Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hledám louku ke spásání. zn. Šťavnatá tráva má přednost!

Ale jistě že jsem to v nadpisu přehnal, i když .... To je jen reakce na dnešní čtení na netu. Nevím jak vy, ale já stále čekám na nějakou pozitivní zprávu a každý den se podívám na novinky. Nějak ne a ne mně rozveselit, nebo udělat radost. No pravda, radost mám a jsem hrdý na nový radar, který vymysleli v Pardubicích a který bez problému odhalí každé letadlo, ať už má být běžné, nebo "neviditelné". A tak si říkáte, to je úžasné jak budou vybavena letiště - ale ouha hned následuje informace o tom, že tento radar budou nejspíš používat armády NATO. Takže zatleskejme si, zase něco k vylepšení války. Jojo máte pravdu může to odhalit letící střelu, nebo neviditelné letadlo teroristů. I když to je dost hloupost, kde by sebrali neviditelné letadlo. Takže sice hrdost na naše chytré hlavy, ale v zápětí smutek k čemu to asi bude sloužit. Dál hledám něco radostného, leč dozvídám se zase novinku. Další zdražení plynu, elektriky.

Snad proto ten nadpis takový jaký je. Tak jsem jen tak z hlavy spočítal o kolik to bude měsíčně víc výdajů třeba u toho plynu. No vychází to na 333,- Kč. A potom jsem si vzpomněl na to, kolik měli původně dostat důchodci přidáno a kolik dostanou skutečně. Je to přibližně stejná částka, ale to jsem ještě nespočítal jak to bude s el. energií. Prý že doplácíme na ty, kteří čerpají zdroje obnovitelné, tedy jinými slovy ty střechy opatřené solárními panely, ta pole, kde místo nějaké obživy a potravin jsou stojany a elektrárny, že se z výšky jeví naše země spíš jak jeden velký solární panel. Takže to pole by mohlo živit stovky lidí, úroda, jak se dozvídáme bude zase nižší, ale co na tom, prostě potraviny se dovezou a na polích a loukách vydělává jednotlivec tím, že vyrábí elektrickou energii, kterou odprodávají do sítě. No jistě, před pár roky tady byl velký hlad po obnovitelných zdrojích energií ale dopadá to právě naopak, než by člověk čekal, stejně tak jako by jste se mohli domnívat, že když máme jadernou energii a tyto solární, někde i větrné elektrárny, tak že bude elektrika stále levnější. Dopadá to jako s vodou .. prostě rok od roku dražší a dražší. No a co dál - jasně hned k tomu si přidejte zvýšení DPH a s tím se vezou potraviny a mnoho dalších věcí. Že by to bylo např. s PHM nějak jinak, no s tím nepočítejte. A to jsou věci, které nejvíc zasáhnou důchodce. Mladší generace bude muset přemýšlet zda se vydají do toho rizikového projektu - druhého důchodového pilíře. To, že by snad někdo vymyslel novou strategii kterak pomoci mladým lidem aby v této zemi zase rostla populace - na to se nějak nemyslí. Takže zapomeňte na to, že by v téhle zemi mohlo být snad lépe. Že by jste se dožili nějakých pozitiv ... no vlastně abych nebyl tak moc negativní jedno pozitivum tady bude. Nebudeme mít dluhy - jak to říká na bilbordech pan premiér, nebo jak tvrdošíjně tvrdí pan Kalousek, jenže co nevidět tady bude ekonomika na dně a lidi vymřou - ale to není důležité. Důležité je, že bude země bez dluhu. Sice mrtvá země ale skvěle oddlužená! A předpokládám, že v tu chvíli dostane pan ministr Kalousek ocenění za nejlepšího ministra financí celé Zeměkoule. .... A to nám co nevidět odsouhlasí i finanční církevní narovnání.

A co na závěr?  Asi by se patřilo tady vyřknout omluvu panu ministru Drábkovi, o kterém jsem se domníval, že je jen tlachal a že ta jeho hlava na špalku je jen hra a představte si, že on se ukázal jako člověk, který si nehraje.  Jak se dozvěděl, že policie má odposlechy a že to jako není žádná prča, že má v podstatě jednou nohou našlápnuto do sousedního pokojíku vedle Ratha, tak to odpískal. A dojemný byl i projev jeho kolegy pana Kalouska který připomněl, že pan Drábek nic neudělal, nicméně je takový king, že to ministerské křeslo pustil. Ono to sice v podstatě jinak už nešlo, protože by ve volbách mohla TOP09 úplně propadnout a takhle to vypadá, jak že nejsou lidi v TOPce na vysoké mravní úrovni.

No nebudu se v tom pitvat, jen mohu říci, že nevím jak vy, ale já si vzal slova odborářského bosse Zavadila k srdci a ode mne, hlas žádná ze stran dnešní vládní "koalice", nedostane. Oni si to nezaslouží a já si myslím, že si nezasloužím je!

A abych skončil pozitivně, zkusím parafrázovat jeden z Havlových textů (což se docela hodí i proto, že nám ho zítra odkrejou vedle nápisu Aeroport Prague, sice jsme to nechtěli, ale vyšší je vůle vládnoucí a VIP)

Nebuďte smutní, trávy na spásání je tady pořád dost a pitomců kteří rozhodují o vašem životě také.

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 4.10.2012 16:00 | karma článku: 17,35 | přečteno: 633x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1147x | Společnost
  • Nejčtenější

Spadlý strom v Praze zranil dva lidi. Bouřky v Česku komplikovaly dopravu

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  22:56

Silné bouřky, které v sobotu večer přecházely přes Česko, za sebou zanechaly mnoho škod, potíže v...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Vládla výbuchům, unikala gestapu. Skutečnou Bondgirl pak zavraždil milenec

7. července 2024

Premium K vítězství spojenců ve druhé světové válce přispěly velkou měrou ženy, které se jako tajné agentky...

Krkavčí matka prodala své děti za dva dolary, fotka otřásla Amerikou

7. července 2024

Seriál Vinili ji, že za zinscenování fotografie dostala zaplaceno, s prodejem potomků to ale myslela...

Spadlý strom v Praze zranil dva lidi. Bouřky v Česku komplikovaly dopravu

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  22:56

Silné bouřky, které v sobotu večer přecházely přes Česko, za sebou zanechaly mnoho škod, potíže v...

Střelba na oslavě v Kentucky má pět obětí, podezřelý zemřel v nemocnici

6. července 2024  22:22

Po masové střelbě ve městě Florence v americkém státě Kentucky je nejméně pět mrtvých včetně...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik