Hlavní program - destrukce!

Stále se nedohodli! Stále nemohou rozdýchat vítězství ANO a s tak markantním rozdílem. Místo práce kují pikle a vymýšlejí jak se  zbavit toho, ze kterého mají strach.

Nejen, že jim slíbil, že náhrady budou jen na věci k tomu určené, nikoli na auta, byty atd., ale také přidal zdanění církevních náhrad a kontrolu pozemkového úřadu. Moc věcí najednou, moc velké přiškrcení kohoutků. Zdanění církevního výdělku, ročně dvě miliardy? Proč ne, vy všichni platíte z příjmu daně tak proč oni ne? Jen doložka ohledně inflace v tomto případě dělá šedesát milionů, jistě by bylo kam je účelně vložit.  Techtle mechtle a chudáčci se ozývají. Pan Farský vykládá cosi o tom, že kdyby prezident dodržel tradici a požadoval předložit většinu ve sněmovně …. Co je to za nesmysl, žádná taková tradice neexistuje, to, že to kdysi udělal prezident Klaus nebylo z důvodu tradice, on také pokud si dobře vzpomínám, požadoval na členech vlády znalost  angličtiny.  Mimochodem pan Farský ti situaci vlastně přiřknul prezidentovi, který se zmínil o tom, že mu ústava nedává povinnost rozpustit sněmovnu po třetím nevydařeném pokusu o sestavení vlády. No a tihle pánové z ODS, StaN, TOP09 i Piráti současnou situaci, tři týdny po volbách dramatizují tak, jakoby už ten třetí pokus proběhl.  Jinými slovy,  mají tihle pánové svlečené kalhoty, zatímco brod je ještě na měsíce vzdálen…    Možná, že to řada z vás vidí jinak, ALE - zkuste napsat jakýkoli pozitivní návrh ze strany těchto stran,... budete asi hledat dost těžko.

     A tak je tady parta lidi, která chce plnit program který slíbila voličům, pak je tady vítězná strana, která chce totéž a hlavně pracovat a potom ještě skupinka těch, které ani tak moc nezajímá program a voliči, ale jde jim o posty a místečka v opozičních lavicích. To vše schované za výhružkami údajného ohrožení demokracie. K čemuž se přidávají ti, o kterých nebylo dlouho slyšet, tak aby nezapadli úplně, vyzývají národ k odporu proti kandidatuře současné hlavy státu. Hned využijí pana Hradílka a jeho hladovku. Mimochodem, skutečně se tenhle pán domnívá, že vydírání je jeden ze způsobů demokracie? Že najdou 113 tisíc Zemanových oponentů, ano, to jistě najdou, ostatně při minulé volbě těch oponentů bylo přes dva miliony, ale co s tím? To má jako o něčem vypovídat? Až se najde někdo jiný, který bude držet hladovku kvůli narychlo usmolené kandidatuře Mirka Topolánka, tak co – zrušíme post prezidenta? Pan Hradílek se rozhodl svobodně, ostatně lidí, kteří drží čtyřicetidenní očistné půsty na jaře je mnoho a dělají to pro své  zdraví.  Můj názor je takový, že pokud žijeme v demokratickém státě, pak má právo kandidovat na tuto funkci kdokoli a pokud s tím někdo nesouhlasí, pak má jít svůj nesouhlas vyjádřit volbou jiného kandidáta. Pokud vím a pan Drahoš to napsal i ve svém dopise panu Hradílkovi, tak jej pan Hradílek podporoval v této kampani, takže by pan Hradílek místo hladovky, měl jít k volbám a zvolit si pana Drahoše. Ale je žel mnoho lidí, kteří se domnívají, že se věci dají řešit nátlakem. A jsou ochotni z toho udělat, i díky médiím, pořádný tyátr!

Apropos, sešlost "demokratů" je jen kosmetikou, nic to nemění na jejich snaze diktovat si podmínky. Kolik předsedů, kolik výborů .... nezmýlili se náhodou v číslech? Oni by chtěli tu první cenu, přestože skončili hooodně  daleko na druhém místě  a na chvostě? Demokraté - ani náhodou - vyděrači. A s jako takovýmy by se s nimi mělo jednat. Ale je dobré, že lidi vidí, co se u nás také dá volit a hlavně jaké má kdo spády a požadavky. Co je však nejdůležitější - ukazují jak si cení hlasů lidí, kteří uvěřili, že jim jde o ně ... Lidičky, o vás jde vážně až v poslední řadě. Napřed si musí oni obstarat ta svá korýtka! Třeba jsem naivní, ale pro mne je prostě demokracie úplně něco jiného - příležitost, tolerance, spolupráce, pomoc a snaha aby se i ti druzí měli dobře!

Přeji pěkný den vám všem.

Autor: Miroslav Nigrin | středa 15.11.2017 9:58 | karma článku: 39,09 | přečteno: 1472x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69