešil potyčky s imigranty. V té době odnikud nezaznívalo, je třeba jim pomoci, je třeba pomoci místům největšího nájezdu uprchlíků. O tom, že by někdo řešil důvody a podstatu tohoto jevu, ani náhodou. Taky proč, zachovali jsme se jako doktor, který nepátrá po příčině choroby, ale rovnou napíše aspirin a ležet v teple.  Vlastně v tomto případě se ani ten aspirin nepředepsal. Potom, aby se ukázala, paní kancléřka Merkel sdělila, že vezmou všechny imigranty ze Sýrie. Jenže jak se začalo Německo plnit, tak začal být problém a paní kancléřka vykřikla, že musí pomoci i ostatní státy. Apropo není od věci připomenout, že i v tom Německu jsou na začátku v uprchlických táborech, ale u nás uslyšíte všelijaké moralisty hovořit o špatných podmínkách pro utečence v naší zemi. Když si dovolili některé státy odmítat uprchlíky, tak se zahrozilo, že nedostanou dotace z EU v takové výši, tudíž diktát a vydírání. Stali jsme se xenofobní zemí, na rozdíl od ostatních. Není to zvláštní, u nás být nechtějí, my je nechceme, Německo chce snížit minimální mzdu (chtějí tím donutit imigranty aby začali pracovat – tak hodně štěstí), a Němci protestují proti jejich přítomnosti, Rakousko hrozí silou, ale Česko je xenofobní …  tak co budeme s tím horkým bramborem dělat?! Vážení nevím jak vy, ale mně se zdá tahle Evropská neorganizovanost a její servilní přístup k těm, kteří tento problém zavinili, jako to nejhorší, co nás mohlo potkat. Určitě se najde řada těch, kteří se mnou nebudou souhlasit, a mají na to právo, když řeknu, že ani v době RVHP jsme neměli takové podmínky a z hlediska armády je také obrovský rozdíl mezi WS a NATO. Je zvláštní, že se ta druhá organizace ještě stále zaštituje tím, že je obrannou aliancí.

Přijde mi k popukání, když pan prezident Obama hovoří o jejich multikulturní společnosti, když tvrdí, jak mají všichni nárok být u nich a potom zapomene, že přes padesát tisíc lidí má zákaz vstupu do USA a že obstarání zelené karty není také procházka růžovým sadem. Ale řekl to prezident USA tak si všichni kecneme na zadek!

Čekáte, že vám někdo nalije čistého vína? U nás přátelé nikoliv!

Děkuji za pozornost a pěkné odpoledne.

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 29.9.2015 17:07 | karma článku: 40,24 | přečteno: 1673x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69