...císař pán není vůl, císař pán je korunovanej!

Tak nějak zněla slova Antona Špelce v hospůdce, kde jsa neoceněn medailí, jež na něj nezbyla, se jal urážet majestát císaře Františka Josefa.

Nevím proč mne právě tento kousek z filmu vytanul na mysli ve chvílích, kdy jsem slyšel projev pana Klause v televizi, když se vyjadřoval k vyhlášené amnestii. Vlastně se nevyjadřoval k amnestii, ale ke své osobě a k národu. Sebe označil za toho chudáka, kterého všichni nenávidí a udělala to média. No a  MÝM NÁRODŮM vzkazuje, že jsou volové, protože to, co jeho lokajové z podhradí říkají, totiž, že všechno je tak jak má být, že všichni budou spokojeni až opadne ta hrozná kampaň a kdyby náhodou né, tak Kalousek, kterej si už chystá velkou fotku Schwarzenberga aby jí zaměnil za Klause, protože jinej mu nejspíš milost nedá, těm národům sdělí, buďte v klidu vy, co vás okradli, my vám to dáme ze státního - ale už neříká, že si to potom od vás vybere. Takže vlci se nažerou a zlodějům odkloněné penízky zůstanou. No není to geniální?

Těsně před Vánoci se do republiky podle zjištění Práva vrátil po dlouhých osmi letech na útěku jeden z obžalovaných ex-manažerů vytunelovaného fondu Trend Miroslav Vlastník a nechal se zatknout na pražském letišti. Paradoxně si tím ale zajistil beztrestnost, protože se na něj tím pádem vztahuje prezidentská amnestie.

Amnestii navrženou prezidentem spolupodepisoval v době vánoční pan premiér Nečas - podobnost čistě náhodná.

A tak se pan prezident ukázal zas v tom světle jak jej známe. Jen na konci jeho ujišťování o tom jak ví že je to všechno namířeno proti němu, né, proti tunelářům, né proti těm kteří už zase drancují naší zem a napadají nebo dokonce i zabíjí spoluobčany, mělo zaznít ono NO PASARAN. I když to v podstatě jinými slovy řekl....."ani v budoucnu neustoupím a zastrašit se nenechám". To je malichernost, ten nejdůležitější, jestli jste si nevšimli je tady Klaus. A vy mu nedáte pokoj .. to se na něj napřed střílí kuličkama a teď se k tomu přidala ještě ta nenávistná média, která zmanipulovala před jeho odchodem, jeho milující národ. Podle jeho slov bych hádal, že má na Hradě zatažené žaluzie a poradce mu dělají generál Russworm, magistr Kelley a komoří Lang. Jedině tohle je důvodem že je tak moc odtržen od reality! Jen chvíli jsem se naivně domníval, že uslyším slova ve smyslu - "to co je tady prezentováno, je nadsazené. Dával jsem velký pozor na to, aby nebyli do mé amnestie zařazeni lidé z velkých ekonomických kauz a tuneláři, vše se vysvětlí až bude proces amnestie dokončen." Nedočkal jsem se!

..."mně se chce něcooo řííííct ... a já to řeknuuu ........!"

Autor: Miroslav Nigrin | středa 9.1.2013 8:28 | karma článku: 28,02 | přečteno: 1350x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69