Dokázali by se uživit v normálních profesích?

Když si některé z těch našich politiků prohlížím a vidím je i jednat, tak mne napadá taková, možná poťouchlá otázka - dokázal by se tenhle člověk normálně uživit, když by mu sebrali jeho politický post, když by přišel o kamarády o kontakty které si dnes a denně vyrábí svojí činností, protože buďme realisti, lidi se nezměnili a jsou stále tací, kteří svoji servilitou lezou do pozadíček i těm nejhloupějším z politiků. Někdy si říkám, že jsme si stěžovali a i se vysmívali lidem typu Jakeš, nebo jiným kádrům kteří se pohybovali v tehdejší poslanecké sněmovně. Ale jací lidé dnes jsou v nejvyšších místech? Asi je zbytečné abych tu vypisoval kdo z ministrů je od jaké profese, že třeba když se budete pídit po profesi pana ministra Kubiceho, tak zjistíte, že se před revolucí pohyboval v kruzích evangelické církve, to, že jezdil taxikem víme, ale zda je držitelem nějaké střední, či vysoké školy - kdo ví? Přitom jeho podřízení musí splňovat podmínky - ministři nemusí! Ještě si vzpomínám, jak pan Klaus přezkušoval ministry, zda umí nějaký cizí jazyk.... jak je to dnes? Kdo ví, zda třeba paní ministryně kultury umí anglicky, alespoň o ní se dozvíte, že byla vychovatelka v družině a poté vystudovala VŠ učitelství pro I. stupeň škol.

Poté, co jsem si vyslechl, že pan Saša Vondra považuje svoji hodinovou mzdu v Aeroholdingu, ve výši 12 000,- Kč za přiměřenou, řekl jsem si, že by v této zemi stačilo každému občanovi aby vydělal částku kterou vydělá Vondra za dvě hodinky a byl by naprosto spokojený. Jenže lidem v této zemi musí stačit ve většině za měsíc jeden hodinový plat pana Vondry ... no možná bych ještě dvacet minut přidal, abych nebyl tak neobjektivní. Když vidím například pana Marka Bendu, docela rád bych ho viděl kterak by se bez politiky potýkal s tím aby se uživil. On i pan Vondra by asi díru do světa neudělal se svojí angličtinou a profesí geografa a tak snad jen pan ministr vnitra Kubice by mohl s klidem zaparkovat někde, svůj žlutý taxík, na štaflu u letiště Václava Havla. Rovněž pan Vidím by měl asi problémy, leda by šel  učit jak už to jednou dělal, i když je to zajímavé protože měl dokončen pouze gympl a VŠE nedokončil ani napodruhé a tak si potom při funkci předsedy braně-bezpečnostního výboru parlamentu, udělal magisterskou zkoušku na Policejní akademii. Pan ministr Schwarzenberg by byl jediný, jak se riká, za vodou, kdyby jim náhodou sebrali politickou funkci a ostatní vykecané výhody. Panu Kalouskovi by nejspíš ze všeho nejlépe vyhovovalo z jeho profesní chemie chemické složení - C2H5OH, protože to je záležitost pitelná. Ale našla by se celá řada dalších, kteří by nejspíš velice zaplakali kdyby jim byla odňata jejich politika, kontakty a kdyby museli najednou splatit všechny dluhy, které si přednostně vzali, jsa přesvědčeni, že celkem snadno jim daňový poplatníci splatí jejich dluhy ve formě svých dan a kdyby museli začít dělat jako ostatní! No a kdyby se jednou nakrásně stalo to, co jsem tady psal, že by to na naše slavné politiky dopadlo, pak bych jim doporučil pracovní úřad a nějakou rekvalifikaci - třeba dělat výlisky autodílů, nebo nejakou skvělou pásovou výrobu a to s tím "úžasným" platem který tam ti lidé berou!

Ale stále je tady ta otázka: dokázali by se uživit, asi ano - vždyť jak vidíme a cítíme, jsou všeho schopní!

Nevím jak vy, ale já se domnívám, že jsme stejně divní - všude jinde se dokáží lidi za sebe bít, dokáží to i zvířata, jen my jsme ohnuli hřbety a i když vidíme jak se s námi zachází, tak se nedokážeme narovnat a vzepřít!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 23.2.2013 18:59 | karma článku: 48,49 | přečteno: 21576x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69