Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Což vzít napříště místo kuličkovky rákosku?

Osvědčená metoda napomínání žáků učitelem jménem Igor Hnízdo z filmu Obecná škola. Přečetl jsem několik reakcí na onen incident s prezidentem a kuličkovkou. Přečetl jsem si i diskusi se samotným aktérem. Přečetl jsem si některé blogy které se tímto tématem zabývají. Téměř všechny mají jedno společné! Hodnotí pachatele a ochranku! To, že si ochranka vyrobila ostudu do celého světa, za jejíž medializaci mohou poděkovat zejména TV Nova, to snad ani nemá cenu rozpitvávat. Snad jen maličkost. Rozhovor, který byl veden s jedním z kamarádů onoho atentátníka práve reportérem TV Nova, měl být poskytnut za úplatu - je třeba dodat že pravděpodobně, neboť u toho byl jeden co nabízel a druhý co chtěl brát i když prý do současné doby nic neobdržel. Co si o tom mám myslet .. no to si přeberte sami v sobě, zejména vy, kteří jste ten rozhovor sledovali .. prostě kamarád vylil na střelce kýbl špíny, včetně toho jak krká apod. Za slíbené peníze - tak se dělají rozhovory! Tak se manipuluje veřejným míněním!

Z hodnocení vyplývá, že to byla ze strany toho mladíka nezodpovědnost. Ano souhlasím s tím!  Souhlasím, že byly v tu chvíli ohroženy životy lidí kteří byli v blízkosti prezidenta, v případě, že by některý z ostřelovačů, nebo nejbližších ochránců pudově zareagoval a vystřelil.

Diskusní příspěvky všech těch expertů, kteří tvrdí, že to mělo být jinak a že tam, či onde udělala ochranka chyby a že jim se to nestalo, mi připadají přesně pasující na ono přísloví, že po bitvě je každý generál. Kdyby na těch místech byli oni, stalo by se to velice podobně. Tihle lidé jsou sice trénováni, ale trénují se mezi sebou, nepředpokládám, že by podobnou situaci nacvičovali s prezidentem osobně. A výraz pana Klause, když se do něj začaly kuličky strefovat, byl vševypovídající ... představa, že strhnete na zem člověka s tak velkým egem je zábavná. Kdo ví, co by se takovému ochránci stalo poté, co by pan prezident seznal, že byl stržen k zemi a ušpiněn od hlíny, kvůli kuličkovce. Ale to nechme stranou! 

Neobstojí ani takové úsměšky stran cizích ochranek .. když někdo řekne, že by v USA byl rozstrílen na malé kousky, .... no ani se nedivím, v zemi, kde může policista zastřelit člověka, který jej ohrožuje plnicím perem, je prostě všechno možné. Přesto se jim dá připomenout postřelení prezidenta Reagana - a nedokázali jej také ochránit. Takže tohle považuji jen za plané žvásty!

Co mně však udívuje a ve všech těch příspěvcích chybí, je zodpovězení otázky - co má zoufalý člověk dělat? Jak má vyjádřit svojí nespokojenost, tak aby se tím někdo zabýval, jak to udělat, když si zvolím ty, kteří mi slibovali třeba že: - nebudou sedět v jedné vládě s politickými dinosaury,... nebo ty, kteří řeknou že: nebudeme zvyšovat daně ... atd.   a ono je to všechno jinak. Jak prostestovat proti tomu, že já musím být dobrý hospodář a sám ministr financí mně nabádá k tomu, abych neutrácel víc nežli jsem schopen si vydělat, ale v zápětí ten samý ministr jde shánět chybějící peníze pro předražené ozvučení jakýchsi zasedání, firmou PROMOPRO. Tam peníze pan ministr sehnal a ted mu chybí? Ať si je vezme tam, kde je on a jeho kámošové ve vládě promarnili.

Nikdo nenapsal co mají lidi dělat, vždyť ten vztek, ta bezmoc je v celé společnosti a jen ten kluk bláznivej si vzal pistolku a šel riskovat - riskoval svůj život, ale i životy jiných proto, aby byl jeho hlas slyšet! A my ostatní - vždyť jsme taky naštvaní - nebo vy ne? Z čeho máme mít radost, když nemáme budoucnost - chcete se mít do budoucna lépe - tak se seberte a odjeďte pracovat úplně jinam, protože tady u nás už jsme všechno proflákali a prožrali -- nejen u nás ale i v Evropě, jak nám sdělil pan Kalousek. Takže to začínalo vlastně už tím, že jste si hltavě za totáče prohlíželi Neckermanna, Quelle a jiné katalogy a koukali se na věci, které byly na začátku toho prožírání. Když se to konečně dostalo taky k nám a stává se z nás ona konzumní společnost, tak už je vyžráno .. ale co připomenout oddlužování bank? Naše oddlužování.. za jejich špatné úvěry?  Dnes tyto banky mají pod palcem na co se podíváte - ale že by nám vrátily to, co jsme do nich při jejich problémech vložili z vlastního .. to nejde.

Poraďte někdo co dělat aby si nás ti, které si platíme, všimli, aby pochopili, že to s nimi prostě dál táhnout nechceme, protože oni začali utrácet víc nežli my vyděláme a proto nestačíme splácet jejich rozmary a špatná rozhodnutí. A to, že mají  stále dost peněz na rozhazování, se můžete docela snadno přesvědčit. Kupříkladu Plzeň a nejspíš i kraj je oblepen stovkami bilbordů s panem Pospíšilem - s tím Pospíšilem, který je místopředsedou ODS, který je ve stejném vedení jako pan Vondra, jako pan Drobil, Nečas a další -- a on si napiše na bilbordy, že boj s korupcí nevzdá ...no to se smíchy člověk nemůže udržet. Leda by chtěl změnit stranu.  Tomu bych potom rozuměl!

Poraďte někdo jak to udělat, aby nás brali vážně - budeme slušnější nežli onen mladý " atentátník" a budeme sepisovat petice .. výborně! Tak nějak by to mělo v demokratickém státě být. Žádné pistolky, prostě petice ..třeba PROTI  přejmenování letiště Praha Ruzyně (většina lidí to nechtěla )- výsledek... 5.10.2012 dojde ke slavnostnímu přejmenování letiště na Václav Havel aeroport Prague...

Podepište petici proti odvolání policejního prezidenta Lessyho ... výsledek -  PP byl ministrem Kubicem odvolán z funkce policejního prezidenta, na jeho místo byl jmenován M. Červíček - (raketová kariéra - proč?.. v době kdy byl šéfem dopravy, sliboval, že do roka se sniží počet smrtelných dpravních nehod atd. .. nerealizoval,  - následně se stal šéfem Pražské policie atd. nemá cenu to rozebírat)

PORAĎTE  jak to udělat ... tahle rada by totiž byla, dražsí zlata!

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 2.10.2012 15:23 | karma článku: 30,96 | přečteno: 1270x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1147x | Společnost
  • Nejčtenější

Spadlý strom v Praze zranil dva lidi. Bouřky v Česku komplikovaly dopravu

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  22:56

Silné bouřky, které v sobotu večer přecházely přes Česko, za sebou zanechaly mnoho škod, potíže v...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Vládla výbuchům, unikala gestapu. Skutečnou Bondgirl pak zavraždil milenec

7. července 2024

Premium K vítězství spojenců ve druhé světové válce přispěly velkou měrou ženy, které se jako tajné agentky...

Krkavčí matka prodala své děti za dva dolary, fotka otřásla Amerikou

7. července 2024

Seriál Vinili ji, že za zinscenování fotografie dostala zaplaceno, s prodejem potomků to ale myslela...

Spadlý strom v Praze zranil dva lidi. Bouřky v Česku komplikovaly dopravu

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  22:56

Silné bouřky, které v sobotu večer přecházely přes Česko, za sebou zanechaly mnoho škod, potíže v...

Střelba na oslavě v Kentucky má pět obětí, podezřelý zemřel v nemocnici

6. července 2024  22:22

Po masové střelbě ve městě Florence v americkém státě Kentucky je nejméně pět mrtvých včetně...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik