Daj-li mu tu medajli, či nedaj-li?!

A zase je tady kampaň – proti Hradu, proti prezidentovi, v podstatě proti Číně a našim ekonomickým zájmům, ale i politickým.

To vše je obsaženo v tomto rozehraném tahu – koho, no to nechám na vás abyste si domysleli.

Zkusili jste se v rámci tohoto případu zamyslet nad tím, zda jste někdy slyšeli jméno Brady? Zkuste se zamyslet, proč jej nevyznamenal pan Havel, ani pan Klaus a najednou se děje takováto šaškárna kolem Zemana? Jistě si takový člověk zaslouží ocenění a i naši úctu. Ale co ti druzí? Ti, kteří nemají příbuzného ministra? Myslím si, že návrhy na udělování státních vyznamenání má na starosti nejen prezident, ale i vláda tedy abych byl přesnější: Právo propůjčovat a udělovat vyznamenání přísluší prezidentu republiky. Návrhy na propůjčení nebo udělení vyznamenání předkládají prezidentu republiky Poslanecká sněmovna, Senát a vláda; prezident republiky může propůjčit nebo udělit vyznamenání i bez takového návrhu.  Pan premiér, který spolupodepisuje návrh, sdělil, že tam jméno Brada nefigurovalo.

A tak dospěl pan rektor Miller z Olomoucké univerzity se jal zachraňovat čest České republiky a udělit mu ocenění. Jak dle Novinek sdělil: „Pokud byl Hradem opravdu vyškrtnut ze seznamu oceněných 28. 10. z uvedených malicherných příčin, bude Univerzita Palackého v Olomouci poctěna, pokud pan Jiří Brady přijme akademické ocenění z mých rukou. Alespoň bychom zachránili čest České republiky a uctili člověka, jenž pro republiku něco udělal,” uvedl na sociální síti rektor, jehož univerzita byla jednou z těch, která vyvěsila ve středu tibetskou vlajku.

Napadá mne otázka, bude ona univerzita a pan Miller vážně uctívat všechny, kteří si to zaslouží, třeba i bývalé komunisty, kteří bojovali proti fašismu za naší vlast? Napadá mně třeba jméno gen. Ludvík Svoboda a další.  Nebo to bude opět jen výběrová akce? Zajímalo by mne např. kdo právě pana Bradu navrhl atd. To, že si děláme do světa z ostudy kabát je pravdou, ale že to dělají zejména média a někteří politici o tom se tolik nehovoří i když je to evidentní! A co to  zkusit třeba takhle? Je hanbou, že na pana Jiřího Bradu s oceněním zapomněl pan prezident Havel.!

 

Příjemnou sobotu i neděli s úsměvem a dobrou náladou... a k tomu možná patří i tento text, na který si jistě vzpomínáte. ".... co jsem se natěšil, ona nepřišla, prý na mně náhodou žádná nevyšla.... Já bych do toho kop, ta medaile je můj hrob!! "

Děkuji za pozornost

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 22.10.2016 12:15 | karma článku: 41,17 | přečteno: 1958x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69