Existuje u politiků něco jako odpovědnost?

Zdá se, jako by onen rybník s "čudlama" prodělával začátek výlovu. A tak se dozvídáme týden co týden o nových žádostech policie o vydání nějakého politika. Tleskám práci policie a chtěl bych věřit tomu, že v téhle zemi skutečně postupně dojde k postihu všech, kteří se jakýmkoli způsobem podíleli na škodách, které musí daňoví poplatníci platit za špatná rozhodnutí někdejších i současných ministrů a politiků!

Jen dvě kauzy, proti kterým je ono údajné předražení opravy zámku, spolkem kolem Kotta, Pancové, Ratha a dalších, jen dětskou slavností.  Nedbalost a lajdáctví pana Vondry nás stála téměř čtyřista miliónů a rovněž špatný obchod s letadly Cassa přes šestset miliónů. Dva vysocí politici a dvě rozhodnutí - miliardová škoda! Podobnost čistě náhodná, stejně jako pan Vondra, rychle přispěchala i paní Parkanová se sdělením .." já jsem nic nepodepsala!".. Ano ten podpis je jistě tím nejdůležitějším, takže napříště se musíme přesvědčit o tom, zda je ochoten a schopen ministr podepisovat miliardové zakázky. Jaký bude výsledek snažení policie? To se necháme překvapit. Já jen vím, že jsou běžní lidé odsuzováni k nepodmíněným trestům za daleko nicotnější částky, když se dopustí byť nedbalostního tr. činu v oblasti při nakládání s finančními prostředky. Bylo by jistě pěkné aby se novináři trochu posnažili a zveřejnili pár takových trestů které byly uděleny. Představa, že úředník banky svým rozhodnutím firmu ochudí o sto miliónů, je naprosto nemyslitelná, odhaduji to na nějakých osm až deset roků natvrdo! A jak to dopadne s politiky - inu to uvidíme! Třeba bude ona SPRAVEDLNOST mít skutečně pásku přes oči a bude soudit stejným metrem!

A pokud se některým zdá, že není fér aby si obvinění vyslechla jen ta, která zodpovídala za rezort, jehož řízení sama o své vlastní vůli převzala se všemi povinnostmi z toho vyplývajícími, pak doporučuji policii, aby si řekla ve sněmovně ještě a další tehdejší protagonisty, kteří tak předražený nákup letounů doporučili. Sbohem pane Topolánku, sbohem pane Kalousku sbohem pane Nečasi a další!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | středa 13.6.2012 20:09 | karma článku: 29,63 | přečteno: 1001x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69