Co udělá Kyjev s navrátilci?

Bezesporu bych očekával, že dostanou vyznamenání za statečnost a budou vráceni opět do boje, protože se jistě sami přihlásí. "Zbloudilí" ruští výsadkáři se vrátí tam, kam patří a zase bude pár lidí spokojených. Je však otázka, co se stane s těmi, kteří dezertovali a teď se vracejí.

Takže, ještě před dvěma dny jsme se dozvídali o tom jak ten koridor pro ukrajinské vojáky je samá léčka i když je pravda, že se to bez střelby neobešlo, ale vždy lépe zranění, nežli smrt. Taky jsme se dozvěděli další věc, že Kyjev nechal tyto vojáky bez pomoci, dokonce odmítal návrh na vytvoření tohoto koridoru, nařídil vojákům se probít. Ještě že alespoń někde existuje něco jako rozum. Říkám si, zda by takhle reagovali třeba někteří z praporů Pravého Sektoru. Kdo ví, třeba ano i když vím, že to je asi dost naivní myšlenka. Ve včerejších Událostech komentářích se stalo nevídané, zveřejili záběry lidí a jejich výpovědi jak tuto válku vnímají. Dokonce to došlo tak daleko, že kdosi z organizace Člověk v tísni měl šani říci, že na východě Ukrajiny jsou obyvateli podporováni separatisti, tedy vlastně oni už to nejsou proruští separatisti, ani teroristi, ale povstalci. Podobně jako už se lavíruje jak označit onu asi tisícovku lidí z Ruska kteří přišli bojovat na straně povstalců. I ono vyjádření Putina bylo vysvětlováno různě. Komentář diplomata Kmoníčka byl, že ten výrok byl veden pouze v humorném duchu před jakýmisi mládežnickými skupinami a že před zasedáním NATO si vždycky pánové v hodnocení výroků "honí trička" aby to vyznělo co nejhůře. Zato poslanec pan PhDr. Ivan Gabal (politolog ze sedmdesátých let a následně volební manažer OF a poté OH) v diskusi na ČT24 mně svojí rétorikou až vyděsil. Vážně jsem se chtěl otočit zda mi za zády nestojí nějaký rusák s kalašnikovem.Neopomněl zmínit sestřelení malajsijského letadla, přestože není dosud znám výsledek. Podobně se zdá, že ani pan Schwarzenberg nemá dostatek informací o možném připojení Ukrajiny do NATO. Např. Nizozemsko se nechalo slyšet, že vstup Ukrajiny do NATO není dobrý nápad. Zajímavé a pro mne poučné bylo to, když pan Gabal řekl, že v EU je třeba zvolit člověka, který bude zastřešovat zahraniční politiku EU, takového, který by nebyl příliš nakloněn Rusku. Takže volby jsou cílené a já se vždy domníval, že se volí ti nejlepší z nejlepších a oni naopak se budou volit agresivní a ti, kteří budou poslušní politice USA a EU. Inu další ponaučení i pro naše volby.

Ještě snad vám doporučím si přečíst článek, který napsal člověk, který se pohyboval v blízkosti povstalců, dokonce byl jimi i na nějaký čas zadržován kvůli identifikaci. Omluvte jeho gramatiku, spíš se zaměřte na výpověď přímého účastníka dění na východě Ukrajiny.  ZDE

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 30.8.2014 13:51 | karma článku: 30,65 | přečteno: 3998x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69