Co pozitivního k inauguraci mi sdělila některá média?

Těžko říci, jak jste kdo vnímal včerejší prezentaci inaugurace lidmi zvoleného prezidenta Zemana. Řekl bych, že nejlepší informace pro občany této země byly ty, které si mohli na vlastní oči shlédnout přímo poblíž Hradu a bez jakýchkoli komentářů. Jak říkám, nevím jak na vás, ale na mne v poslední době působí některá naše média naprosto hrůzně - víc negativního se snad jinde ani nezdozvíte! Vytahují se jen chyby, hledá se sebemenší prohřešek a na vše máme vybrané experty, kteří to hodnotí.

A tak se dozvíte, že paní Ivana Zemanová podle jakési stylistky působila usedle a dost hranatě. Jsem přesvědčen že jen zbytek elementární slušnosti zastavil onu stylistku na vyjádření, že Zemanová vypadala v šatech jak bedna a unavená paní z domácnosti. Od jiného stylisty zase zvíte, že Zemanova dcera Kateřina měla podle ní pěknou halenku ve  žluté barvě, podle druhého stylisty se  zase nehodila. Pan Špaček hned přispěchal s prohlášením, že políbit ruku zpěvačce Bílé bylo fau paux, které se naprosto nehodilo; osobně to připisuji Zemanově nervozitě, naopak jaksi bez povsimnutí zůstalo puberťácké chechtání pana Kalouska a Schwarzenberga při této slavnostní příležitosti, které se stalo předmětem vtipů na netu a bude jistě vyhodnoceno jako kouzelně mladická jiskra pana Schwarzenberga. Televize Nova si nezapomene rýpnout se Zemanovým známým Šloufem ke kterému hned nezapomněla přidat jeho spojitost s postavou z podsvětí Mrázkem.  Evidentně bylo vidět, jak byli zklamáni z toho, že nebyli politici kritičtější k Zemanovu projevu. Ve všem vévodila chyba v textu prezidentského slibu. Díval jsem se na přenos a mohu za sebe říci, že jsem viděl Zemana dojatého, že jsem ho viděl velmi nervózního, z čehož možná vyplývají drobné prohřešky, nad kterými lze podle mne mávnout rukou. Jen naše média oznamují s velkou pompou, že Zemanovu inauguraci provázela spousta drobných chyb. A rozhodně to nevyváží těch pár poznámek o tom, že Zeman přednesl slib i projev zpaměti, nebo že měla paní Ivana lépe udělaný účes. Prostě se dá říci, že Zemanova slova o mediálních masážích, měla cosi do sebe. Smutné na tom je to, že bychom měli být patrioty a našeho prezidenta si hájit a né s velkým humbukem troubit do světa, kde všude byly chyby. Jistě, někdo namítne, že je tady skupina lidí, kteří jej nevolili, ale on bude prezidentem i pro tyto lidi, ať už se jim to líbí nebo ne. Bude reprezentovat naší zem a ovlivňovat její politiku, která se bude promítat na všechny z nás bez rozdílu. Buďme kritičtí k jeho krokům ve funci, k jeho případným chybám, buďme však tolerantní k drobným nedostatkům které jsou pro lidi této země naprosto nepodstatné! Takže pro mně z toho všeho vyzněl nejlépe nadpis na Idnes:  Zeman převzal Hrad slovy: odvaha, pokora, moudrost!

A ještě na závěr přidám jednu perličku. Na Idnes se objevil článek z rozhovoru s Karlem Schwarzenbergem. Ten tvrdí, že Zeman je jako Klaus, že hned útočí. Dokonce, že už panu ministrovi vynadal.  Pan ministr sice neví k čemu, ale tvrdí to. Mně však napadá to, že po jeho dvou setkáních jsem od něj nikdy neslyšel ani slovo o tom, že by na něj Zeman útočil, natož že by mu vynadal, tak co v tom je? Naopak si tehdy v rozhovu s novináři liboval, že to byl konstruktivní rozhovor. Že se tenhle pán nezmínil dřív že mu Zeman vyndadal?  Že by ho trochu uvnitř hlodalo, že mohl včera tu inauguraci absolvovat sám?! Inu je to na zamyšlení. Podle mne se věci říkají hned a né až dva týdny poté!

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 9.3.2013 8:36 | karma článku: 46,96 | přečteno: 10541x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69