Do kterého kotníku to bolí víc?

Když tak probírám zprávy na našich webech, tak si prostě nemohu nevšimnout některých podobností, které jsou ovšem pokaždé komentovány jinak.

Třeba by mi to někdo vysvětlil, ale nic na plat, stále mi to připomíná jen hloupou propagandu, která je poslední roky vedena východním směrem. To, že to začalo, nejspíš z nevydařených plánů s poloostrovem Krym a v podstatě sporadickou pomocí východu Ukrajiny, ze strany jednotlivců z RF, to víme asi všichni. Všimněte si, že už nikdo nemluví o počtech ruských vojáku na východě Ukrajiny, Nikdo v podstatě nikdy nebral v potaz vůli lidí žijících na Krymu. No a články některých jednotlivců, včetně delegace z Francouzského parlamentu se v podstatě v médiích neobjeví, tedy v těch našich. A rovněž mne napadá ono přísloví o tom,  že když dělají dva totéž, nemusí to být totéž a jako příklad se dá uvádět Spojenými státy anektovaná Havaj. Teď jsem nejspíš naštval ony zastánce teorie o tom, že snad na východě Ukrajiny válčí s Kyjevem armáda RF. No ruku na srdce, myslíte si, že by tohle válčení trvalo tak dlouho? Že by tam odešlo bojovat jen pár tisíc vojáků? Že by se nepoužila špičková vojenská technika pro rychlé ukončení války?  

     Ale raději se vrátím k tomu, čím jsem se tu původně chtěl zabývat.  Jistě si všichni vzpomínáte na onu velkou kritiku ruských letadel, která nepoužívala v neutrálním prostoru, transpondéry /tedy odpovídače/. Kolik slov bylo vyřčeno, jak to ohrožuje civilní provoz atd.  A ejhle, americké špionážní letadla, které nepoužívala transpondéry a dvakrát se přiblížila k vzdušnému prostoru RF, bylo vyprovozeno „súčky“, a doprovázeno po dobu devatenácti minut do patřičných mezí. Špionážní letadla údajně vykonávala běžný let nad Černým mořem. A co to, žádná kritika toho že ani Americká strana nedodržuje pravidla, která sama na druhých tak striktně vyžaduje, ale opět byla chyba na straně Rusů. Oni prý ta letadla ohrožovali, když se v některých případech přiblížili až na tři metry. No a to jsem si vždycky myslel, že TOP GUN se superpilotem Tomem Cruisem, popisoval v podstatě skutečnost a profesionalitu Amerických pilotů, kteří se v podstatě ničeho nezaleknou. No vida a oni se zalekli, když jim zamává ruský pilot z takové blízkosti, aby se mu mohli podívat do černého plexi-štítu na přilbě.  Inu film je film a skutečnost je jiná.  Jářku chlapci, co kdybyste si vzájemně přestali okopávat kotníčky, když chcete aby někdo dodržoval nějaká pravidla, pak je dodržujte také, ale zdá se, že to v téhle nebezpečné hře neplatí! Jenže tam dole pod vámi jsou obyčejní lidé, kteří v žádném případě nemají chuť válčit kvůli zájmům několika jednotlivců!

Článek o onom "incidentu"  ZDE

přeji vám příjemné sluneční odpoledne a děkuji za pozornost!

 

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 8.9.2016 14:28 | karma článku: 32,87 | přečteno: 860x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69